aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος στον Active: «Είναι ενοχλητικό…»

Πετεβίνος στον Active: «Είναι ενοχλητικό…»

Ποιος ο λόγος που ώθησε τον πρόεδρο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Πρόδρομο Πετρίδη να εκδώσει τη χθεσινή γραπτή του δήλωση; Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας των γαλαζοκίτρινων Νεκτάριος Πετεβίνος, έδωσε απαντήσεις μέσω του Active (107.4 & 102.5), μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τη Μαρίνα Αργυρού και τον Πανίκο Θεοδοσίου.

«Ο λόγος είναι για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην τρέχουσα περίοδο δεν ήταν αυτά που πέρασαν, αλλά αυτά που έρχονται. Δεν ήταν θέμα ανάγκης, αλλά να δοθεί το μήνυμα ότι πάρα πολύς κόσμος από ΑΠΟΕΛίστες που παρουσιάζονται στους ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν πράττει το ίδιο στα εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε 3.000 άτομα που είναι μεγάλος αριθμός, κατόχων εισιτηρίων διαρκείας. Άρα δεν τίθεται καν θέμα τιμής ή οποιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης σε αυτά τα άτομα», εξήγησε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι ουσιαστικά μία αφύπνιση στον κόσμο για να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και βλέποντας την κινητικότητα τον εισιτηρίων ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ νομίζουμε ότι αυτό το μήνυμα είχε απήχηση και θα έχει ακόμη περισσότερη και στους επόμενους αγώνες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων: «Αντιμετωπίζει το λιγότερο πρόβλημα ο ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά στη μείωση της παρουσίας των οπαδών στο γήπεδο στο πρωτάθλημα. Είναι όμως ένα θέμα που έχει να κάνει με πάρα πολλούς παράγοντες και δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση μέσα από αυτή τη συζήτηση. Από πλευράς εταιρείας γίνονται ενέργειες και θα διαπιστώσετε ότι από την πλευρά μας μέσω κάποιων αλλαγών στα εισιτήρια διαρκείας γίνεται αυτή η προσπάθεια που περνά από το χέρι το δικό μας για να βελτιώσουμε σε αυτό τον τομέα το θέμα του να αντιμετωπίσουμε αυτή τη πτωτική τάση. Όμως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως η ατμόσφαιρα και η θέαση από τα στάδια και η ποιότητα. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Αφορά τις ομάδες και όλοι μαζί πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα».

Όσον αφορά στη φημολογία για το θέμα προπονητή και στα δημοσιεύματα από την Ελλάδα, ξεκαθάρισε: «Δεν ισχύει τίποτα. Ειδικά για το θέμα προπονητή που γίνεται πιο έντονο και τονίζεται σε ρεπορτάζ πως οι πληροφορίες αυτών που τα γράφουν δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Δεν υφίστανται καν όλα αυτά. Το αν ισχύουν οι πληροφορίες που αναφέρονται και διαβάζοντας τα ρεπορτάζ που ξεκινούν “σύμφωνα με φημολογία και σύμφωνα με πληροφορία” το ένα και το άλλο, διαφέρουν από το αν εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη πολιτική με ταύτιση άποψης μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή για το πιο είναι το χρονικό πλαίσιο το οποίο πλέον υφίσταται σε σχέση με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Τόμας Κρίστιανσεν. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό».

Και πρόσθεσε: «Απλά είναι κατανοητό και παρά το ότι είναι και ενοχλητικό, είναι στο τέλος της ημέρας και αποδεκτό το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ πουλάει. Άρα το να έχεις 3 από τις 4 ειδήσεις στην πρώτη σελίδα για το ΑΠΟΕΛ και να αναφέρονται στο οτιδήποτε, σαφώς και θα πουλήσει. Αλλά το τι ισχύει είναι εντελώς διαφορετικό στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό θέλω να καλέσω τον κόσμο να διαβάζει και να λαμβάνει ως δεδομένα μόνο αυτά που ανακοινώνονται γιατί είναι τα μόνα που ισχύουν και όχι αυτά που γράφονται. Η αξιοπιστία θα κριθεί στο τέλος της ημέρας. Αν αναλογιστεί κάποιος πόσοι γράφονται και πόσοι ανακοινώνονται από μία ομάδα τότε μπορεί να κάνει και τη σύγκριση».

Για το γεγονός πως δεν πρέπει να αδικούνται κάποιοι δημοσιογράφοι, είπε: «Να διαχωρίσω ένα πράγμα γιατί άκουσα να αναφέρεται πως ένας εκπρόσωπος Τύπου απαντά με τρόπο που απαξιώνει της δημοσιογραφικές πληροφορίες. Πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η σωστή μεθοδολογία. Π.χ., αν ένας παίκτης προταθεί από έναν μάνατζερ στον ΑΠΟΕΛ ή σε οποιαδήποτε ομάδα και η ομάδα λέει “ΟΚ παρέλαβα την πληροφόρησή σας ευχαριστώ”, και ο μάνατζερ διαρρεύσει σε δημοσιογράφους ότι “από τη στιγμή που μου είπαν ΟΚ, άρα ενδιαφέρεται η ομάδα”, είναι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΕΛ (ΤΙΤΛΟΙ)

ΑΠΟΕΛ (ψηλό κίνητρο)

Πετρίδης (ΤΙΠΟΤΑ δεδομένο)

Πετρίδης: «Στο γήπεδο, όχι στον καναπέ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ