aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠεριμένοντας τον Ντε Βινσέντι

Περιμένοντας τον Ντε Βινσέντι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από τις 26 Ιουνίου, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε πως μετά από δύο χρόνια ο Τόμας ντε Βινσέντι επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, έχουν περάσει δυόμιση μήνες ή -αν προτιμάτε- 77 ολόκληρες μέρες. Έπαιξε στα τέσσερα από τα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα τρία εξ αυτών στο αρχικό σχήμα (πρώτο ματς με Σούντουβα 45΄, Χάποελ Μπερ Σεβά 60΄, 89΄) και ένα ως αλλαγή (ρεβάνς με Αστάνα 25΄), με το κοντέρ να γράφει 219 λεπτά.

Κοινή συνισταμένη; Οι χαμηλές «πτήσεις» του, αδυνατώντας έτσι να ισχυροποιήσει τη θέση του μέσα στην ομάδα. Η πολύμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση έχει αφήσει τα σημάδια της στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, με αποτέλεσμα να μην προσφέρει έως τώρα τα αναμενόμενα. Οπότε, απαιτείται υπομονή. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον 29χρονο ότι δεν προσπαθεί. Το παλεύει σε κάθε παιχνίδι, αλλά χρειάζεται χρόνο ώστε να ανεβάσει στροφές και να θυμίσει εν τέλει τον παίκτη που αποτέλεσε βαρόμετρο κατά την πρώτη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης:Γι’ αυτό δεν έπαιξε ο Στάθης Αλωνεύτης

Συν τοις άλλοις, έχασε και την επαφή του με το αντίπαλο πλεκτό. Το τελευταίο τέρμα που πέτυχε ήταν πριν από δύο χρόνια στην εντός έδρας νίκη της τέως του ομάδας Σαμπάμπ Αλ Αχλί επί της Χάτα (4-1). Και για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή, είναι αρνητικός παράγοντας σε ό,τι αφορά τον ψυχολογικό του τομέα.

Ο ίδιος, ασφαλώς, πιστεύει στις δυνατότητές του και όπως λέει στο φιλικό του περιβάλλον είναι θέμα χρόνου να συνδράμει αποφασιστικά. Η αλήθεια είναι πως στον ΑΠΟΕΛ έχουν ανάγκη τον παλιό καλό «Ντέβι», προκειμένου να διευρυνθεί το αγωνιστικό βεληνεκές στη γραμμή κρούσης. Και προφανώς, ο παίκτης δεν ξέχασε την μπάλα που ξέρει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ