aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η τιμωρία του Σόουζα»

Πετεβίνος: «Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η τιμωρία του Σόουζα»

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στον ΑΠΟΕΛ η τιμωρία του Λούκας Σόουζα ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων Νεκτάριος Πετεβίνος στον ΣΠΟΡ FM, αφού όπως τόνισε, εφαρμόστηκε και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Αναφέρθηκε επίσης στο παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ και τα αγωνιστικά δεδομένα, αλλά και στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που πλησιάζει.

Όσα δήλωσε ο Νεκτάριος Πετεβίνος:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Σε ένα πρωτάθλημα ψηλού ανταγωνισμού το μόνο που μετρά είναι οι βαθμοί, πόσο μάλλον όταν είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες δύσκολες αποστολές. Είναι διπλό το κέρδος. Έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρώτου γύρου και διαμορφώνονται κάποια δεδομένα. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ομάδα ψηλά και να σμικρύνουμε τη διαφορά από την πρώτη θέση.

Θέλουμε να συνεχίσουμε το αήττητο σερί των τεσσάρων αγώνων. Επισκεπτόμαστε στατιστικά την πιο δύσκολη έδρα. Μετράμε μια νίκη μόνο από τότε που η ΑΕΚ μπήκε στην Αρένα. Η ΑΕΚ έχει μεγαλώσει μετά που πήγε σε αυτό το γήπεδο, της ταιριάζει καλύτερα. Είναι μια ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα από την αρχή της σεζόν, με παιχνίδι κατοχής και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται στα ψηλά της βαθμολογίας εδώ και αρκετά χρόνια».

Για το πώς περιμένουν να παρουσιαστεί η ομάδα: «Χρειαζόμασταν χρόνο για να γίνουμε ομάδα και τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνουμε τέτοια στοιχεία. Βγάζουμε αυτοματισμούς, βρίσκει ο κάθε ποδοσφαιριστής ρόλο. Τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύτηκε ακόμα περισσότερο αυτή η φιλοσοφία. Θέλουμε σταθερότητα και συνέπεια στην ανάπτυξη της ομάδας. Αυτό προσδοκούμε, δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστούμε. Θα έχουμε κάποιες επιστροφές, αλλά επειδή είχαμε αρκετούς στο ιατρικό δελτίο θα έχουμε και απόντες».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Σήμερα, ενώ εκκρεμούν τρεις προπονήσεις, δεδομένα εκτός θα είναι ο Σάντος και ο Ντανίλο. Ο Ντανίλο μπήκε στο γήπεδο, αυξάνει ρυθμούς αλλά θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί με την περίπτωσή του γιατί είναι ένας ύπουλος τραυματισμός. Υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες, ο Νταουσβίλι, ο Μάγκλιτσα και ο Εντονγκαλά, που θα αξιολογηθούν μέχρι την Κυριακή. Ο Πολυκάρπου συμμετείχε στο φιλικό και είναι απόλυτα έτοιμος, ο Ντε Βινσέντι επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αλλά είναι μεγάλο διάστημα εκτός και θα κριθεί η ετοιμότητά του στις επόμενες προπονήσεις».

Για το sold out που ανακοινώθηκε για το παιχνίδι στην Αρένα: «Αν ήταν ελεύθερη η προπώληση δεν θα χρειαζόταν ούτε μια ώρα για να διατεθούν τα εισιτήρια. Φέτος ζούμε κάτι πολύ διαφορετικό, η ζήτηση από τον κόσμο είναι πάρα πολύ ψηλή. Ξεπέρασε το 90% από τα άτομα που δικαιούνταν. Και πάνω από 2500 να είχαμε θα τα εξαντλούσαμε. Ως επί το πλείστον αγωνιζόμασταν καθημερινές φέτος και είχαμε μέσο όρο 1500 εισιτήρια. Έχουμε τον μεγαλύτερο μέσο όρο εκτός έδρας, είτε αφορά άλλες ομάδες είτε τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια».

Για την ποινή στον Σόουζα: «Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η τιμωρία, εφαρμόστηκε και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Εναπόκειται στην ομάδα να αποφασίσει το τι θα κάνει με την έφεση. Το θέμα εξετάζεται από τους νομικούς μας συμβούλους. Υπάρχει αυτόματη αναστολή της ποινής όταν υπάρχει εφέσιμη απόφαση για οκτώ μέρες. Σε αυτή την περίοδο εναπόκειται να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε ή όχι».

Για τα μετεγγραφικά: «Δεν ισχύει κάτι από όσα έχουν γραφτεί. Είμαστε μια ομάδα που έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που τους αναμένουμε να έρθουν και πιστεύουμε πολύ στην ποιότητά τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τον προπονητή στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί, τον επόμενο μήνα. Υπάρχει ακόμη χρόνος, υπάρχουν ευκαιρίες να δείξουν οι ποδοσφαιριστές την αξία τους. Η ομάδα βελτιώνεται και οι ποδοσφαιριστές ποιότητας που είναι εκτός θα δείξουν ότι μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα καλύτερο σύνολο. Είναι σχετικά νωρίς για τα μετεγγραφικά, δεδομένα δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να αποτελεί στόχο για μας».

Για την αξιολόγηση παικτών από το υφιστάμενο ρόστερ: «Ο Ιανουάριος είναι μια μετεγγραφική περίοδος με ιδιαίτερη προσέγγιση γιατί είναι θέμα προσθαφαιρέσεων. Ούτε ο αριθμός των μετεγγραφών έχει αποφασιστεί, ούτε οι θέσεις. Δεν έχει ενημερώσει ακόμα για οποιανδήποτε απόφαση ο προπονητής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ