aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Στα όρια κόκκινης υπέρ του ΑΠΟΕΛ, δόθηκε φάουλ κατά. Τι να λέμε τώρα…»

Πετεβίνος: «Στα όρια κόκκινης υπέρ του ΑΠΟΕΛ, δόθηκε φάουλ κατά. Τι να λέμε τώρα…»

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και όλα όσα αφορούν τον ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε ο Νεκτάριος Πετεβίνος. Μιλώντας στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκίτρινων μίλησε για τη δουλειά του Βλάνταν Μιλίγεβιτς και άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Κάθε παιχνίδι είναι μονόδρομος, γιατί θέλουμε τη νίκη και την κατάκτηση των βαθμών για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση, αλλά και για να πάμε εκεί που θέλουμε να είμαστε, στην πρώτη θέση. Έχουμε χάσει βαθμολογικό έδαφος και το χάσαμε στην έδρα μας. Έχουμε τρία στα τρία εκτός και δεν έχουμε νίκη εντός. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Γνωρίζουμε πολύ καλά το υψηλό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσουμε απέναντι στην ΑΕΚ, όμως αυτή τη στιγμή η μόνη μας σκέψη, στόχος και δουλειά που γίνεται στον Αρχάγγελο, είναι για να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει νίκη στο ΓΣΠ: «Δεν είναι σύνηθες για τον ΑΠΟΕΛ. Κάθε αγώνας εκτός έδρας είναι δύσκολος, όμως χρωστάμε πράγματα στον κόσμο μας. Όχι μόνο για τη νίκη, αλλά γιατί έχουμε δίπλα μας τέτοιο αριθμό φιλάθλων που μας κατατάσσουν ως πρώτη ομάδα. Νιώθουμε πως δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες του κόσμου, όμως θέλουμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη απέναντι στην ΑΕΚ».

Για τον κόσμο στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Η προπώληση κινείται ακριβώς με τους ίδιους ρυθμούς που κινείται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Κάπως μουδιασμένα πριν τον αγώνα, ανεβαίνει μία μέρα πριν τον αγώνα, όπου μέχρι τώρα έχουμε φτάσεις τις 7500 μαζί με τα διαρκείας και ευελπιστούμε πως αύριο θα φτάσουμε σε πενταψήφιο αριθμό».

Πώς βλέπετε την ΑΕΚ και πώς προσεγγίζετε τον αγώνα: «Η ΑΕΚ είναι πολύ πιο ανταγωνιστική τα τελευταία χρόνια, είναι καλό το ότι δεν έχουμε χάσει στο ΓΣΠ, την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν πολλά από αυτά τα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Θέλω να ελπίζουμε πως θα είμαστε σε τέτοιο επίπεδο βελτιωμένοι που θα μας δώσει το πρώτο τρίποντο στο ΓΣΠ. Ο κ. Μιλόγεβιτς δουλεύει καθημερινά και θέλουμε να δούμε αποτελεσματικότητα».

Για το επιθετικό πρόβλημα: «Αυτό γίνεται με βάση τα στοιχεία της ομοιογένειας και της συνοχής. Το είπε και ο προπονητής μας, ότι προσπαθούμε να δουλέψουμε σε αυτά, όμως χάσαμε τέσσερις παίκτες σε δύο παιχνίδια. Αυτά αποτελούν απλά λόγια ποδοσφαιρικά, το θέμα είναι η ουσία και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε».

Για τα αγωνιστικά: «Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο. Έχουμε τέσσερις παίκτες από κτυπήματα, τον Καρώ με δύο σπασμένα πλευρά σε μία φάση που δεν δόθηκε ούτε φάουλ, τον Βιγιαφάνιες με αιμάτωμα σε μία φάση που δόθηκε φάουλ στο πέμπτο λεπτό, τον Μπέλετς εκτός με κάκωση στο γόνατο από χτύπημα στον αγώνα κυπέλλου, τον Ντάλσιο αμφίβολο από χτύπημα στον αστράγαλο που δόθηκε εναντίον του, ενώ ήταν ένα φάουλ που έφτανε το όριο της κόκκινης κάρτας υπέρ του ΑΠΟΕΛ και δόθηκε φάουλ κατά του ΑΠΟΕΛ. Τι να λέμε τώρα; Έχουμε επίσης τον Κοσταντίνοφ και τον Τσεπάκ που ταλαιπωρήθηκαν ενοχλήσεις τις τελευταίες δέκα ημέρες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του Καρώ θα αξιολογηθούν και σήμερα στην τελευταία προπόνηση, ώστε να δούμε ποιοι θα προλάβουν. Όμως, όλοι αυτοί που ανέφερα δεν έκαναν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα».

Για το πρώτο του Μιλόγεβιτς στο ΓΣΠ: «Νομίζω πως εκεί που έδωσε περισσότερη βαρύτητα από την πρώτη ημέρα, είναι να προσθέσει κάποια δικά του στοιχεία, όπως συμβαίνει πάντα με έναν νέο προπονητή. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Ανδρέα Χριστοδούλου για τη συνέντευξη του περιοδικού αγώνα, όπου αναφέρθηκε πως ο προπονητής πρόσθεσε στοιχεία και αυτά βγήκαν στο γήπεδο. Πήραμε έναν προπονητή πολύ έμπειρο που γνώριζε την ομάδα, γνώριζε και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, πιστεύει σε αυτούς και μένει να εμφανιστεί η δική του φιλοσοφία στον αγωνιστικό χώρο».

Για τη σημασία της νίκης: «Κάθε νίκη δίνει καλή ψυχολογία. Αυτό μόνο. Θέλουμε να κρατήσουμε την τύχη μας στα χέρια μας και την ίδια ώρα να αποκτήσουμε πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν το έχουμε αυτή τη στιγμή».

Πώς μία νίκη αλλάζει την βαθμολογία: «Η ΑΕΚ δεν είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, όμως αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω μας στη βαθμολογία. Με δύο συνεχόμενες νίκες, δημιουργείς μία άλλη δυναμική. Μόνο μία ομάδα δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα και είναι πρώτη. Από εκεί και πέρα ακολουθεί ο Άρης που έχει δύο ήττες και πέντε νίκες. Μετράει η ουσία».

Αν είναι δίκαια η Πάφος FC στην κορυφή: «Όποια ομάδα βρίσκεται στην κορυφή, δικαίως βρίσκεται και όποια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, δικαίως το πιάνει. Και το έλεγα πάντα αυτό, είτε όταν το έπαιρνε ο ΑΠΟΕΛ το πρωτάθλημα, είτε δεν το έπαιρνε».

Για τους ξένους διαιτητές: «Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει κατά κόρον. Στην τελευταία συνέλευση ήταν αυτό το θέμα στην ατζέντα. Κατανοούμε πως υπάρχουν δυσκολίες για να έρθουν ξένοι, όμως αν δούμε τα λάθη του VAR, τα δύο από τα τρία έχουν γίνει από ξένο VARίστα. Δεν είμαστε η μόνη ομάδα που τα βλέπει. Τα βλέπουν και οι άλλες ομάδες. Σκεφτείτε ότι γίνονται αυτά στην εποχή του VAR, δηλαδή τι έχει αλλάξει; Βλέπουμε να δίνεται ένα πέναλτι που ούτε ο διαιτητής δεν ξέρει τι σφύριξε και το είδε και το VAR. Ευτυχώς που κερδίσαμε το παιχνίδι».

Καταληκτικό σχόλιο: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όλη η ομάδα εργάζεται για να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει δυναμική για τη συνέχεια. Θέλουμε πάρα πολύ τον κόσμο δίπλα μας, ξέρουμε πως θα έρθει, δε μας έχει απογοητεύσει ποτέ, αντίθετα, εμείς τον έχουμε απογοητεύσει. Ο κόσμος κατανοεί πως προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ