aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Εθισμένοι στον πρωταθλητισμό, δεν θα επιτρέψουμε...»

Πετεβίνος: «Εθισμένοι στον πρωταθλητισμό, δεν θα επιτρέψουμε…»

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την ΑΕΛ (3-0) και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Απόλλωνα με τη Νέα Σαλαμίνα (1-1), αύξησε τη διαφορά από τους γαλάζιους στο +4 και πλέον έχει στα δικά του χέρια και τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος.

Στον Super Sport FM μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκίτρινων, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εβδομάδα που ολοκλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ (νίκες με ΕΝΠ και ΑΕΛ), στην βαθμολογική κατάσταση που βρίσκονται αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενόψει της Νέας Σαλαμίνας (13/04, 19:00).

Για την εβδομάδα που ολοκλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ (ΕΝΠ, ΑΕΛ): «Συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι. Το κύπελλο θα το κοιτάξουμε ξανά μετά την Κυριακή. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τη Νέα Σαλαμίνα. Είναι μία ομάδα που δεν έχουμε κερδίσει στα πλέι οφ και επίσης το παιχνίδι με τον Απόλλωνα δείχνει ότι αν δεν είμαστε στο 100% έτοιμοι τότε θα στραβοπατήσουμε και εμείς. Ευτύχημα το ότι έχουμε αρκετές μέρες για να προετοιμαστούμε».

Για το ότι έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για τον τίτλο: «Ξανά βρεθήκαμε σε αυτή την θέση, όπως και στην θέση που βρίσκεται ο Απόλλωνας αυτή τη στιγμή. Θα επαναλάβω κάτι, η ομάδα που θα κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα τότε δικαιούται να πανηγυρίσει. Αυτή είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα και όποιος δεν το διακρίνει κάνει λάθος. Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ, δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να γίνει αυτό. Όπως σήμερα είμαστε στο +4, μπορεί την επόμενη αγωνιστική να είμαστε στο +1, ή στο +2, ή στο +6 ή στο +7. Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΛ υπήρχε μαθηματική πιθανότητα πως η ΑΕΛ μπορούσε για τον τίτλο. Εμείς βρισκόμαστε σε φάση πλεονεκτήματος, αν νομίζουμε ότι πήραμε ήδη τον τίτλο θα τον χάσουμε. Και ας μιλάμε για εμπειρία, για γεμάτο ρόστερ. Πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε φορά στο γήπεδο».

Για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ: «Οι ποδοσφαιριστές που πήραν τίτλους είναι εθισμένοι σε αυτό. Υπάρχουν και παίκτες που δεν πήραν τον τίτλο και έχουνε εθιστεί και αυτοί σε αυτό τον τομέα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή που δείχνει ότι θα αρχίσει να παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρουμε λόγω αυτής της μίξης. Αν είμαστε πραγματιστές, και αν πούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή πάει για το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα και η χρονιά άρχισε με το τεράστιο πλήγμα τότε πρέπει να το εκτιμήσουμε χωρίς βέβαια να κρύψουμε τα προβλήματα μας. Ο στόχος μας είναι ισχυρός και δεν έχει γίνει ποτέ (σ.σ. έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα). Τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται και όχι αυτά που έφυγαν».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Τελευταία στιγμή βγήκαν εκτός από την αποστολή οι Ντε Βινσέντι και Μπάλογκ. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για το αγωνιστικό. Αναμένουμε και τον Σάββα και τον Τομάς να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Και ο Μπάλονγκ ένιωσε μια ενόχληση, δεν είναι σοβαρά προβλήματα για να λέμε ότι δεν θα αγωνιστούν στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά πρέπει να περιμένουμε».

Για τα θέματα ανανεώσεων συμβολαίων και μετεγγραφών: «Έχω απαντήσει πριν από 10 μέρες. Ο κ. Τέτι όπως είναι λογικό έχει χωρίσει τον σχεδιασμό σε 3 άξονες. Δανεικούς, ανανεώσεις και μετεγγραφές. Οι εξελίξεις θα συμβούν με βάση τις προτεραιότητες της ομάδας. Αυτή την στιγμή είναι προτεραιότητα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτό θα είναι τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ