aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠέρασε πάνω από τη νάρκη ο ΑΠΟΕΛ!

Πέρασε πάνω από τη νάρκη ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Copy-paste ήταν η ψεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα με αυτήν που είχε προηγηθεί τρία 24ωρα προηγουμένως με τον Ερμή στο ίδιο μάλιστα στάδιο. Το ευτύχημα για την ομάδα της Λευκωσίας είναι πως, παρόλο που εκδήλωσε τα ίδια αγωνιστικά συμπτώματα, κατάφερε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι να κερδίσει (3-2), περνώντας πάνω από τη νάρκη!

Οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν σε καίρια σημεία. Στην αρχή και στο τέλος του πρώτου μέρους (2΄ Ρέζα, 45+5 Μοράις), απάντησαν νωρίς στη μείωση του σκορ από τους ερυθρόλευκους (80΄ Ελουντού, 83΄ Σόουζα) παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, οπότε δεν τους κόστισε το γκολ σε χρόνο καθυστέρησης (90+4 Κίνγκσλεϊ).

Ο Γιώργος Κωστή, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, παραδέχθηκε πως «είμαστε πολύ μακριά από τον τρόπο και τη φιλοσοφία που θέλω να έχει η ομάδα ώστε να είναι αντάξια του ονόματός μας», κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει πολλά. Δεκατρείς τελικές προσπάθειες για γκολ κατέγραψε η Νέα Σαλαμίνα, αριθμός ασφαλώς πολύ μεγάλος και έρχεται να προστεθεί στις 17 που μέτρησε ο Ερμής στο προηγούμενο 90λεπτο. Η απόδοση, ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος ήταν κακή, οπότε ο Ελλαδίτης κόουτς έχει να διορθώσει πάρα πολλά.

Η Νέα Σαλαμίνα κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια, δείχνοντας άλλη μια φορά τις δυνατότητές της. Πλήρωσε όμως τα ατομικά λάθη των παικτών της και παραλλήλως, τις ευκαιρίες που έχασε για να πετύχει περισσότερα από δύο τέρματα. Υπάρχει, πάντως, ένα θέμα στην ανασταλτική της συμπεριφορά καθώς σε τρία ματς δέχθηκε επτά τέρματα.
Το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο μέρη. Οι γαλαζοκίτρινοι έως το 25ο λεπτό είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, εκδηλώνοντας επιθέσεις για άλλο ένα παιχνίδι από τα δεξιά όπου κινείτο ο δραστήριος Αλ-Τάαμαρι.

Η αλήθεια πως η πίεση των φιλοξενούμενων είχε θέσει εμπόδια στην αντίπαλο και μάλιστα, με το… καλημέρα έπειτα από κλέψιμο της μπάλας «γεννήθηκε» το πρώτο γκολ. Οι πρωτευουσιάνοι εκδήλωσαν αδυναμία στην ολοκλήρωση επιθέσεων απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, γι’ αυτό κι ό,τι καλό έκαναν, προερχόταν από κλεψίματα της μπάλας. Οι ερυθρόλευκοι από την καρδιά του πρώτου 45λεπτου και εντεύθεν «ξύπνησαν», ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές και με γρήγορες επιθέσεις έγιναν απειλητικοί. Με κάθετες κυρίως πάσες… τρύπησαν την αντίπαλη άμυνα και εκεί που θα μπορούσαν κάλλιστα να φέρουν το ματς στα ίσα, βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ μετά από ανατροπή του Αλ-Τάαμαρι και εκτέλεση πέναλτι του Μοράις σε χρόνο καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Κωστή παρουσιάστηκε νωθρή και ασύνδετη κατά το δεύτερο μέρος. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη, μείωσε στο σκορ, αλλά ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να σκοράρει τρία λεπτά μετά, να γράψει το 3-1, κλειδώνοντας τους τρεις βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ σε χρόνο καθυστέρησης, αλλά ήταν αργά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ