aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαραδόθηκε στις ορέξεις της Ρεάλ... (pics)

Παραδόθηκε στις ορέξεις της Ρεάλ… (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Την βαριά ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης με 6-0 γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, με την πρόκριση όμως στο Europa League μέση της τρίτης θέσης του ομίλου να είναι ακόμα πραγματοποιήσιμη. Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν την Ρεάλ, αλλά μετά και το 2-0 του Μπενζεμά στο 39’ παραδόθηκαν στις ορέξεις της «Βασίλισσας», σε μία κακή εμφάνιση, γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα τους στην φάση των ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν οι Μόντριτς (23’), Μπενζεμά (45’+1), Νάτσο (41’) και Ρονάλντο  (49’ & 54’).

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγώνα με την διάθεση να πιέσει την Ρεάλ και τα κατάφερνε αρκετά καλά μέχρι το 23ο λεπτό και μάλιστα είχε και μία καλή ευκαιρία στο 7’ με ένα μακρινό σουτ του Λάγο που μάζεψε ο Κασίγια. Στο 23’ ο Μόντριτς με μακρινό σουτ, μετά από διώξιμο του Βινίσιους άνοιξε το σκορ, με τον ΑΠΟΕΛ όμως να μην παραδίδει ακόμα τα όπλα, αφού στο 28’ το μακρινό σουτ του Σάλαϊ πέρασε έξω σε μία καλή ευκαιρία. Στο 39’ ο Μπενζεμά έκανε το 2-0, μετά από εξαιρετική πάσα του Κρόος, και από εκεί και πέρα άρχισε η πτώση του ΑΠΟΕΛ.



Στο 41’ ο Νάτσο με προβολή έκανε το 3-0, ενώ στο 45’+1 ο Μπενζεμά διπλασίασε τα τέρματα του μετά από οργανωμένη επίθεση της Ρεάλ, και πάσα του Ρονάλντο που τον έβγαλε μόνο σε κενή εστία. Στο 49’ η Ρεάλ έκανε το 5-0 με κεφαλιά του Ρονάλντο μετά από σέντρα του Μαρσέλο, ενώ ο Πορτογάλος στο 54’ μετά από ασίστ του  Μπενζεμά έκανε το τελικό 6-0. Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρεάλ είχε την κατοχή και πίεσε, ελαττώνοντας όμως τον ρυθμό του αγώνα μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης.

Η ήττα της Ντόρτμουντ από την Τότεναμ με 2-1 δίνει ελπίδα ακόμα στον ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση, καθώς με μία ισοπαλία ή νίκη απέναντι στους Άγγλους και ήττα της Ντόρτμουντ την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την πρόκριση. Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League (6/12) ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τότεναμ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει τη Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις (66’ Εμπεσίλιο), Βινίσιους (59’ Φαρίας), Ζαχίντ, Σάλαϊ (60’ Εφραίμ), Αλωνεύτης, Ποτέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κ. Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο (58’ Ερνάντεθ), Μόντριτς, Κρόος (59’ Κρόος), Ασένσιο, Βάσκεθ, Μπενζεμά (64’ Μαγιοράλ), Ρονάλντο.

Σκόρερ: 23’ Μόντριτς, 39’ & 45’+1 Μπενζεμά, 41’ Νάτσο, 49’ & 54’ Ρονάλντο.

Κίτρινες: Καρβαχάλ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία).

Βοηθοί Διαιτητές: Ρουί Λισίνιο Ταβάρες και Πάουλο Αλεξάνδρε Σοάρες.

Τέταρτος: Μπρούνο Μιγκέλ Ροντρίγκες.

Επιπρόσθετοι: Τάγκο Μάρτινς και Ζοάο Πέδρο Πινέιρο.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ