aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: Η επιθυμία του Μακέντα, το «όχι» για 3η μετεγγραφή και η ζημιά στον Δώνη

Πετεβίνος: Η επιθυμία του Μακέντα, το «όχι» για 3η μετεγγραφή και η ζημιά στον Δώνη

Ενδιαφέρουσα σύγκρουση χαρακτήρισε το αυριανό ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ στην «Αρένα» ο Νεκτάριος Πετεβίνος. Μιλώντας στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε στις προσθήκες των Μακέντα και Μπεν, αποκάλυψε την επιθυμία του Ιταλού φορ να μπει από την πρώτη ημέρα στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ απάντησε αρνητικά στο κατά πόσο υπάρχει πρόθεση για τρίτη μετεγγραφή, κρατώντας φυσικά ανοικτό παράθυρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Οι επιμέρους αναμετρήσεις μεταξύ μας είναι ισορροπημένες, ακόμη κι αν το σκορ κάποιες φορές δεν το επιδεικνύει αυτό. Από τότε που η ΑΕΚ πήγε στην “Αρένα” είναι μετρημένες, όμως δεν παύουν να υπάρχουν. Την τελευταία τριετία το βελτιώνουμε. Με οδηγό την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την Αρένα, γνωρίζουμε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα δεν σκέφτεται ούτε τον αντίπαλο, ούτε την έδρα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκρουση».

Για τις μετεγγραφές των Μπεν και Μακέντα: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό απ’ όλες τις απόψεις. Το αγωνιστικό και το οικονομικό. Θέλαμε έτοιμους παίκτες. Έχουν ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, γνωρίζουν κάποιες νοοτροπίες και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο Μπεν και ο Μακέντα αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, είμαστε όμοιοι με τον τρόπο που λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Κυρίως, γνωρίζουν τον προπονητή και τους γνωρίζει κι αυτός. Θεωρητικά είναι ο τέλειος συνδυασμός. Ευελπιστούμε ότι θα μας κάνουν καλύτερους σε σχέση με τις αφαιρέσεις που είχαμε στο ρόστερ».

Αν ο Μακέντα θα είναι στην αποστολή: «Δεν γνωρίζω. Από την πρώτη μέρα θα μπορούσε να ξεκινήσει με ατομικό, αλλά ο ίδιος ζήτησε να μπει άμεσα στην ομάδα. Είχε μια ημέρα ταλαιπωρίας, έφυγε από τις 07:30 από την Τουρκία και μπήκε στο δωμάτιο του στις 11:00 το βράδυ. Συγκεντρώνει πιθανότητες, αλλά είναι θέμα απόφασης του κ. Μιλόγεβιτς».

Αν θα γίνει κι άλλη μετεγγραφή: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η απάντηση είναι όχι. Έχω πει όμως πολλές φορές ότι το μετεγγραφικό πεδίο έχει μεταβλητές που δεν μπορείς να προβλέψεις. Είμαστε μια ομάδα που ενδιαφέρει κι έχουμε ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν. Δώσαμε δανεικούς κάποιους ποδοσφαιριστές για να αποφορτίσαμε το ρόστερ».

Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Θα είναι εκτός οι Δώνης και Βιγιαφάνες. Θα ήθελα να πω κάτι για το Δώνη. Όποτε τραυματίζεται ένας παίκτης μας δεν το περνάει ανώδυνα. Δυστυχώς θα τον στερηθούμε τον Τάσο. Θα αξιολογείται μέρα με τη μέρα. Έπαθε ζημιά στον αστράγαλο. Ο Βιγιαφάνες έχει μπει πλέον σε ρυθμούς ασκήσεων με μπάλα, υπολογίζουμε ότι στο επόμενο δεκαήμερα θα τον έχουμε μαζί μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ