aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠέντε βιολιά είναι λίγα σε μίαν «ορχήστρα»

Πέντε βιολιά είναι λίγα σε μίαν «ορχήστρα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα 13 γκολ που πέτυχε, στους μέχρι τώρα οκτώ αγώνες που έδωσε, ο ΑΠΟΕΛ ασφαλώς και δεν περιποιούν τιμή για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση σκοράρισμα. Ένας μέσος όρος 1.625 γκολ ανά αγώνα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους πρωταθλητές που διαθέτουν στο ρόστερ τους παίκτες που έχουν το γκολ στο αίμα τους. Ποτέ και Ντε Καμάργκο είναι οι ποδοσφαιριστές που τραβούν ώς τώρα το περισσότερο κουπί στο σκοράρισμα έχοντας πετύχει τα οκτώ από τα 13 «γαλαζοκίτρινα» γκολ, κάτι που αποδεικνύει πως από τον φετινό ΑΠΟΕΛ απουσιάζει η πολυφωνία στο σκοράρισμα.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο Γιώργος Εφραίμ δεν έχει καταφέρει να δει ακόμα δίχτυα, αφού κτυπήθηκε από τραυματισμούς. Όπως δίχτυα δεν έχει δει ούτε ο Αλωνεύτης, δύο ποδοσφαιριστές που στην περσινή περίοδο «μέτρησαν» 12 γκολ (οκτώ ο Εφραίμ και τέσσερα ο Αλωνεύτης) στο πρωτάθλημα. Πέραν των δυο ακραίων επιθετικών, φαίνεται ακόμα ο μικρός αριθμός ποδοσφαιριστών που είδαν δίχτυα στους οκτώ αγώνες που έδωσε ώς τώρα ο ΑΠΟΕΛ, συνολικά πέντε. Εκ των οποίων ο Ανδρέας Μακρής πέτυχε τα πρώτα του δύο γκολ στον αγώνα με την Πάφος FC, ενώ τα άλλα τρία γκολ πέτυχαν δύο ο Σάλαϊ και ένα ο Ζαχίντ.

Χαρακτηριστικό όλων των πιο πάνω, που έρχεται να ενισχύσει το ρεπορτάζ, και το γεγονός ότι στην περσινή περίοδο, στα οκτώ πρώτα παιγνίδια, ο ΑΠΟΕΛ είχε πετύχει 20 γκολ ή αλλιώς 2,5 γκολ ανά αγώνα. Ένα στατιστικό που χαλά την επιθετική εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη, καθώς στην περσινή περίοδο ανέδειξε την πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος. Από την ομάδα μπορεί να έφυγε ο πρώτος της σκόρερ, ο Πιέρος Σωτηρίου, που πέτυχε 20 γκολ, αλλά εκείνο που δεν αλλάζει είναι πως από τους γαλαζοκίτρινους λείπει και στοιχίζει η πολυφωνία που είχε και πέρσι, αλλά και άλλες σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ