aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάρντο: «Πονώ όταν βλέπω τον ΑΠΟΕΛ. Αλλαγές μέσα και έξω από το γήπεδο»

Πάρντο: «Πονώ όταν βλέπω τον ΑΠΟΕΛ. Αλλαγές μέσα και έξω από το γήπεδο»

Στην έλλειψη πάθους και προσωπικότητας αποδίδει ο Ούρκο Πάρντο την κακή πορεία του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα. Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας που ήταν μέρος της χρυσής εποχής των γαλαζοκιτρίνων που είχαν ως κορωνίδα την επική πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου δεν έκρυψε ότι στεναχωριέται βλέποντας τους αγώνες της πρώην ομάδας του και σημείωσε πως για να ανατραπεί η κατάσταση πρέπει να αλλάξουν πολλά τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Το άγχος να κάνεις λάθος όταν είσαι πίεση του αποτελέσματος είναι μεγάλο πρόβλημα; «Αυτό κάνει τους μεγάλους παίκτες να ξεχωρίζουν. Οι μεγάλοι παίκτες το ξεπερνούν, κάποιοι αν κάνουν ένα λάθος πάει όλο τα παιχνίδι στραβά».

Βλέποντας το σημερινό ΑΠΟΕΛ έχει καμία σχέση με τον ΑΠΟΕΛ της δικής σου θητείας; «Δεν είναι ίδια ομάδα, αλλά νομίζω το θέμα στο ΑΠΟΕΛ είναι άλλο. Μπορεί να είναι θέμα μυαλού ή θέμα ποιότητας. Σίγουρα, όμως διαφέρει πολύ από αυτήν που είχαμε εμείς και πήγαμε στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ».

Που εντοπίζεις το πρόβλημα; «Το ψυχολογικό κομμάτι δεν είναι καν στο 50%. Όταν ένας παίκτης δεν έχει καλή ψυχολογία μπορεί να μην αντέξει για ένα δευτερόλεπτο. Πιστεύω λείπει ο χαρακτήρας των παικτών στον Αρχάγγελο. Δεν είμαι εκεί και δεν ξέρω γιατί είναι διαφορετικό να είσαι κάθε μέρα στον Αρχάγγελο».

Αλλάζουν συνέχεια προπονητές, σκάουτερ, παίκτες και όλοι είναι λένε ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Όμως, είναι δυνατό ακριβοπληρωμένοι παίκτες να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους; «Μπορεί να είναι νεύρα. Μπορεί να έχουν άγχος, δεν μπορώ να σου πω εγώ. Αλλά, το σίγουρο είναι ότι στον ΑΠΟΕΛ πρέπει να βρουν λύσεις και μέσα και έξω από το γήπεδο».

Εσύ επειδή ήσουν πολλά χρόνια στον ΑΠΟΕΛ ταυτίστηκες με τον ΑΠΟΕΛ έτσι; «Πρώτα απ’ όλα μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Για μένα ο ΑΠΟΕΛ ήταν και είναι η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα πρέπει να βρίσκεις λύσεις κατευθείαν, δεν πρέπει να ψάχνεις μόνο τις ευθύνες και να λες φταίει αυτό και εκείνο. Πονάω όταν βλέπω τον ΑΠΟΕΛ να έχει αυτή την εικόνα».

Θεωρείς ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του; «Με τον χρόνο είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον αν είναι καλός ή κακός. Όταν ήμουν εγώ έρχονταν παίκτες και λέγαμε γιατί ήρθε αυτός, αλλά στο τέλος κερδίζουμε τους τίτλους. Ατομικά για τους παίκτες τώρα πραγματικά δεν ξέρω να πω αν έχουν την ποιότητα που θα έπρεπε».

Μπορεί να ανατρέψει ο ΑΠΟΕΛ την κατάσταση; «Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να πάει χειρότερα. Αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις σε όλους τους τομείς. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Κάποιοι παίκτες έχουν την ποιότητα, αλλά αν δεν έχει πάθος και καθαρό μυαλό δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα».

Ο Σίλβα είναι επιπέδου Πάρντο και Χιώτη; «Ο χρόνος θα δείξει εάν είναι σε αυτό το επίπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τερματοφύλακα που να του φέρνει βαθμούς. Δεν παίζει μόνος του, δεν μπορεί να βάλει γκολ ο τερματοφύλακας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ