aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠάει Ρουμανία ο ΑΠΟΕΛ αν προκριθεί (προφίλ αντιπάλου)

Πάει Ρουμανία ο ΑΠΟΕΛ αν προκριθεί (προφίλ αντιπάλου)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/7) η κλήρωση του Γ’ Προκριματικού Γύρου του Champions League με την ρουμανική Βιιτόρουλ να είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που προκριθεί από τις διπλές αναμετρήσεις με την Ντούντελανζ.

Η Βιιτόρουλ κατέκτησε την λήξασα σεζόν 2016-17 το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, καθώς η ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 2009 από τον θρύλο του ρουμανικού ποδοσφαίρου Γκεόργκι Χάτζι, ο οποίο είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά και ο προπονητής της ομάδας!

Στην ρουμανική ομάδα δίνεται μεγάλη σημασία στις ακαδημίες της, και αυτό φαίνεται από τους ελάχιστους ξένους ή κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο δυναμικό της, αλλά και στο παρατσούκλι της ομάδας «τα παιδιά του Χάτζι». Επίσης η ομάδα είχε το νεαρότερο ρόστερ από τις πρωταθλήτριες της Ευρώπης της λήξασας σεζόν, με μέσο όρο ηλικίας τα 22,2 έτη.

Το γήπεδο της Βιιτόρουλ και το σήμα της

Ο αγώνας της με τον ΑΠΟΕΛ θα είναι ο πρώτος της αγώνας στο Champions League, και μόλις ο τρίτος της στην Ευρώπη (αποκλείστηκε πέρσι από την Γκεντ στο Europa League με συνολικό σκορ 5-0).  Γήπεδο της είναι το ιδιόκτητο «Στάδιο Βιιτόρουλ» των 4.500 θέσεων, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα δώσει εκεί τους ευρωπαϊκούς της αγώνες.

Το ρόστερ της ομάδας:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ