aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Πάβλοβιτς για ΑΠΟΕΛ; Δεν κάνει…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Βρε αδελφέ, ποιος είναι αυτός ο υψηλόσωμος παίκτης με τον αριθμό 23;», προφανώς άρχισαν να διερωτώνται οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα της περασμένης Τρίτης στο στάδιο Πάρκεν. Ίσως και ορισμένοι στο τεχνικό τιμ. Ναι, καλά υποψιαστήκατε. Μιλάμε για τον Αντρίγια Πάβλοβιτς, τον επιθετικό που κανένας αμυντικός «μηχανισμός» των πρωταθλητών μας δεν στάθηκε ικανός ώστε να του περάσει «χειροπέδες».

Και η αλήθεια είναι πως ακόμη και οι πλείστοι φίλοι των πρωταθλητών Δανίας προσπαθούν να ερμηνεύσουν την έμπνευση του προπονητή της ομάδας, Στόλε Σολμπάκεν, όταν στο 66ο λεπτό προχώρησε στην αντικατάστασή του. Μια ματιά στα «τιτιβίσματα» που… έφυγαν, θα καταλάβει κανείς πάρα πολλά.

Ο Καρλάο, ο εκ των κορυφαίων αμυντικών του κυπριακού πρωταθλήματος που έγινε στην κυριολεξία η σκιά του στο πρώτο μέρος, σε τρεις τουλάχιστον φάσεις τον έχασε και από θέμα τύχης δεν σκόραρε ο Σέρβος. Στη φάση δε του γκολ, ήταν να μην γίνει η γκέλα. Αρχικώς ήταν το «πούλημα» της μπάλα από τον Πιέρο Σωτηρίου και ακολούθως η πάσα των 40 μέτρων από τον Τόμας Ντιλέινι που δεν ανακόπηκε από τον Ινιάκι Αστίθ.

Ο νεαρός, λοιπόν, έδειξε την κλάση του και ας αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον τρίτο επιθετικό της Κοπεγχάγης, μετά τους Φεντερίκο Σανταντέρ και Αντρέας Κορνίλιους δηλαδή. Εν ολίγοις, από τους δύο τελευταίους θα περίμενε κανείς να γίνει η ζημιά, από τον Πάβλοβιτς έγινε…

Πού το πάω; Στον τρόπο που δουλεύει, ασφαλώς, ο σύλλογος της Δανίας. Δεν δίστασε ούτε μία στιγμή προ δύο μηνών να δρομολογήσει τις ενέργειες. Έθεσε τον δικό της… μηχανισμό σε λειτουργία, εντόπισε τον τέως επιθετικό της περσινής τριταθλήτριας Σερβίας ΦΚ Τσουκαρίτσκι και στις 9 Ιουνίου τον «έκλεψε», με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο χρονικής διάρκειας πέντε ετών!

Από την πρώτη φουλ σεζόν (36 ματς, 18 γκολ) που αποτέλεσε το διαβατήριό του ώστε να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην ανδρική εθνική ομάδα της χώρας του, τον ενέταξε στο ρόστερ η Κοπεγχάγη. Και το ωραίο της ιστορίας ξέρετε ποιο είναι; Η λήξασα σεζόν ήταν μόλις η πρώτη του που αγωνίσθηκε στη φυσική του θέση, αυτήν του επιθετικού. Και αυτό ένεκα του γεγονότος πως ο Νίκολα Στογίλκοβιτς αποχώρησε και έτσι ο Πάβλοβιτς μετακόμισε από τα άκρα στην επίθεση!

Και μαγκιά της και πάλι μαγκιά της Κοπεγχάγης που τον απέκτησε. Αυτό σημαίνει οργανωμένος σύλλογος, με αναπτυγμένα δίχτυα και προφανώς ανθρώπους που καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο και έχουν διορατικότητα να εντοπίζουν τη φλέβα χρυσού, πριν καν πολλοί άλλοι τη… μυριστούν.

Έχω την εντύπωση πως εάν ο Πάβλοβιτς για παράδειγμα προτεινόταν σε μια εκ των μεγάλων ομάδων μας, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, προφανώς το βιογραφικό του σημείωμα να κατέληγε στο κάλαθο των αχρήστων. Εκεί, δηλαδή, που για να ακριβολογούμε πήγαν και πολλά άλλα βιογραφικά σημειώματα παικτών με προοπτική.

Και δεν εννοώ μονάχα την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο. «Πάβλοβιτς για τον ΑΠΟΕΛ; Δεν κάνει…». Άσε που οπαδοί του συλλόγου μάλλον θα σήκωναν τα λάβαρα της επανάστασης ώστε να μη γίνει η μετεγγραφή, εάν είχε (!!!) αξιολογηθεί θετικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ