aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟξύς πονοκέφαλος στον ΑΠΟΕΛ

Οξύς πονοκέφαλος στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ με την ανακοίνωση της απόκτησης του Κάζου, ξεπέρασε τον επιτρεπόμενο όριο των 15 θέσεων λεγεωνάριων στον κατάλογο Α’. Οι αιτίες που επικρατεί αυτό το σκηνικό είναι πολλές, με κυριότερες τις λανθασμένες επιλογές το περασμένο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τους απανωτούς και σοβαρούς τραυματισμούς.

Για να αντιληφθείτε το τι συμβαίνει, έστω κι αν τις τελευταίες μέρες αποτελούν παρελθόν οι Ρομπέρτο Λάγο, Αγουστίν Φαρίας, Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Ραούλ Γουδίνιο και Ναουθέτ Πέρεθ, υπάρχουν 16 συμβόλαια ξένων/κοινοτικών που είναι σε ισχύ για τη νέα σεζόν και εμπίπτουν στον κατάλογο Α’. Υπάρχει ασφαλώς και ο Ρόλαντ Σάλαϊ που χθες έκλεισε 21 ετών και ως εκ τούτου δεν παίρνει θέση στον εν λόγω κατάλογο.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε τον πρώτο ο ΑΠΟΕΛ! (pics)

Με δεδομένο το γεγονός πως θα γίνουν σε πρώτη φάση άλλες πέντε μετεγγραφές για να δοθεί επιπρόσθετη ώθηση στην ομάδα, είναι επόμενο να προκύπτουν ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον συγκεκριμένων παικτών, κάτι που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από τη διοίκηση ώστε να αδειάσουν θέσεις. Από τη στιγμή που υπάρχει δέσμευση με συμβόλαιο, επιβάλλεται να βρεθεί εκείνη η λύση που θα κριθεί εν τέλει συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: «Ο Σάλαϊ μίλησε πολύ μυστήρια για το μέλλον του»

Ας αρχίσουμε από τη θέση του τερματοφύλακα. Συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν έχουν οι Μπόι Βάτερμαν και Ράφαελ Ρόμο. Ο δεύτερος επιβεβαίωσε την αξία του αγωνιζόμενος στην Μπίρσοτ. Οπότε, δύο είναι οι λεγεωνάριοι στον «άσο» ενώ στην αμυντική γραμμή υπάρχουν από χθες έξι. Συγκεκριμένα στο δεξιό άκρο είναι οι Εμίλιο Ενσούε, Πραξιτέλης Βούρος, Ζίφκο Μιλάνοφ και υπολογίζεται ότι ένας εξ αυτών θα αποχωρήσει, με τη θέση του Βούλγαρου να είναι επισφαλής καθώς προέρχεται από πολύμηνη αποχή λόγω τραυματισμού. Ο Ρομπέρτο Λάγο που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ έχει αποχωρήσει και τη συγκεκριμένη θέση θα καλύψει ο Καζού.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρομό στον «Active» για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον του

Στο κέντρο της οπισθοφυλακής συναντούμε τους Ντένις Πολιάκοφ και Χεσούς Ρουέδα, με τον Ισπανό να είναι νοκ άουτ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που αυτομάτως θέτει πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στην επανεγγραφή του στο έμψυχο δυναμικό ενώ ο Λευκορώσος δεν έδωσε τις πιο πειστικές απαντήσεις για την αξία του. Στη μέση υπάρχει και η προσπάθεια για την παραμονή του Καρλάο, ο οποίος επέστρεψε στην Τορίνο μετά τον μονοετή δανεισμό του. Οπότε, αναμένεται ότι θα κινηθούν στον ΑΠΟΕΛ για την προσθήκη κεντρικού αμυντικού.

Διαβάστε επίσης: «Αν πάει στον ΑΠΟΕΛ, θα είναι ο κορυφαίος στην Κύπρο»

Στη μεσαία γραμμή έχουμε τους Νούνο Μοράις, Λούκας Σόουζα, Βινίσιους, Ρόλαντ Σάλαϊ, Τόμι Ορ, Γκάγιας Ζαχίντ και Λορένζο Εμπεσίλιο. Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, θα αποκτηθεί άλλος ένας κεντρικός μέσος και δεξιός εξτρέμ (ένας ή δύο), με τη θέση του Αυστραλού εξτρέμ στο ρόστερ της επόμενης σεζόν να μην θεωρείται δεδομένη. Και τέλος, στη γραμμή κρούσης, μετά την αποχώρηση του Ιγκόρ ντε Καμάργκο, διαθέσιμοι είναι οι Γκιγιέρμε Ντελαρόρε και Μίκαελ Ποτέ. Κάτι που σημαίνει ότι θα προκύψει και σε αυτή τη θέση ενίσχυση.

Σ.Σ.: Ο Γιώργος Εφραίμ είναι στη λίστα των λεγεωνάριων όσον αφορά στην Ευρώπη, κάτι που δεν ισχύει στην Κύπρο.

Το ενδεχόμενο πώλησης παίκτη

Κατά καιρούς είχε προκύψει ενδιαφέρον για παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ από ομάδες του εξωτερικού. Οπότε, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να «σκάσει» μια νέα ή νέες προτάσεις και η διοίκηση εάν την κρίνει πως ανταποκρίνεται στην αξία του παίκτη, να προχωρήσει σε πώληση, αδειάζοντας ως εκ τούτου θέση στο ρόστερ. Οι Γκάγιας Ζαχίντ, Λορένζο Εμπεσίλιο, Μίκαελ Ποτέ και Ρόλαντ Σάλαϊ είναι υπό παρακολούθηση από άλλους συλλόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ