aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Αστεία πράγματα! Αφού είναι λαλίστατοι, ας μας εξηγήσουν τι γίνεται»

Πετεβίνος: «Αστεία πράγματα! Αφού είναι λαλίστατοι, ας μας εξηγήσουν τι γίνεται»

Επιστέφει στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ (12/7) καθώς ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία. Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (ΣΠΟΡ FM 95.0) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κάρτα φιλάθλου καθώς αποφασίστηκε πως δεν θα ανασταλεί ενόψει της νέας σεζόν. Σαφώς και η ομάδα της πρωτεύουσας παρουσιάζεται ενοχλημένη, αφού ο κόσμος δεν θα είναι στο πλευρό της στις δύσκολες υποχρεώσεις σε Ευρώπη και Κύπρο.

Για την προετοιμασία στην Αυστρία: «Η προετοιμασία φέτος ήταν ιδιαίτερα έντονη, όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Αυτό διήρκησε τις πρώτες 10 μέρες, και μετά επικεντρώθηκε στο τακτικό κομμάτι. Στο ματς με τη Ριέκα ήταν παιχνίδι διπλής φιλοσοφίας για να πάρουν συμμετοχή όσο περισσότεροι ποδοσφαιριστές γίνεται. Ήταν ένα φιλικό με τη Σακτάρ που αφορούσε την προσέγγιση μιας βασικής ενδεκάδας. Οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν σήμερα και από Δευτέρας θα αρχίσουμε προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι του δευτέρου προκριματικού».

Για την ισοπαλία στο παιχνίδι της Σλόβαν με την Σουτιέσκα (πιθανοί αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό): «Πήραμε το καλύτερο δείγμα για να αντιληφθούμε τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Ο κανόνας είναι να αποκλείονται τα φαβορί και να περνούν τα αουτσάιντερ. Αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς. Πρέπει να υπενθυμίσω πως αναλύθηκαν από όσα διαβάσαμε, έδειχναν πως δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός. Η Σλόβαν έδειξε πως είναι ποιοτικά καλύτερη, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά δεν μιλούν στο γήπεδο».

Για τα φιλικά: «Δεν πρέπει να κρίνουμε από την άποψη πως βλέπουμε τα φιλικά, υπάρχουν κάποια πράγματα πίσω που δεν τα γνωρίζουμε. Η φιλοσοφία του προπονητή με τη Ριέκα ήταν να δώσει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχές σε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσε. Ο Άλεφ είναι πίσω σε σχέση με άλλους παίκτες, όμως δούλεψε και υπολογίζεται από τον προπονητή. Αυτές οι δύο απουσίες (σ.σ. και του Σόουζα που ξεπέρασε το πρόβλημα του), τον ανάγκασαν να δοκιμάσει κάποια άλλα πράγματα. Το κριτήριο μας θα πρέπει να είναι πάντα προσεγμένο, όταν αναφερόμαστε στα φιλικά. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ανάλυση ενός επίσημου αγώνα. Υπάρχουν παράμετροι που μπορεί να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας».

Για το φιλικό με τη Δόξα την ερχόμενη Τρίτη: «Η πρόθεσή μας είναι να γίνει ένα φιλικό το οποίο θα είναι το τελευταίο. Είναι ανοικτό προς τον κόσμο. Δεν ανακοινώσαμε κάτι γιατί αναμένουμε κάποιες λεπτομέρειες».

Για την κάρτα φιλάθλου και αν ισχύει στο φιλικό: «Περιμένουμε μια γνωμάτευση για να ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες».

Για την κάρτα φιλάθλου, υπάρχει νόημα συζήτησης πλέον, από την στιγμή που κλείνει σήμερα η Βουλή: «Υπάρχει νόημα να το συζητούμε, γιατί αν το αφήσουμε σε ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα, τότε το “καληνύχτα ποδόσφαιρο” θα έρθει νωρίτερα. Βλέπουμε πράγματα που είναι άξια απορίας. Για παράδειγμα τι έγινε στο ΑΕΚ Αρένα. Απ’ όσα γνωρίζω, υπήρξε είσοδος σε αγώνα που δεν χρησιμοποιήθηκε κάρτα φιλάθλου. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια πρόνοια. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Θα περιμένουμε να μας απαντηθούν κάποια πράγματα από τους αρμόδιους. Είναι λαλίστατοι σχετικά με την κάρτα φιλάθλου. Να μας εξηγήσουν κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε. Το ποδόσφαιρο είναι να βλέπεις γεμάτες κερκίδες. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η χαμηλή προσέλευση δεν είναι κάτι σημαντικό… Στη συζήτηση στη Βουλή όταν συζητήσαμε, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΟΠ με τη συμμετοχή 10μελους αντιπροσωπίας της ΟΥΦΑ, όταν ρωτήθηκαν για την κάρτα φιλάθλου η απάντηση τους ήταν πως θα αποτύχει παταγωδώς. Το μετέφερα στον Υπουργό εγώ προσωπικά. Όπως και το άλλο επιχείρημα, πως γλίτωσαν τα σωματεία από πρόστιμα. Το 2016-17 ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε 70 χιλιάδες σε πρόστιμα και είχε καρπωθεί οικονομικά 200 χιλιάδες ευρώ από τα μεμονωμένα εισιτήρια. Την περσινή σεζόν πληρώσαμε μηδέν ευρώ σε πρόστιμα και καρπωθήκαμε 50 χιλιάδες από τα μεμονωμένα εισιτήρια. Απαντώ στο επιχείρημα του Υπουργού. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ αυτό που λέμε σε σχέση με το πρόβλημα, είναι ακριβώς αυτό, πως οι φίλαθλοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Πολιτεία για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Είναι αστεία αυτά όλα, να βλέπουν τα ΜΜΕ τι συμβαίνει και να μην είναι πρώτο θέμα, να μην βγάζουν αυτούς τους λαλίστατους να μας εξηγήσουν».

Για τον Σάβιτς: «Δεν υπάρχει κάτι. Αν έρθει τότε θα τον ανακοινώσουμε».

Για την Cablenet και το φιλικό: «Γνωρίζω πως θα μεταδοθεί όμως θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ