aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος για Σα, μετεγγραφές και Στίλιτς, Πιατκόφσκι

Πετεβίνος για Σα, μετεγγραφές και Στίλιτς, Πιατκόφσκι

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ μίλησε στον SUPER SPORT FM ο εκπρόσωπος Τύπου της ποδοσφαιρικής εταιρείας των “γαλαζοκιτρίνων”, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Αρχικά, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική Ελπίδων για τη συμβολική της νίκη μέσα στην Τουρκία και χαιρόμαστε πολύ που αυτές οι ηλικίες πετυχαίνουν τέτοιες νίκες. Ο πρόεδρος έκανε χθες μια αναφορά που περιλάμβανε πολλά σημεία. Ουσιαστικά αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως στο τι συνέβηκε στο θέμα του προγραμματισμού. Έθεσε τα πράγματα όπως συνέβησαν και έκλεισε με την επόμενη μέρα στο ΑΠΟΕΛ. Κάθε καλοκαίρι έχουμε έντονα συναισθήματα στο ΑΠΟΕΛ στη μετεγγραφική περίοδο».

Για το «ναυάγιο» με τον Ορλάντο Σα: «Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πάντα είναι παθιασμένος για την ομάδα του, αλλά οι αντιδράσεις δεν μπορώ να πω ότι ξεφεύγουν από το πλαίσιο, πέραν από μια πολύ μικρή μερίδα η οποία θα πρέπει να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό. Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς και γιατί οποιαδήποτε ομάδα πρέπει να μπαίνει σε λεπτομέρειες πέραν του να ολοκληρωθεί μια μετεγγραφή. Μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και όπως είπε και ο πρόεδρος, λάθη έγιναν. Όταν προσπαθείς να κλείσεις ένα ποδοσφαιριστή την τελευταία στιγμή είναι μεγαλύτερο το ρίσκο, όπως συνέβηκε και στην περίπτωση του Ορλάντο Σα».

Για το ότι το ΑΠΟΕΛ έμεινε τελευταία στιγμή να κινηθεί για επιθετικό: «Μέχρι την τελευταία μέρα της μετεγγραφικής περιόδου το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ακόμη επτά μεταγραφές. Δεν πήγε τελευταία μέρα να κάνει το μετεγγραφικό του σχεδιασμό. Ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στην τελευταία μέρα των μετεγγραφών. Όταν πας να πάρεις παίκτη την τελευταία μέρα, αυξάνεις το ρίσκο και δεν μπορείς να αντιδράσεις αν ένας παίκτης παίξει ένα παιχνίδι ή μια άλλη ομάδα κάνει πιο ψηλή προσφορά».

Για τους νεοφερμένους: «Όταν αναλογιστεί κάποιος πως αυτή τη στιγμή που έχουν πάρει από ελάχιστο μέχρι μηδαμινό χρόνο συμμετοχής και είναι παίκτες που αποκτήθηκαν με στόχο να ανεβάσουν την ποιότητα και να πάρουν θέση στην ενδεκάδα, μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα σ’ ένα μήνα. Αυτοί οι παίκτες αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ να γίνει καλύτερος. Αυτό που απέτυχε να επιτύχει ο ΑΠΟΕΛ, είναι να έρθουν ποδοσφαιριστές που να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια της Ευρώπης. Είναι κάτι που φάνηκε. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν αρνείται να κοιτάξει τα πράγματα, ούτε και να απαντήσει σε κάποια ερώτηση. Πρέπει να βελτιώνεται η τεχνογνωσία, αλλά και η ομάδα. Το θέμα του μετεγγραφικού σχεδιασμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ομάδα που πετυχαίνει 100% στο προγραμματισμό».

Για το αν μπορούσε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός: «Ο καθένας που τελειώνει μια δουλειά και την ξανακοιτάζει βρίσκει λάθη και παραλείψεις».

Για τα αισθήματα στον ΑΠΟΕΛ από την κριτική που ασκείται: «Δεν υπάρχει αίσθημα αδικίας. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να αισθάνεται όπως θέλει φθάνει να υπάρχει σε ένα πλαίσιο που δεν ξεπερνάει το όριο του σεβασμού».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Λείπουν 12 ποδοσφαιριστές από το ρόστερ αυτή τη στιγμή. Είμαστε με μισή ομάδα στον Αρχάγγελο. Μας περιμένει ένας Γολγοθάς. Έχουμε 7 παιχνίδια σε ένα διάστημα 22 ημερών. Θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον ΑΠΟΕΛ και μια περίοδος που θα καθορίσει και την πορεία μας στον ευρωπαϊκό όμιλο. Θα χρειαστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για Στίλιτς και Πιατκόφσκι: «Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν χώρες που έχουν ανοικτές ακόμη τις μετεγγραφικές του περιόδους. Δεν υπάρχει όμως κάποια εξέλιξη πάνω στο θέμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ