aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαίρνουν φόρα για το καρέ

Παίρνουν φόρα για το καρέ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το κοστούμι του κυπέλλου φορά μετά από δυόμισι περίπου μήνες εκ νέου ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος υποδέχεται απόψε την ΑΕΛ για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης. Μια αναμέτρηση που λαμβάνει ξεχωριστή σημασία, καθώς μετά τη χλομή εμφάνιση και την ήττα από την ΑΕΚ που… έσπειρε την γκρίνια, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Θέλει εν ολίγοις να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου έκλεισαν ήδη θέση ο Απόλλων, η Ανόρθωση και η Δόξα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Οι γαλαζοκίτρινοι στο σχεδόν βουβό στάδιο της πρωτεύουσας θα προσπαθήσουν ν’ αντεπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες ενός τόσο σημαντικού ματς, που εν πολλοίς, θα σκιαγραφήσει πολλά όσον αφορά στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου στο Τσίρειο. Καλούνται οι ποδοσφαιριστές να μπουν δυναμικά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου, να επιβάλουν τα δικά τους «θέλω» και «πρέπει», οδηγώντας την αναμέτρηση εκεί που αγωνιστικά τους βολεύει.

Γιατί εάν συμβεί το αντίθετο, τότε θεωρείται σίγουρο πως θα εισέλθουν σε ένα αγωνιστικό τούνελ, στο οποίο θα μοιάζει αβέβαιο κατά πόσο θα βρουν τη χρυσή διέξοδο. Μπορεί η αντίπαλος την περασμένη να κατέγραψε την πρώτη της νίκη μετά από έξι σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα αποτελέσει για τον Θρύλο εύκολο καρύδι. Η ΑΕΛ έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή, προσθέτοντας έτσι επιπρόσθετο άγχος και πίεση στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας που θα αγωνίζονται στο «σπίτι» τους.

Στον ΑΠΟΕΛ προσμετρούν την ευνοϊκή παράδοση στα προημιτελικά (είναι αλάνθαστοι κατά την τελευταία δεκαετία), αν και γνωρίζουν πως αυτή δεν θα παίξει μπάλα ή θα προεξοφλήσει κάτι, όμως πάντα έχουν το σημειολογικό τους ενδιαφέρον. Δηλώνουν αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να καταθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να φτάσουν στο σκορ που επιθυμούν (νίκη με μηδέν παθητικό), παίρνοντας εν τέλει την καλύτερη ώθηση ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την Ομόνοια.

Ο σημερινός αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών, παιδιά κάτω των 12 ετών εφόσον συνοδεύονται από τη μητέρα τους και άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα. Διαθέσιμο για τους ΑΠΟΕΛίστες είναι το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ