aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Έχει δίκαιο η Ομόνοια. Παραβιάσαμε το πρωτόκολλο, δεν προπονηθήκαμε»

Πετεβίνος: «Έχει δίκαιο η Ομόνοια. Παραβιάσαμε το πρωτόκολλο, δεν προπονηθήκαμε»

Γεμάτο ψέματα και ανυπόστατες κατηγορίες χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολή της Ομόνοιας ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» κατέθεσε τις θέσεις των γαλαζοκιτρίνων σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τονίζοντας πως η μόνη φορά που παραβίασε το πρωτόκολλο ο ΑΠΟΕΛ ήταν όταν ακύρωσε την προπόνηση αυτοβούλως χωρίς αυτό να απαιτείται την επόμενη μέρα του ντέρμπι με την Ομόνοια.

Οι γαλαζοκίτρινοι καλούν την Ομόνοια να ενημερώσει τον κόσμο πως εξασφαλίζεται η σχετική άδεια που είχε ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, ενώ τόνισε ότι οι άνθρωποι που είναι εντός ομάδας του ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πολύ περισσότερο από τον καθένα εάν αντέχει το πορτοφόλι του ΑΠΟΕΛ προσθαφαιρέσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Η Ομόνοια χθες επίσημα μας ζήτησε να τοποθετηθούμε με βάση τα όσα καταγγέλλει χωρίς να έχει το θάρρος να μας κοινοποιήσει την επιστολή της. Την πήραμε από την ΚΟΠ και έχουμε διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο της επιστολής της Ομόνοιας είναι γεμάτο από ψέματα. Χθες η Ομόνοια δεν είπε ότι αναφέρεται σε πληροφορίες; Μιλά για αποδείξεις; Η Ομόνοια λέει στην επιστολή της ότι τα θετικά κρούσματα στον ΑΠΟΕΛ ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Από τις 30/11 μέχρι τις 7/12 κάναμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα δύο τεστ με αρνητικές ενδείξεις. Άρα, προφανώς οι πληροφορίες της Ομόνοιας δεν είχαν αυτό το στοιχείο. Αναφέρει στην επιστολή της η Ομόνοια ότι κάποιες μέρες αργότερα παίκτης του ΑΠΟΕΛ εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και η ομάδα όχι μόνο δεν τον απομόνωσε αλλά έδωσε τη συγκατάθεση της για να κάνει προπονήσεις. Ο συγγραφέας αυτής της επιστολής είναι άσχετος με τη νόσο. Υποστηρίζει ο συγγραφές ή ο εμπνευστής της επιστολής ότι ένας παίκτης που ανέπτυξε συμπτώματα COVID-19 ήρθε μας ζήτησε να προπονηθεί και εμείς δώσαμε τη συγκατάθεση μας να κάνει προπόνηση με άλλους παίκτες για να τους κολλήσει. Αυτό λέει. Και συζητάμε σοβαρά για τις καταγγελίες της Ομόνοιας».

Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά δεν σημαίνει ότι κάτι έχει πάει λάθος; «Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ είναι αναρτημένο από τις 25 Σεπτεμβρίου. Ότι προνοεί το πρωτόκολλο το έχουμε κάνει. Θα επαναλάβω ότι τη βδομάδα πριν το παιχνίδι με την Ομόνοια περάσαμε δύο φορές από τεστ με όλα τα αποτελέσματα αρνητικά. Εγώ δεν μιλώ με πληροφορίες, μιλώ με αποδείξεις».

Σας ζητήθηκε από τον ερευνώντα λειτουργό να δώσετε κατάθεση; «Έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Μας έχουν ζητήσει κάποια πράγματα που δεν ήταν υποχρεωμένο να κατατεθούν. Το test που κάναμε στις 2/12 αυτοβούλως, χωρίς να προνοείται από το πρωτόκολλο, ακόμα και αυτό το καταθέσαμε στην Ομοσπονδία. Το Σάββατο παίκτης της ομάδας μας ήταν απύρετος. Πριν αρχίσει η προπόνηση ενημέρωσε και πήγε αμέσως σπίτι του. Δεν συμμετείχε ούτε στην προπόνηση, ούτε ήταν στην αποστολή και στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Τη Δευτέρα όταν εμφάνισε πυρετό στάλθηκε και έκανε διαγνωστικό έλεγχο. Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε στις 18:42. Επαναλαμβάνω, το αποτέλεσμα. Κάποιοι είναι εντελώς άσχετοι με το θέμα. Την Τρίτη έγινε το rapid test και όπως προνοεί το κυβερνητικό πρωτόκολλο την επομένη κάνει PCR. Από την Τρίτη 8/12 όλη η ομάδα είναι σε περιορισμό. Σκεφτείτε ότι αν ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και έκαναν προπονήσεις όσοι ήταν αρνητικοί τι θα γινόταν. Έχει δίκαιο η Ομόνοια, δεν ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο γιατί αναβάλαμε τις προπονήσεις».

Πόσοι παίκτες νόσησαν και ποια είναι η κατάσταση των παικτών; «Ευτυχώς δεν έχουμε μέλος της ομάδας με σοβαρά νοσήματα. Μερικοί έχουν λίγο πυρετό ή βήχα. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχει παιδιά που είναι ήδη στην πρώτη βδομάδα. Άρα, σιγά – σιγά θα μπουν στην αντίστροφη μέτρηση. Αισιοδοξούμε ότι θα το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι δεν συμπληρώνουμε ενδεκάδα. Δεν μου επιτρέπετε να πω τον αριθμό, το γνωρίζει η ΚΟΠ. Η διαφορά εμάς με την Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι αδρανοποιημένες οι ομάδες Νέων. Ακόμα και αν προχωρήσουμε σε εγγραφή παικτών κάτω των 18 αντιλαμβάνεστε ότι την Κυριακή έχουμε παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στο τέλος της ημέρας δεν μας επιτρέπεται να βάλουμε ένα παιδί κάτω των 18 να παίξει με 2-3 προπονήσεις, αν στο τέλος της ημέρας κάνουμε προπονήσεις. Μετά από οκτώ μέρες αδράνειας θέλουμε τουλάχιστον δύο προπονήσεις αποκατάστασης».

Εσείς γνωρίζετε για την σχετική άδεια που λέχθηκε από πλευράς Ομόνοιας ότι είχε ο κ. Παπασταύρου και δεν μπήκε σε καραντίνα; «Η Ομόνοια παραδέχθηκε ότι ο κ. Παπασταύρου δεν μπήκε σε καραντίνα. Παίξαμε και εμείς Ευρώπη και δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτή η ειδική άδεια. Να μας την εξηγήσουν και εμάς να μάθει ο κόσμος γιατί μπαίνει καραντίνα 14 μέρες. Να βγουν να μας πουν πως εξασφαλίζονται αυτές οι άδειες να γνωρίζουμε και εμείς και ο κόσμος».

Έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του Γκάρνερ; «Γραπτά όχι, αλλά είμαστε κοντά στην περίπτωση του Τζο Γκάρνερ και όταν ολοκληρώσουμε τα διαδικαστικά θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση. Έκανε τα τεστ είναι καθαρός από κορωνοϊό».

Για τους Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Λαφράνς υπάρχει κάποια απόφαση; «Όχι, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για τα τρία παιδιά. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ