aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Πάτησε» ξανά την Ομόνοια και επέστρεψε στην κορυφή

«Πάτησε» ξανά την Ομόνοια και επέστρεψε στην κορυφή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Σ’ ένα ντέρμπι που κυριάρχησε περισσότερο η δύναμη ο ΑΠΟΕΛ πήρε αυτό που ζήτησε περισσότερο από την Ομόνοια κερδίζοντας με 2-0 και μετά από ελάχιστες ώρες επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι γαλαζοκίτρινοι κυνήγησαν περισσότερο την ουσία, που ήταν οι τρεις βαθμοί και δικαιώθηκαν με τα γκολ των Σόουζα και Ντελατόρε. Προσπάθησε να κρατήσει μακριά από την εστία της τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια, που είχε τις δικές της ευκαιρίες να σκοράρει κυρίως μετά το πρώτο γκολ των γαλαζοκιτρίνων στο 62o λεπτό.

Πολλά φάουλ και δοκάρι…

Το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο κάπως πρωτόγνωρο με αφορμή τα πολλά φάουλ και τις συχνές διακοπές. Η Ομόνοια μπήκε δυνατά στον αγώνα, πίεσε, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει έχοντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του όμως αυτό που ξεχώρισε ήταν τα πολλά φάουλ και οι συχνές διακοπές στον αγώνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 6 παίκτες τρεις από κάθε ομάδα να δεχθούν κίτρινη κάρτα και να μην βρουν ρυθμό οι δύο ομάδες και να κάνουν το παιχνίδι τους. Ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν με εξαίρεση το δοκάρι του Ποτέ στο 41o λεπτό όπου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ήταν η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία και των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως στο 43o λεπτό οι γαλαζοκίτρινοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σάλαϊ από τον Βύντρα και στην επαναληπτικό προβολή φάνηκε ο Ελλαδίτης αμυντικός απρόσεκτα να παίρνει τα πόδια του νεαρού επιθετικού του ΑΠΟΕΛ.

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ…

Ο ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου μπαίνοντας δυνατά στον αγώνα διεκδίκησε περισσότερο τη νίκη. Στο 48’ άγγιξε το γκολ με τον Μερκή, στην συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό έχοντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του και στο 62′ από στημένη φάση ευτύχησε να σκοράρει με τον Σόουζα. Το 1-0 έθεσε τον ΑΠΟΕΛ σε θέση οδηγού, με οδηγίες Δώνη οπισθοχώρησε ώστε να παίξει περισσότερο στην κόντρα επίθεση και λίγο έλειψε να το πληρώσει αν οι Τζαρτζίνιο και Ντάρμπισαϊρ ευστοχούσαν από ευνοϊκή θέση.

Πλήρωσε την αστοχία της…

Η Ομόνοια έβρισκε περισσότερους χώρους στην επίθεση, πλαγιοκόπησε τους γαλαζοκίτρινους ωστόσο πλήρωσε το γεγονός ότι άφησε κενά στην άμυνα. Δεν το πλήρωσε στις φάσεις με τον Ζαχίντ, το έπαθε όμως από τον Ντελατόρε ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των πρασίνων και την εξαιρετική μπαλιά του Ορ για να σφραγίσει τη νίκη του ΑΠΟΕΛ.

Ομόνοια (Ιβάιλο Πέτεφ): Χριστοδούλου, Τζαϊλσον, Καντέ (75΄ Κατελάρης), Σοάρες, Βύντρα, Μαδούρο (65΄Κανού), Εκιθά, Μπρέβελντ, Τζαρζίνιο, Κιπιάνι (84΄ Κατσαντώνης), Ντάρμπισαϊρ.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεζ, Μερκής, Καρλάο, Πολιάκοφ, Νσούε, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο (90΄ Φαρίας), Σάλαϊ (75΄ Ντελατόρε), Ζαχίντ, Ποτέ (84΄ Ορ).

Σκόρερ: 62΄ Σόουζα, 90+1 Ντελατόρε.

Κίτρινες: Καντέ, Μπρέβεελντ, Τζαρτζίνιο, Κανού / Ζαχίντ, Ποτέ, Σάλαϊ.

Κόκκινες: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος.

4ος Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ