aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: Η απάντηση σε Σοφοκλέους, η διαιτησία και η Ομόνοια

Πετεβίνος: Η απάντηση σε Σοφοκλέους, η διαιτησία και η Ομόνοια

Δίκαια χαρακτήρισε την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας με βάση τη συνολική απόδοση των δύο ομάδων στα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ο Νεκτάριος Πετεβίνος. Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM τόνισε τη σημασία της πρόκρισης υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν εξασφαλίζει κάτι, επανέλαβε τα παράπονα για τη διαιτητικές αποφάσεις και απάντησε στον πρόεδρο της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους που ζήτησε τον ΑΠΟΕΛ στον τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την πρόκριση επί της Ομόνοιας, είπε: «Πήραμε μια σημαντική πρόκριση η οποία μας αφήνει στο δρόμο που θέλουμε να είμαστε μέχρι τέλους για να έρθει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η πρόκριση κατακτήθηκε από την καλύτερη ομάδα. Και στις διπλές αναμετρήσεις είχαμε το πρόσωπο που θέλαμε».

Για το κλειδί της πρόκρισης, απάντησε: «Στη θέληση και στις δυνατότητες. Αν δεν έχεις δυνατότητες δεν μπορείς να κερδίσεις οτιδήποτε. Στο πρώτο παιχνίδι διεκδικήσαμε τη νίκη αλλά δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Είχαμε μικρό μειονέκτημα γιατί έπρεπε να βάλουμε τέρμα απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο και μια πολύ καλή άμυνα. Χθες, δυσκολευτήκαμε γιατί δεν ήμασταν ουσιαστικοί στις τελικές προσπάθειες. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εφτά τελικές και δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Είχαμε κυριαρχική εικόνα με 70% κατοχή. Στο δεύτερο άλλαξε η εικόνα σε σχέση με την παραγωγή ευκαιριών, όμως στο τέλος πετύχαμε το τέρμα. Η ομορφιά του κυπέλλου είναι πως σε ένα παιχνίδι που είχες τις ευκαιρίες θα μπορούσες να αποκλειστείς γιατί είχαν και το δοκάρι. Στο τέλος πετύχαμε».

Για τα κέρδη που δίνει η πρόκριση: «Είναι η ψυχολογία ασφαλώς αλλά και η σταθερότητα που δείχνει η ομάδα, γιατί ακόμη και στο παιχνίδι με την Πάφο και με πολλές αλλαγές είχαμε καλή απόδοση. Είναι σημαντικό να βελτιωθεί η ομάδα και να κερδίσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχαιραν εκτίμησης».

Για τη δουλειά του Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Χθες και ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές και όλοι μας δώσαμε έμφαση σε κάποιες ενέργειες για αυτό και στο τέλος ήρθαν και οι αφιερώσεις στον κόσμο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν ήξεραν τι σημαίνει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ και όταν έρχονται οι οργανωμένοι πριν τον αγώνα και δίνουν ψυχολογία βοηθούν. Είναι σημαντικό να νιώθουν τη στήριξη του κόσμου οι ποδοσφαιριστές».

Για τους τραυματίες: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία θα τα δούμε με την επανέναρξη των προπονήσεων. Σήμερα έχουν ρεπό οι ποδοσφαιριστές».

Για τη διαιτησία: «Είναι πλέον εξόφθαλμο. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν μας ενοχλούν αφάνταστα. Θέλω να σημειώσω μια ειδικά φάση που αμφισβητώ ότι εξετάστηκε από το VAR. Ήταν επίσης οι καλύτεροι διαιτητές στην Κύπρο αυτή τη στιγμή. Όταν αυτοί δεν μπορούν να δουν τη κεφαλιά του Γκάρνερ και το χέρι δεν γίνεται. Πρέπει να βοηθήσουμε το VAR όλοι. Πρέπει να δοθούν περισσότερες ποιοτικές λύσεις είτε με περισσότερες κάμερες είτε με ποιοτικότερες κάμερες. Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να δώσουμε καλύτερη ποιότητα στο εργαλείο και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές για να γίνεται καλύτερη δουλειά. Η ευθυνοφοβία και η δικαιολογία είναι ξεκάθαρο δεν θα βοηθήσει. Θα δημιουργήσει περισσότερα θέματα».

Για τα διοικητικά και αν έχουμε κάτι νεότερο: «Το πότε θα γίνει δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γίνεται προσπάθεια για να έχουμε κανονική συνέλευση και όλοι να μπορούν να συμμετέχουν. Θα είναι και οι δυο έλεγχοι έτοιμοι και θα παρουσιαστούν. Έχουμε εξετάσει όλες τις αίθουσες που υπάρχουν για να μπορούμε να υπάρχει χωρητικότητα και όπου απευθυνθήκαμε μας παρέπεμψαν στα μέτρα».

Για την τοποθέτηση του Ανδρέα Σοφοκλέους που ζήτησε τον ΑΠΟΕΛ στο τελικό: «Εύχομαι να βρεθούμε στον τελικό και να είναι σίγουρος πως θα είναι διαφορετικά από την τελευταία φορά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ