aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Κάποιοι να ελέγχουν τα νεύρα τους – Είχαμε το πιο ξεκάθαρο πέναλτι»

Πετεβίνος: «Κάποιοι να ελέγχουν τα νεύρα τους – Είχαμε το πιο ξεκάθαρο πέναλτι»

Στη δυναμική που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ με το αήττητο σερί δέκα αγώνων, το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Άρη, το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τον απόηχό του αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων. Ο Νεκτάριος Πετεβίνος μιλώντας στον Super Sport FM σημείωσε πως η συμμετοχή του Εντογκαλά θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ και το αήττητο δέκα αγώνων: «Θα ήταν ευχής έργον αν μιλούσαμε για το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα, αλλά είχαμε πολλές ισοπαλίες. Είναι από τις φορές που μπαίνεις στη σκέψη του τι θα είχε συμβεί εάν και εφόσον, όμως στο ποδόσφαιρο αυτό δεν στέκει. Σε ένα πρωτάθλημα που κάθε βαθμός παίζει ρόλο στη βαθμολογική θέση, θα πρέπει να βλέπεις τι μπορείς να πετύχεις. Αυτή τη στιγμή έτσι σκεφτόμαστε και ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τον Άρη».

Για την ψυχολογία και τη δυναμική που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ: «Όταν είσαι σε μία ομάδα που δεν χάνει και οι εμφανίσεις σου νιώθεις πως σε αδικούν, με την άποψη πως θα μπορούσες να πας καλύτερα, χτίζεται ψυχολογία. Μόλις αναρτήσαμε ένα μικρό δείγμα της συνέντευξης που έδωσε ο Εντογκαλά για να μπει στο match programme και στη δήλωση που κάνει, απαντάει σε αυτή την ερώτηση. Λέει πως στα αποδυτήρια είμαστε σαν οικογένεια και παλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Και αυτό μας βοηθάει να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Νομίζω πως κάπου εκεί είναι το μυστικό»

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις. Ο Εντογκαλά ακολούθησε μέρος της προπόνησης χθες. Όπως είπε και ο Σωφρόνης Αυγουστή, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε με τον ποδοσφαιριστή. Οι δύο προπονήσεις που ακολουθούν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είμαστε από τις ομάδες που βίωσε αρκετά και δεν θέλω να προδικάζω. Αν είναι καλά ο Εντογκαλά, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είναι εκτός, είναι ο Νταουσβίλι, λόγο καρτών».

Για το μετεγγραφικό μέτωπο και τι απαντάει για τα σενάρια περί μετεγγραφής του Σαρφό: «Ο Σαρφό είναι ένα όνομα που θα αναφέρεται μέχρι το τέλος του Γενάρη. Εγώ έχω πει ότι δεν έχουμε κάποια προτεραιότητα που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Επίσης, ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ ρευστός, σε σχέση με το καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο κάνεις ένα πλάνο, βλέπεις τις προτεραιότητες, τις συμπληρώνεις και από εκεί και πέρα, αν θα προκύψει κάτι, επηρεάζεται από διάφορες καταστάσεις. Επειδή πήραμε έναν ποδοσφαιριστή που είναι του καταλόγου Β’, ενώ ο Ζοάο Πέδρο πήρε κενή θέση, έχουμε συμπληρωμένο ρόστερ».

Για την ένταση στα αποδυτήρια μετά το ματς με Ολυμπιακό: «Ένταση στο γήπεδο ήταν λογικό να υπάρχει, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο μέχρι σχεδόν το τέλος και σταθήκαμε πιο ουσιαστικοί και με υπέροχο γκολ από τον Εφραίμ πήραμε το αποτέλεσμα. Θα πρέπει κάποιοι να ελέγχουν καλύτερα τα νεύρα τους, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο πάγκος. Στον πάγκο του Ολυμπιακού υπήρχε αυτή η συμπεριφορά. Η διοίκηση του Ολυμπιακού τα είχε με τη διαιτησία, δεν υπήρχε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των διοικήσεων. Η κατάσταση, λεκτικά, όντως ξέφυγε αλλά αυτό δεν μας αφορά».

Για το κλίμα που δημιουργείται με τις επίμαχες φάσεις: «Βλέπουμε πάρα πολλούς να τρέχουν να γράφουν άρθρα και να τοποθετούνται, θα πρέπει να πούμε πως αυτή η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι αντικειμενική. Γιατί ο ΑΠΟΕΛ έχει την πιο ξεκάθαρη φάση πέναλτι και δεν αναφέρθηκε καθόλου. Η φάση που βγάλαμε ως γραφείο Τύπου, υπήρχε αμέσως μετά το παιχνίδι τόσο σε βίντεο, όσο και σε φωτογραφίες και δεν είπε ή έγραψε κανείς τίποτα. Ακούσαμε μέχρι και ακραία πράγματα από ανθρώπους που σχολιάζουν στο ραδιόφωνο. Αυτό μας ενοχλεί ως ΑΠΟΕΛ».

Για τη διαιτησία γενικότερα: «Το ιδανικότερο θα ήταν να μην κρίνονται παιχνίδια από διαιτητικά λάθη. Αυτό όμως είναι ουτοπικό. Είδαμε στο Κόπα Άφρικα να λήγει παιχνίδι στο 85′. Είδαμε προχθές την Μίλαν το λάθος που έγινε και στοίχησε το γκολ. Σαν ΑΠΟΕΛ δεν νιώθουμε ευχάριστα να συζητάμε για τη διαιτησία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ