aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Να ξεκινά πιο νωρίς το πρωτάθλημα»

Πετεβίνος: «Να ξεκινά πιο νωρίς το πρωτάθλημα»

Για το στόχο της κατάκτησης του νταμπλ, τις σκέψεις που έγιναν για παραχώρηση άδειας σε διεθνείς ποδοσφαιριστές πριν τον τελικό κυπέλλου και την εισήγηση του ΑΠΟΕΛ για να αρχίσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα αναφέρθηκε στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριος Πετεβίνος:

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τον στόχο του νταμπλ, ώστε να ολοκληρωθεί απόλυτα επιτυχημένη η σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις: «Αυτός είναι ο στόχος μας. Ωστόσο, επέτρεψε μου να δανειστώ την απάντηση του προπονητή μετά τη διάσκεψη με την Ομόνοια, ότι υπάρχει ακόμα μια υποχρέωση. Άλλο ένα παιχνίδι με την ΑΕΛ όχι τόσο σημαντικό, όμως δεν παύει να είναι ένας αγώνα πρωταθλήματος σε μια διοργάνωση που θέλουμε να την κλείσουμε με καλό τρόπο. Το αποδείξαμε, ότι αυτή ήταν η φιλοσοφία μας και την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο και καλή διάθεση. Ήταν ένα διάστημα, όπου δόθηκε ρεπό στους ποδοσφαιριστές αυτές τις δυο ημέρες και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Θα πάμε χωρίς ξεκούραση μέχρι τον τελικό».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Την ίδια συζήτηση κάναμε και πριν το παιχνίδι με την Ομόνοια. Θα αναμένουμε να δούμε τις επιλογές του προπονητή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα έχουμε τον Σάββα. Από τους υπόλοιπους, θα στερηθούμε τον Σόουζα, θα πρέπει να σημειώσω μιας και δεν αναφέρθηκε, εκτός αποστολής ήταν και ο Βιντιγκάλ από το τελευταίο παιχνίδι, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο γόνατο. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του προπονητή».

Για το ότι υπήρχαν σκέψεις για ξεκούραση κάποιων ποδοσφαιριστών μετά τον τελικό; «Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι καλό να αναφέρονται για να τα γνωρίζει κόσμος. Πριν την οριστική μας συμμετοχή στο Β προκριματικό, υπάρχουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών και είχε ζητηθεί από την ΚΟΠ, οι διεθνείς να μην ενσωματωθούν στις 3 Ιουνίου στις προπονήσεις αλλά στις 30 Μαΐου. Αυτό άλλαζε τα δεδομένα και ήταν περισσότερη ανάγκη για ξεκούραση στους διεθνείς. Από εκεί και πέρα είναι απόφαση του προπονητή και του κ. Τέτι ποιους θα χρησιμοποιήσει στο τελευταίο παιχνίδι».

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τον κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει και να ξεκουραστεί: «Του χρόνου που είναι και το EURO θα έχουμε περισσότερο πρόβλημα. Είναι κάτι που προβληματίζει και έχει συζητηθεί. Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι τις μεγάλες χώρες που επηρεάζει περισσότερο ή χώρες σαν την Κύπρο που αγωνίζονται από τα προκριματικά. Πόσο μάλλον όταν οι αρμόδιοι λένε πως η ανάγκη για ποδοσφαιριστές, προϋποθέτει τρεις εβδομάδες άδεια. Αυτό προϋποθέτει η επιστημονική ανάλυση. Τι να πούμε. Έχει αλλάξει εντελώς το ποδόσφαιρο. Μια εισήγησή μας θα ήταν να ξεκινά πιο νωρίς το πρωτάθλημα και να τελείωνε πιο νωρίς».

Θα πάτε Αυστρία για την προετοιμασία; «Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Αν υπήρχε κάτι θα το ανακοινώναμε. Αντιλαμβάνεστε ότι η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από την UEFA, για την παρουσία μας στον Β’ προκριματικό, την Κυριακή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν και αυτά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ