aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ: «Να κρατήσουμε τη Φλόγα αναμμένη, με κάθε κόστος, με κάθε θυσία»

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ: «Να κρατήσουμε τη Φλόγα αναμμένη, με κάθε κόστος, με κάθε θυσία»

Ο ΑΠΟΕΛ γιορτάζει 96 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στα αθλητικά, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Οι οργανωμένοι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως έχουν χρέος προς αυτούς που έφυγαν και προς αυτούς που θα έρθουν να κρατήσουν τη φλόγα αναμμένη, με κάθε κόστος, με κάθε θυσία.

Η ανάρτηση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ

8 Νοεμβρίου 1926, η ημερομηνία που έχει χαράξει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, είτε βρίσκονται στη ζωή, είτε όχι πλέον. Ήταν τότε που ο Γεώργιος Πούλιας μαζί με τους υπόλοιπους εμπνευστές, έδωσαν σάρκα και οστα στη μεγαλύτερη Ιδέα αυτού του τόπου.

Μέσα από τα χρόνια, η Ιδέα μεγάλωνε, σάρωνε τους τίτλους και τις διακρίσεις, έγινε το προπύργιο του Ελληνισμού στο νησί. Το ΑΠΟΕΛ ήταν ο μπροστάρης σε εθνικούς Αγώνες, γέννησε Ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το Ελληνικό χώμα, υπηρέτησε και υπηρετεί ακόμη τις Αξίες και τους προαιώνιους Εθνικούς μας πόθους. Το ΑΠΟΕΛ έγινε μέσα από τα χρόνια το δόρυ και η ασπίδα του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Ο οπαδοί της μεγάλης Ιδέας του ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΥ δεν παραστράτησαν ούτε μία στιγμή από τις Αρχές και τις Αξίες των Εμπνευστών, κρατώντας τη Φλόγα αναμμένη εδώ και 96 ολόκληρα χρόνια. Τι και αν μας πολέμησαν με κάθε τους δύναμη ξένοι και ντόπιοι εχθροί. Τι κι αν στιγμάτισαν το ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο του τις “μαύρες δεκατίες”. Ο μεγάλος κόσμος του ΑΠΟΕΛ ουδέποτε αρνήθηκε τον ΘΡΥΛΟ, ουδέποτε έκανε πίσω στις Ιδέες και τα Ιδανικά του. Όταν έπεφτε ο Θρύλος, πάντα ο Κόσμος του ήταν εκεί για να τον πάρει από το χέρι και να τον σηκώσει ξανά, να τον οδηγήσει ξανά στο Θρόνο του.

Σε εποχές που ο ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ “απαγορευόταν”, ο κόσμος του ήταν αυτός που ανάστενε τον Θρύλο, σε εποχές που ήρθαν τα δύσκολα οικονομικά χρόνια, ο κόσμος του ήταν αυτός που έβαλε το χέρι στη τσέπη και γλίτωσε την Ιστορία και την Περηφάνια του ΑΠΟΕΛ (άσχετα αν η μαύρη προπαγάνδα λέει για ξεπούλημα τροπαίων), και τώρα που ο Θρύλος εδώ και 4 χρόνια σχεδόν βρίσκεται μακριά από εκεί που ανήκει, η Ιστορία θα γράψει πως ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ.

Γιατί αυτή η σχέση μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του κοσμου του είναι μοναδική, απερίγραπτη, γιατί η Ιδέα του ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΥ δεν μπορεί να αποδοθεί ακόμη και με το πλούσιο Ελληνικό λεξιλόγιο. Πιο κοντά από όλους, στην ερμηνεία του ΑΠΟΕΛ, είχε φτάσει ο οπαδός της ομάδας μας, αείμνηστος Νίκος Καρύδης:

“Μια μαγική λέξη, μια υπεροχή ιδεολογία, μια περηφάνια, μια δόξα και εν κατακλείδι μια δεύτερη θρησκεία για εμένα και όσους πίστεψαν στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ. Οι ψυχές χιλιάδων ανθρώπων είναι σκλαβωμένες, είναι κάτι που συγκλονίζει βαθιά. Έχει σαγηνέψει πλούσιους και φτωχούς, επιστήμονες και εργάτες, μαθητές και κάθε τάξεως ανθρώπους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ. Άλλη ερμηνεία δεν υπάρχει. Είναι μια λέξη που δεν αναλύεται, είναι ένα φαινόμενο που γεννήθηκε στην Λευκωσία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι σαν μια καλαμιά που σαν έλθει η καταιγίδα μπορεί να λυγίσει για μία στιγμή και γέρνει προσωρινά, αλλά γρήγορα ξαναορθώνεται και στέκει περήφανο, γιατί τις ρίζες της ποτίζει συνεχώς η αγάπη των οπαδών του.Ο ΑΠΟΕΛ είναι σαν Λερναία Ύδρα και σαν Ιδέα μαζί, που ποτέ δεν πεθαίνει”.

Έτσι λοιπόν το ΑΠΟΕΛ μας θα ζει για πάντα, στους αιώνες των αιώνων. Θα είναι για πάντα η μεγαλύτερη ομάδα του τόπου, η Λαμπρότερη Ιδέα του νησιού. Έκανε και θα συνεχίσει να κάνει γνωστή την Κύπρο σε όλο τον κόσμο, με τις ασυναγώνιστες πορείες του στη Ευρώπη, με τη μοναδική παρουσία αυτού του τεράστιου κόσμου σε κάθε γωνιά της Ηπείρου. Και εμείς καλούμαστε Ενωμένοι σαν μία γροθιά να προστατεύουμε τον Θρύλο από κάθε λογής εχθρούς, γιατί για εμάς το ΑΠΟΕΛ είναι μια ταυτοτητα περηφανιας και δυναμης που μονο εμεις μπορουμε να καταλαβουμε. Είναι μέσα μας βαθιά ριζωμένο απο παιδική ηλικία και δεν πρόκειται ποτέ κανένας να μας το ξεριζώσει.

Οι στιγμές που ζήσαμε και θα ζήσουμε μαζί με αυτή την Ιδέα θα κρατάνε πάντα τη φλόγα αναμμένη. Είτε πρόκειται για την πρόκριση στον προημιτελικό του Champions League, είτε πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ απέναντι στην ΕΘΑ στο Λευκόθεο, είτε πρόκειται για ένα ταξίδι στο Wembley, είτε πρόκειται για ένα εκτός έδρας Κύπελλο στην Ορμήδεια, για εμάς δεν κάνει διαφορά. Γιατί κάθε στιγμή με το ΑΠΟΕΛ είναι ξεχωριστή και είναι αυτή που ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Οι στιγμές αυτές είναι που κρατούν αναμμένη ακόμα τη Φλόγα, γι’ αυτούς που έφυγαν, γι’ αυτούς που είναι εδώ και γι’ αυτούς που θα έρθουν. Γιατί όσο γεννιούνται παιδιά που η πρώτη τους λέξη είναι ΑΠΟΕΛ και όσο πεθαίνουν άνθρωποι που σκεπάζουν το φέρετρο τους με τη σημαία του ΑΠΟΕΛ, η Φλόγα δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Έχουμε χρέος προς αυτούς που έφυγαν και προς αυτούς που θα έρθουν, να κρατήσουμε τη Φλόγα αναμμένη, με κάθε κόστος, με κάθε θυσία…ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΖΗΤΩ Η 8Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1926

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ

8/11/2022

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ

ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ