aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάρτι μετά την… αερογέφυρα με καλεσμένο τον ΑΠΟΕΛ!

Πάρτι μετά την… αερογέφυρα με καλεσμένο τον ΑΠΟΕΛ!

Έχει παρέλθει ο καιρός που το ΓΣΠ έμοιαζε άβατο για κάθε αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ. Το κακό γι’ αυτούς άρχισε στην περασμένη κάκιστη σεζόν, με μόλις τέσσερις νίκες σε 14 ματς στην α’ φάση (4-4-6). Στην τρέχουσα βεβαίως είναι σαφώς βελτιωμένα τα αποτελέσματα, αλλά ακόμα και έτσι πόρρω απέχει από την αίγλη του παρελθόντος, από την οποίαν ακόμα και ανταγωνίστριες ομάδες έχαναν από την… αερογέφυρα των Λατσιών.

Τώρα, σε ορισμένες περιπτώσεις… κάνουν πάρτι με καλεσμένη την ομάδα της Λευκωσίας ακομα και αντίπαλοι χαμηλότερου βεληνεκούς!

Οι γαλαζοκίτρινοι έδωσαν 14 παιχνίδια στο στάδιο της πρωτεύουσας και μάζεψαν τους 26 από τους 42 διαθέσιμους βαθμούς, έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Με άλλα λόγια, νίκησαν μόνο τα μισά παιχνίδια στο γήπεδό τους!

Από τους 16 πόντους που χάθηκαν, μόνο οι πέντε ήταν σε ντέρμπι κόντρα σε Απόλλωνα (1-1) και Ανόρθωση (0-2). Χάθηκαν λοιπόν 11 πόντοι απέναντι σε αντιπάλους, που πήγαν στο ΓΣΠ με την ετικέτα του αουτσάιντερ. Έστω και αν οι δύο εξ αυτών έχουν απαιτήσεις και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο α’ γκρουπ.

Ο λόγος για τον Άρη, ο οποίος με δύο ισοπαλίες (1-1, 1-1) έκοψε τέσσερις βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ, και την Πάφος FC που εξασφάλισε άλλο ένα «Χ» με το ίδιο σκορ. Η μεγαλύτερη ζημιά ωστόσο έγινε από τον Ολυμπιακό, από τον οποίον η γαλαζοκίτρινοι έχασαν πέντε βαθμούς (0-1, 1-1).

Ένας από τους λόγους λοιπόν που δυσκολεύεται ο «θρύλος» της Λευκωσίας να πλησιάσει την κορυφή είναι και η αποτυχία του να καταστήσει το ΓΣΠ σε απόρθητο φρούριο για κάθε αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ