aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ οι απώλειες» (τι είπε για Μπέλετς)

Πετεβίνος: «Αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ οι απώλειες» (τι είπε για Μπέλετς)

Στην αναμονή αλλά και σε έντονο προβληματισμό βρίσκονται στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, καθώς πολλά μέτωπα παραμένουν ανοικτά. Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριος Πετεβίνος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0) αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, στους μισθούς αλλά και στην περίπτωση του Μπέλετς.

Αναλυτικά:

Η αρχική τοποθέτηση: «Η επόμενη μέρα εξακολουθεί να είναι απροσδιόριστη. Η εκτελεστική επιτροπή θα αποφασίσει κυρίως για τις τρέχουσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές σε σενάρια. Δεν περιμένουμε από την ΟΥΕΦΑ να πει σε κάθε χώρα τι θα συμβεί. Στην Ολλανδία καθορίστηκαν οι εξελίξεις από τις αποφάσεις της χώρας. Το θέμα της υγείας είναι πολύ σημαντικό και δεν μπορεί να το καθορίσει η ΟΥΕΦΑ, αλλά η κυβέρνηση κάθε χώρας. Αυτό που πρέπει να έχουμε ως κατευθυντήρια γραμμή είναι τη φιλοσοφία της ΟΥΕΦΑ. Είναι ξεκάθαρη η θέση για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αν είναι εφικτό».

Για τις προπονήσεις: «Στη Γερμανία έχουν ξεκινήσει κάποιου είδους προπονήσεις. Έγινε και στην Τσεχία με την προϋπόθεση ότι οι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται τα προπονητικά κέντρα ανά γκρουπ, πάνε στο ανοιχτό γήπεδο και γίνονται προπονήσεις. Προχωρούν σε κάποια προγράμματα άσκησης φυσικής κατάστασης και σε κάποια τμήματα με μπάλα. Δεν περιλαμβάνεται καθόλου το τακτικό κομμάτι, τα διτέρματα και άλλες ασκήσεις επαφής. Εξακολουθούμε να είμαστε μακριά να μπούμε στη βάση του επανέναρξης».

Για το οικονομικό και τα συμβόλαια των παικτών: «Υπάρχει μια θολή εικόνα στο θέμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές, ήταν να προσπαθήσουν μέσω των ομοσπονδιών να δώσουν λύσεις. Το θέμα της συνολικής διευθέτησης, δεν το έχω δει σε κάποια χώρα. Η επόμενη κατευθυντήρια γραμμή είναι να βρεθεί συνισταμένη μεταξύ των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, κάτι που βλέπουμε καθημερινά στο εξωτερικό. Στη δική μας πραγματικότητα, υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία κοινής προσέγγισης μέσω ομοσπονδίας για συζητήσεις με τον ΠΑΣΠ. Μέχρι στιγμής προκύπτει μια διαφορά στην αντίληψη. Έγινε μια πρόταση από την ΚΟΠ και ακολούθως, υπήρξε μια απάντηση – τοποθέτηση από τον ΠΑΣΠ. Δεν είναι μια ξεκάθαρη πρόταση από τον ΠΑΣΠ, αφού βασίζεται στο ότι θα προκύψει συγκεκριμένα από αναφορά σε σχέση με τα στοιχεία που ζήτησε από τα σωματεία. Κάποιες αναφορές που κάνει ο ΠΑΣΠ, δεν μπορούν να προσδιοριστούν, αλλά ούτε ισχύουν. Ο ΠΑΣΠ είπε ότι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα πληρώσουν όλο το ποσό. Αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον για τον ΑΠΟΕΛ».

Αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν θα πληρωθεί το ποσό; Αυτή τη στην στιγμή έχουμε ενημερωθεί ότι δεν θα πληρωθούν οι δόσεις για τους μήνες που διανύουμε και δεν έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε ότι θα μας πληρώσει διπλή δόση τον Ιούνιο. Τον Απρίλιο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, άρα δεν θα πληρωθούμε. Είμαστε ήδη μείον στην καταβολή τη δόσης του Μάρτη και του Απρίλη. Δεν μπορεί να πληρωθεί ολόκληρη η συμφωνία. Δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν οι άλλες πλατφόρμες».

Για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν: «Και αυτό είναι μια κατευθυντήρια γραμμή που έδωσε η ΦΙΦΑ. Αναφέρει ότι θα θεωρείται τρέχον ένα συμβόλαιο σε σχέση με τη σεζόν. Ένας ποδοσφαιριστής που ολοκληρώνει τη σύμβαση του, εναπόκειται στον ίδιο και στο σύλλογο, αν θα επεκταθεί για ακόμη ένα ή δύο μήνες η συνεργασία τους».

Για την αναφορά του ΠΑΣΠ για τα εισιτήρια: «Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν είναι απλά μαθηματικά. Το να δηλώνω για παράδειγμα 4.000 εισιτήρια, δεν είναι απλό, αφού σε αυτά τα εισιτήρια είναι και τα διαρκείας, με τα λεφτά να έχουν προεισπραχθεί. Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι, έχει να κάνει με την αγοραστική αξία των ποδοσφαιριστών, προ κορωνοϊού. Ήταν διαφορετική σε σχέση με τώρα και αυτό προϋποθέτει απώλεια εσόδων. Αυτό το ποσό θα μπει στα προβλεπόμενα έξοδα που δεν μπορείς να το προσδιορίσεις. Πως θα υπολογιστεί αυτή η απώλεια; Ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ, έχει ένα πολύ σημαντικό έσοδο κάθε Ιούνιο και αφορά στα εισιτήρια διαρκείας. Είναι το μοναδικό έσοδο για εκείνο το διάστημα και είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό πως θα προσδιοριστεί; Το μόνο που μπορεί προσδιοριστεί είναι οι απώλειες των δόσεων. Τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες αγγίζει το 1.5 εκ. το ποσό με τις απώλειες εσόδων από τη μέρα που ξεκίνησε το πρόβλημα. Η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επίσης, ποιος μου εγγυάται ότι ο κύριος χορηγός που έχω στη φανέλα, δεν θα μου ζητήσει μείωση ή δεν θα ενδιαφέρεται καν να χορηγήσει»;

Για το αν ο ΑΠΟΕΛ άρχισε συζητήσεις για μείωση: «Εξακολουθούμε να παραμένουμε στις γραμμές της ΦΙΦΑ. Θα πάμε στη δεύτερη λύση, και να τα βρούμε με τους ποδοσφαιριστές. Πριν δύο βδομάδες είχαμε κάποιες κατ’ ιδίαν συζητήσεις και τους επεξηγήσαμε ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Δεν θα μπούμε σε ακραία κατάσταση μείωσης. Ούτε θέλουμε να χάσει κάποιος λεφτά. Να βρεθεί μέση λύση που θα αγγίξει τους πάντες. Θα υπάρξει μια πρόταση για μείωση αν δεν υπάρξει συμβιβασμός σε σχέση με τις συζητήσεις που γίνονται. Δεν τους έχει γίνει ακόμα εξειδικευμένη πρόταση».

Για το μέχρι πότε είναι πληρωμένοι οι παίκτες: «Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

Για τον Μπέλετς και τους δανεικούς: «Το ένα φέρνει το άλλο. Δεν μπορείς να συζητήσεις, αφού δεν υπάρχει η βάση. Οι δανεικοί και οι ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους, είναι στην ίδια κατηγορία. Θα πρέπει να χτίσεις τη γενική φιλοσοφία και θα την επεκτείνεις στην πορεία. Αυτό θα γίνει συνολικά. Σαφώς και υπάρχουν πράγματα που τρέχουν και που θα μπουν στο πρακτικό κομμάτι. Στο θέμα του Μπέλετς, θα πρέπει να διευκρινίσω πως στη συμφωνία δανεισμού, υπήρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Στο σύνολο, δεν υφίστανται, άρα δεν υφίσταται κάποια συμφωνία που είναι στο χαρτί. Δεν έχει γίνει το οτιδήποτε. Δεν υπάρχει πρόταση του ΑΠΟΕΛ, ούτε κάποια εξέλιξη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ