aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Επιπλέον άδεια σε Βούρο – Σάβιτς για να βρουν ομάδα»

Πετεβίνος: «Επιπλέον άδεια σε Βούρο – Σάβιτς για να βρουν ομάδα»

Παράταση της άδειας μέχρι τις 15 Ιουλίου πήραν οι Βούγιαντιν Σάβιτς και Πραξιτέλης Βούρος. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος μιλώντας στον Super Sport FM δεν προκύπτει υπογραφή, άρα ολοκλήρωση μετεγγραφής, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Μιγκέλ Σίλβα, ενώ τόνισε πως η απόφαση της ΚΟΠ για παράταση της μετεγγραφικής περιόδου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου βρίσκει αντίθετο τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Αρχίζει η προετοιμασία σε λίγες μέρες: «Έχουμε περάσει μια περίοδο πλήρους αδράνειας. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και είμαστε και εμείς ως ΑΠΟΕΛ μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Περίοδο προετοιμασίας πέραν του ενός μήνα δεν κάναμε ξανά. Αυτή τη φορά θα έχουμε προετοιμασία περίπου δύο μήνες. Έχουμε ένα προπονητή που γνωρίζει το ρόστερ, θα φέρει και παίκτες της επιλογής του και στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο, και τονίζω το σύνολο γιατί μας έλειψε αυτό πέρσι, για να έχουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη να περάσουμε σε όμιλο και βεβαίως να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ανακοινώθηκε ζημιά 147.000 ευρώ για το έτος 2019: «Όταν κάνεις ένα ισολογισμό αυτό που βλέπεις είναι το κέρδος ή τη ζημιά που προκύπτει πριν από τη φορολογία γιατί είναι ένα μέρος που επιστρέφεται στα σωματεία. Ουσιαστικά κλείνει στα ίσα το λογιστικό έτος του 2019. Και έχει κλείσει στα ίσα γιατί υπήρχε ζημιά από το προηγούμενο έτος που έπρεπε να καλυφθεί. Ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ και το γνωρίζαμε. Ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε καλή ευρωπαϊκή πορεία, καταφέραμε να πάμε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά, αυτό είναι κάτι που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο γιατί σκοπεύεις στα πολλά κέρδη και την ίδια ώρα έχεις και έξοδα. Η τελευταία δεκαετία είναι ουσιαστικά όσα έβγαλες τα έδωσες με εξαίρεση την επένδυση του προπονητικού κέντρου και τις απώλειες από το κούρεμα. Αυτή τη λογική ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να την επαναξιολογήσει. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για μειώσεις στα έξοδα της ομάδας, την μισθοδοσία των παικτών. Δεν θα έρθουν άμεσα αποτελέσματα γιατί αυτές οι μειώσεις έχουν μπει σε βάθος χρόνου, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη».

Είστε σε καλό δρόμου για το επιτύχετε; «Το σκεπτικό των προηγούμενων ετών έφερε τίτλους και επιτυχίες στην Ευρώπη. Είναι υποκειμενικό τι είναι το σωστό. Σαφώς μπορείς με πιο χαμηλό προϋπολογισμό να κατακτάς το πρωτάθλημα και να κάνεις πορείες στην Ευρώπη. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τις νέες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, πρέπει να μπούμε στο χορό για να ξέρουμε».

Η ζημιά του 2018 καλύφθηκε ουσιαστικά το 2019; «Λογιστικά ναι, καλύφθηκε».

Για τις απώλειες εσόδων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού: «Ήδη ξέρεις πως αυτή την στιγμή έχεις απώλειες εσόδων, οι οποίες είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν ως έσοδα την επόμενη χρονιά. Ανοίγεις και ένα άλλο κεφάλαιο γιατί περιμένουμε εδώ και καιρό από την ΚΟΠ και την Κυβέρνηση αν θα έρθει κόσμος στο γήπεδο. Πότε θα δώσουν την απάντηση στην ΚΟΠ για να ενημερώσει τα σωματεία; Την κατεύθυνση του 33% της χωρητικότητας του γηπέδου την ξέρουμε εδώ και καιρό, όμως πρέπει να παρθεί απόφαση. Είναι ένα μεγάλο έσοδο τα εισιτήρια διαρκείας και πρέπει να γνωρίζει και ο κόσμος. Το 33% του ΓΣΠ είναι 5.800. Ο μέσος όρος εισιτηρίων διαρκείας του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια ήταν πέραν των 7.000. Θα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά η επόμενη. Οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα στην ομάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Εμείς έχουμε ένα σύστημα που υποδεικνύει ποιοι έχουν την περισσότερη υποστήριξη στην ομάδα. Και θα γίνει με το loyalty αυτή η επιλογή. Στη Δυτική εξέδρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι όπως είναι οι αριθμοί. Περίπου 800 άτομα δεν θα μπορούν να είναι στη Δυτική. Βέβαια, αυτό είναι υποκειμενικό γιατί εξαρτάται και από το ποιοι θα ενδιαφερθούν».

Υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τους παίκτες του ρόστερ. Αρχικά με τον Τάαμαρι προκύπτει εξέλιξη; «Ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε, άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε εξελίξεις σήμερα. Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες, ο Μούσα δεν είναι εκκρεμότητα. Είμαστε σε μία περίεργη χρονιά που μας εμποδίζει να ανακοινώσουμε κάποιες μετεγγραφές. Υπάρχουν συμφωνίες με κάποιους παίκτες, όμως λόγω της παράτασης των συμβολαίων δεν είναι ηθικό ορθό να ανακοινωθούν. Επίσημα έχει ανακοινωθεί μόνο ο Ράφαελ Σάντος. Αυτό το πράγμα θα δημιουργήσει μια μη παρουσία παικτών στον Αρχάγγελο στην πρώτη προπόνηση στις 3 Ιουλίου. Επίσης, ο Βούρος εξέφρασε πρόθεση να βρει ομάδα στην Ελλάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Με έγκριση της διοίκησης έχει επεκταθεί η άδεια του μέχρι τις 15 Ιουλίου, ώστε να εξαντλήσει αυτή την επιθυμία του. Αν δεν βρει ομάδα πρέπει να επιστρέψει. Αν βρει θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον ΑΠΟΕΛ. Η άλλη περίπτωση είναι αυτή του Σάβιτς, ο οποίος επίσης πήρε επέκταση για μη παρουσία του στον Αρχάγγελο μέχρι τις 15 του Ιούλη σε συνεργασία της διοίκησης με τον μάνατζερ του ώστε να βρούμε μια ομάδα για να παραχωρηθεί».

Ο Ζαχίντ θα είναι στην πρώτη προπόνηση; «Όχι, ο Ζαχίντ έχει πάει στη Νορβηγία. Είναι 10 μέρες σε καραντίνα τώρα και μετά από την καραντίνα θα περάσει λίγες μέρες με την  οικογένεια του και μέχρι τις 10 Ιουλίου θα επιστρέψει».

Είναι στο πλάνο του κ. Ουζουνίδη ο Ζαχίντ; «Εννοείται, μα δεν τέθηκε κάποιο θέμα με τον Ζαχίντ. Είναι ένας παίκτης με προοπτική και περιουσιακό στοιχείο. Αν με ρωτάς αν υπολογίζεται από τον κ. Ουζουνίδη βεβαίως και υπολογίζεται. Αν θα προκύψει μετεγγραφή οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή δεν μπορώ να το γνωρίζω. Για τον Ζαχίντ υπάρχει ενδιαφέρον, όμως δεν προκύπτει καμία επίσημη πρόταση».

Θα είναι παρών και ο Μιγκέλ Σίλβα στην πρώτη προπόνηση; «Είναι ένας τερματοφύλακας που μας ενδιαφέρει, αλλά δεν εμπίπτει στην κατηγορία παικτών που μιλάμε, γιατί δεν έχει υπογράψει οτιδήποτε».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στα μετεγγραφικά; «Οι προτεραιότητες είναι δύο. Οι τερματοφύλακες και ο επιθετικός. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και ακριβές αυτή του επιθετικού. Αξιολογούνται ονόματα.

Με τον Ντε Βινσέντι υπάρχει συμφωνία για μείωση συμβολαίου; «Στο θέμα των μειώσεων όταν υπάρχει κατάληξη για κάτι εκδίδουμε ανακοίνωση. Για το θέμα του Τόμας αν προκύψει κάτι νεότερο που αποτελεί ουσιαστική αλλαγή θα προκύψει ανακοίνωση. Όσοι διατηρούν συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και είναι στο πλάνο του προπονητή είναι παίκτες του ΑΠΟΕΛ».

Για την παράταση της μετεγγραφικής περιόδου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου: «Δεν συμφωνούμε γιατί είναι δώρο άδωρον. Ή θα το κάνεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να μπορείς να καλύψεις το ενδεχόμενο να φύγει ένας παίκτης ή δεν θα το κάνεις καθόλου. Αν πουλήσουμε ένα παίκτη στις 16 Σεπτεμβρίου τι γίνεται; Κλειδώνει το μετεγγραφικό παράθυρο πριν τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν ομάδες που είναι αντίθετες με αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ