aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Η ευθύνη βαραίνει όλους, κάποιοι παίκτες πρέπει να ξεκαθαρίσουν»

Πετεβίνος: «Η ευθύνη βαραίνει όλους, κάποιοι παίκτες πρέπει να ξεκαθαρίσουν»

Οι εξελίξεις έπαψαν να είναι ορατές και βρίσκονται προ των πυλών στον «Αρχάγγελο», αφού μετά από την ήττα με 0-3 από την ΑΕΚ στην Αρένα, μόνο με ένα γερό ηλεκτροσόκ θα μπει ξανά στον ίσιο δρόμο ο ΑΠΟΕΛ και με αποφάσεις αλλαγών που θα φέρουν την… Άνοιξη.

Μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM, ο Νεκτάριος Πετεβίνος είπε αρχικά, αρχίζοντας από τις ψηλές θερμοκρασίες στις οποίες διεξάγονται τα πρωταθλήματα: «Όσο δεν ανεχόμαστε εμείς που είμαστε στις κερκίδες ή σε  άλλο εξωτερικό χώρο τις καιρικές συνθήκες, φανταστείτε να είσαι εντός γηπέδου και να τρέχεις. Είναι πράγμα επικίνδυνο και πρέπει να σκεφτούμε διάφορα για την ώρα έναρξης των αγώνων».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποφάσεων στην προσπάθεια που θα γίνει να μπει ένα τέλος στις τραγικές εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ, πρόσθεσε: «Σε μια μεγάλη ομάδα, ένα συμβάν το οποίο σε φέρνει προ των ευθυνών σου, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που πρέπει να αρπάξεις για να ξεκαθαρίσεις πράγματα και να βοηθήσεις την ομάδα να περάσει στην επόμενη μέρα. Δεν λέω ότι περιμέναμε να πάθουμε για να μάθουμε, αλλά με την ΑΕΚ ήρθε μια ήττα με κατεβασμένα τα χέρια, ήταν απαράδεκτη η εμφάνιση και η ευθύνη βαραίνει τους πάντες. Ήταν και συνέχεια κάποιων άλλων κακών εμφανίσεων, δεν είναι ένα διαφορετικό δείγμα ανάμεσα σε άλλα. Είναι μια συνέχεια μιας κατάστασης που πρέπει να ξεκαθαρίσει».

Και ακολούθως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ: «Η ευθύνη βαραίνει και προπονητές και ποδοσφαιριστές και διοίκηση. Είμαστε μια ομάδα με αρκετές εκκρεμότητες και δυσκολεύει η προσπάθεια με την κατάσταση. Το προβλέψαμε ότι θα γίνει, αλλά δεν ξέραμε πως θα μας επηρεάσει. Άλλη ημερομηνία τελειώνει η δική μας μετεγγραφική περίοδος και άλλη ημερομηνία σε άλλες χώρες. Ποδοσφαιριστές σου λένε περίμενε και άλλα πολλά. Είναι μικρά-μικρά θέματα τα οποία όμως διογκώνουν τα δικά μας προβλήματα. Θα ήταν ιδανικό να ολοκληρωνόταν η στελέχωση του ρόστερ, αλλά δεν ήταν εφικτό αυτό. Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν. Κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο μυαλό τους τι θέλουν και η διοίκηση και ο προπονητής να είναι ξεκάθαροι απέναντι τους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από όλα και από όλους από την δική μας μεριά. Το μήνυμα αυτό στάλθηκε εδώ και δύο μέρες».

Κληθείς να γίνει πιο σαφής όσον αφορά στους παίκτες που δεν ξεκαθαρίζουν, δεν απάντησε αφού έκανε λόγο για εσωτερικά θέματα: «Είναι εσωτερικά θέματα. Εμείς ξέρουμε την αλήθεια, την πραγματικότητα και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που δημιουργείται έξω. Το ορθότερο είναι να πράξουμε με βάση τα δεδομένα για το καλό της ομάδας. Και όταν ξεκαθαρίσουν αυτά, ο στόχος είναι ο ΑΠΟΕΛ να γίνει μια καλή ομάδα. Όποιος νομίζει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει παίκτες ποιοτικούς που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, τότε πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο ΑΠΟΕΛ ξέρει πώς να αντιμετωπίσει δυσκολίες και το απέδειξε από καταβολής του».

Ακολούθως τόνισε πως θα συνεχίσουν στον ΑΠΟΕΛ αυτοί που το θέλουν στο 120%: «Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στον κόσμο. Αναφερθήκαμε πολλές φορές στο ότι ο κόσμος θέλει να δει μια ομάδα που να τον ικανοποιεί. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αλλάξουν πολλά. Αυτό προϋποθέτει κάτι και το είπε και ο προπονητής: Υπομονή. Αυτή η λέξη ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια είναι δύσκολη για τον ΑΠΟΕΛίστα. Δεν είναι μακράς διάρκειας η υπομονή που ζητάμε, χρειάζεται λίγο χρόνο η ομάδα και θεωρώ ότι η διακοπή θα μας βοηθήσει αρκετά. Θα μπουν παίκτες που είναι εκτός όπως ο Ντίας και ο Ατζίλι, θα έχουμε κάποιους που θα επιτελέσουν παρελθόν και θα προχωρήσουμε μπροστά. Όσοι θα βρίσκονται στο ρόστερ, θα είναι αυτοί που θα το θέλουν στο 120%».

Για την ενίσχυση και τις αποχωρήσεις, συνέχισε: «Θα ήταν ωφέλιμο οι προσθήκες να γίνουν το συντομότερο για να έχουν χρόνο να μπουν με την ομάδα. Για το θέμα των αποχωρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από το ΑΠΟΕΛ αλλά και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».

Για την κλήρωση με την Καϊσάρ του Καζακστάν, κατέληξε: «Η Καϊσάρ μπορεί να περιμένει επειδή έχουμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Αν τα κάνουμε, τότε θα εξαρτάται από εμάς η πρόκριση, ό,τι ομάδα και να είναι αυτή. Ο ΑΠΟΕΛ όταν είναι καλά μπορεί να πάει στο Καζακστάν για να πάρει την πρόκριση. Είμαστε μια ομάδα με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις και εμπειρίες, έχουμε πολλή ποιότητα στο ρόστερ και μια ομάδα που πρέπει το συντομότερο να γίνει ομάδα και όταν ο ΑΠΟΕΛ γίνει ομάδα, δεν έχει κανέναν να φοβάται. Είμαστε οι πρώτοι, οι εντός ΑΠΟΕΛ που γνωρίζουμε τις πραγματικότητες και εν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν βλέπουμε την ομάδα να προσφέρει την ικανοποίηση στον κόσμο. Το είπε και ο πρόεδρος ότι θέλουμε σταθερότητα και να έχουμε έναν προπονητή που θα παραμείνει και θα παράξει έργο. Άρα επιστρέφω πίσω και λέω ξανά ότι η λέξη κλειδί είναι η υπομονή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ