aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠεριζήτητος ο Μπερτόλιο, δεν τον... ξεχνά ο Δώνης

Περιζήτητος ο Μπερτόλιο, δεν τον… ξεχνά ο Δώνης

Περιζήτητος φαίνεται πως είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Φακούντο Μπερτόλιο, σύμφωνα με την ελλαδική ιστοσελίδα «sport24.gr», η οποία παραθέτει λεπτομερές ρεπορτάζ για το μέλλον του Αργεντινού.

Αναλυτικά:

«Φακούντο Μπερτόλιο είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της Λαμίας στην εκπληκτική φετινή σεζόν που πραγματοποιεί η ομάδα της Φθιώτιδας. Η συνεργασία με τον Αργεντινό εκπνέει σε 2,5 μήνες, ωστόσο οι μνηστήρες δεν λείπουν ήδη.

Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα για τον “Φλάκο”. Από την χειμερινή άρνηση στον Αστέρα, μέχρι το πάντα “ζεστό” ενδιαφέρον του Άρη, αλλά και το ενδεχόμενο της εκ νέου συνεργασίας του με τον πρώην τεχνικό του στο ΑΠΟΕΛ και νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δώνη.

Η ΑΣΤΑΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟ CHECK IN

Ο Φακούντο Μπερτόλιο πήγε για τα χρήματα στο Ορτνάμπασι. Αυτός ήταν κι ο λόγος, για τον οποίον μετά την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ αποφάσισε ν’ αγωνιστεί στο Ουζμπεκιστάν. Όλα πήγαιναν καλά στο Σιμκέντ, μέχρι που οι Ουζμπέκοι αποφάσισαν τελικά να “κλείσουν τη στρόφιγγα”.

Ο “Φλάκο” μετά το γεμάτο πρώτο γύρο βαρέθηκε ν’ ακούσει υποσχέσεις, βλέποντας ταυτόχρονα τον τραπεζικό του λογαριασμό άδειο. Κατέθεσε προσφυγή κατά της Ορντάμπασι. Η Λαμία έδειξε ενδιαφέρον όταν της προτάθηκε από τον ατζέντη του, Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο.

Μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει προφορικά αρκετά πριν από την 17η Ιουλίου (ημέρα των ανακοινώσεων), αλλά το κρατούσαν “επτασφράγιστο” μυστικό καθώς δεν είχε εκδικαστεί η προσφυγή.

Μόλις έμεινε και πρακτικά ελεύθερος, άνθρωπος της κορυφαίας ομάδας του Καζακστάν, Αστανά, του τηλεφώνησε. Ο Αργεντινός ήταν ήδη στο check in της πτήσης του με προορισμό την Ελλάδας…

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν ήταν η πρώτη γνωριμία του Μπερτόλιο με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συστήθηκε στην πατρίδα μας το 2015 ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα. Τότε, μάλιστα, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από την Τρίπολη ορμώμενος από την Ντινάμο Κιέβου με τη μορφή δανεισμού.

Οι Αρκάδες τον προσέγγισαν εκ νέου κατά την παρελθούσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο. Τότε που δεν ήταν γνωστό ότι η ομάδα της Λαμίας θα πραγματοποιούσε την εντυπωσιακή πορεία του δεύτερου γύρου κι αυτή της Τρίπολης το αντίθετο…

Ο ίδιος κατέστησε σαφές στους ανθρώπους του Αστέρα ότι δεν μπορεί ν’ αφήσει τη Λαμία στα “κρύα του λουτρού” μεσούσης της σεζόν…

ΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΕ 2,5 ΜΗΝΕΣ

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αργεντινός είχε διάρκεια ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της σεζόν – πρακτικά βάσει των υπογεγραμμένων συμβολαίων στο τέλος Ιουνίου – η συνεργασία των δύο πλευρών εκπνέει.

Με τη Λαμία έχει γίνει ήδη μία συνάντηση, όπως και με άλλους παίκτες. Σαφώς όχι ακόμη η καθοριστική, καθώς όλοι περίμεναν να ξεμπερδέψει η ομάδα με την παραμονή της στη Super League. Ακόμη, δηλαδή, δεν έχουν μπει σε οικονομικά δεδομένα.

Η διάθεση των Φθιωτών να τον κρατήσουν δεδομένη. Πού θα βρουν εύκολα τέτοια ποιότητα; Έχει τέσσερα γκολ, τα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής, ενώ είναι και η πρώτη χρονιά που δεν έβγαλε τραυματισμούς. Παρών σε 26 ματς, ασφαλώς και η παρουσία του γυμναστή, Κώστα Παρούση, συνετέλεσε καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο “ΖΕΣΤΟΣ” ΑΡΗΣ KI Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Η τρέχουσα σεζόν τελειώνει, η επόμενη θα βρει ξανά τη Λαμία στην πρώτη κατηγορία. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για να διαπιστώσουν εάν μπορούν να προχωρήσουν μαζί.

Θα μείνει τελικά ο Νοτιοαμερικανός στη Λαμία; Δεν είναι μόνο η Λαμία που τον θέλει. Η μισή… Super League τον έχει στο στόχο. Ο Αστέρας δεν θα έλεγε όχι – παρά την άρνηση του Ιανουαρίου – αλλά ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή του.

Σίγουρα κι ο ίδιος ο “Φλάκο” εάν μετακόμιζε κάπου, θα ήταν σε μεγαλύτερη ομάδα. Ο Άρης έχει ρωτήσει ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν για την περίπτωσή του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ιδιαίτερα “ζεστή”, ειδικά τη στιγμή που – όπως όλα δείχνουν – από τη νέα σεζόν θα επιστρέψει και στην Ευρώπη.

Ο Μπερτόλιο έχει εμπειρία από προκριματικά και Europa League (Αστέρα, ΑΠΟΕΛ), οι κίτρινοι έχουν πλέουν στραφεί στην αργεντίνικη αγορά (Ματέο, Μαρτίνες). Ο Παναθηναϊκός λογικά ξεπερνά το “σκόπελο” της άδειας και θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού, Γιώργος Δώνης, άλλωστε τον γνωρίζει από πρώτο χέρι καθώς συνεργάστηκαν αρμονικά στη Λευκωσία για τον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα είχε ένθερμο εναγκαλισμό με τον ίδιο και τους συνεργάτες στα ματς των δύο ομάδων. Ο ίδιος άκουσε εγκωμιαστικά σχόλια κι από ανθρώπους του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα – ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο αρχηγός του Δικεφάλου, Βιεϊρίνια, τον συνεχάρη τόσο μετά την “ποδιά” που δέχθηκε, όσο και στ’ αποδυτήρια – αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά βέβαια ότι θα κάνει κίνηση.

Το συμβόλαιό του όχι απαγορευτικό, η ηλικία του (28) σίγουρα όχι. Το αντίθετο μάλλον.

Ενδιαφέρον έδειξε στην αρχή κι ο Ατρόμητος, αλλά η ομάδα του Περιστερίου θα κινηθεί σε άλλους μεταγραφικούς στόχους. Η παραμονή του στη Λαμία έρχεται σε συνάρτηση με την αντίστοιχη του Μάκη Χάβου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ούτε αυτή έχει φιξαριστεί ακόμη…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ