aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάνε φουριόζοι Γιαννιώτας - Καρέλης

Πάνε φουριόζοι Γιαννιώτας – Καρέλης

Δύο ποδοσφαιριστές που φημίζονται για την έκρηξη και την ταχύτητά τους στο χορτάρι ενσωματώθηκαν φουριόζοι στην εθνική ομάδα. Ο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ Γιάννης Γιαννιώτας και ο επιθετικός της Γκενκ Νίκος Καρέλης έχουν φέτος τα περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους από την 23άδα που επέλεξε ο Μίχαελ Σκίμπε για το φιλικό με την Ολλανδία και το επίσημο (προκριματικά Μουντιάλ) με το Γιβραλτάρ.

Από την έναρξη της περιόδου 2016-17 ο Καρέλης μετράει συνολικά 10 αγώνες, πέντε στο πρωτάθλημα Βελγίου (με δύο γκολ) και άλλους τόσους στον δρόμο προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γιαννιώτας από την άλλη έχει μεν τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις λιγότερες, αλλά επειδή και οι έξι συμμετοχές του με τον ΑΠΟΕΛ ήταν 90λεπτες (τέσσερις στην Ευρώπη), μία σε Σούπερ Καπ Κύπρου και μία στο πρωτάθλημα, το δικό του κοντέρ έχει γράψει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά (540′).

Ο 23χρονος παίκτης μάλιστα σκόραρε στο 3-0 επί του Ερμή στο πρωτάθλημα και στη νίκη 3-0 επί της Ρόζενμποργκ που έστειλε την ομάδα του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας έστω και μέσω των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την ευρωπαϊκή συνέχειά της για την τρέχουσα σεζόν.

Από κει και πέρα οι οκτώ διεθνείς της εγχώριας σκηνής (θυμίζουμε ότι όσοι τάχθηκαν κατά της αναβολής έναρξης της Super League είχαν στην επιχειρηματολογία τους και τις υποχρεώσεις της Εθνικής, στις οποίες υποστήριζαν ότι θα συμμετάσχουν παίκτες χαμηλού βαθμού ετοιμότητας) έχουν άπαντες χρόνο συμμετοχής στα φετινά ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από τον Στέφανο Καπίνο που έφτασε τα 390 λεπτά συνυπολογίζοντας και την παράταση στο δεύτερο ματς του Ολυμπιακού με την Αρούκα μέχρι τα 21′ που αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και τρεις «λεγεωνάριοι» που δεν έχουν παίξει ούτε λεπτό σε επίσημο ματς: ο Βασίλης Τοροσίδης (που αποχωρεί από τη Ρόμα), ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (ανήκει στη Λεβερκούζεν και το όνομά του γράφτηκε εσχάτως για τη Στόουκ) και ο Θανάσης Πέτσος (καλοκαιρινή προσθήκη της Βέρντερ Βρέμης).

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2016-17Untitled*Έπαιξε και παράταση σε ένα ματς.

**Ο Βασίλης Τοροσίδης αποχωρεί από τη Ρόμα και βρίσκεται κοντά στην Μπολόνια,
ενώ ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναζητεί ομάδα.

***Στο δύο παιχνίδια Kυπέλλου του Παπασταθόπουλου συνυπολογίζεται ο τελικός Σούπερ Καπ Γερμανίας. Στον αντίστοιχο τελικό της Κύπρου έπαιξε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΠΛΗ  ΚΑΙ «ΤΟΡΟ»

Οι διασκορπισμένοι ανά την Ευρώπη διεθνείς ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν χθες στο Ντίσελντορφ και από κει οδικώς μετέβησαν στο Αϊντχόφεν, όπου την Πέμπτη στις 9.45 (OTE TV) η Εθνική θα τεστάρει τις δυνάμεις της στο φιλικό με την Ολλανδία λίγο πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (Τρίτη το επίσημο ματς με το Γιβραλτάρ επί πορτογαλικού εδάφους).

Μοναδικός απών ήταν ο Βασιλης Τοροσίδης ο οποίος είχε εξασφαλίσει άδεια για να διευθετήσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του από τη Ρόμα στην Μπολόνια. Σήμερα πάντως που αρχίζει η προετοιμασία με διπλή προπόνηση (χθες δεν πάτησαν γήπεδο οι διεθνείς) ο Τοροσίδης αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ