aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟυζουνίδης: Τα ξαναείπε «και ο νοών νοείτω»

Ουζουνίδης: Τα ξαναείπε «και ο νοών νοείτω»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, για δεύτερο σερί παιχνίδι, έμμεσα ή άμεσα, «σημάδεψε» μέσω των δηλώσεών του συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. «Είμαι απογοητευμένος από κάποια παιδιά που μπορούσαν να δώσουν περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά προχθές.

Τοποθέτηση που ήλθε να προστεθεί σε αυτήν που ακολούθησε της ήττας από την Πάφος FC: «Αν κάθε φορά που δεχόμαστε γκολ βλέπεις απογοήτευση, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά πράγματα. Πρέπει να αλλάξει. Είτε από τα ίδια τα παιδιά, είτε πρέπει να βρω εγώ τους παίκτες που έχουν αυτή τη νοοτροπία για να διεκδικήσουμε το στόχο μας».

Από το δίχτυ προστασίας που είχε απλώσει στους ποδοσφαιριστές, όπως αυτό αποτυπωνόταν ξεκάθαρα κατά την παρουσίασή του, ο Ελλαδίτης κόουτς πλέον το… γύρισε, «και ο «νοών νοείτω». Δεν διστάζει να «στοχοποιήσει», αποφεύγοντας επί της παρούσης να αναφερθεί σε ονόματα.

Σωστό ή λάθος; Ο χρόνος θα δώσει την απάντηση… Τα μηνύματα που στέλνει προφανώς είναι προς πολλές κατευθύνσεις. Δεν μασά τα λόγια του, ακόμα κι αν έχει να κάνει με προσωπικότητες. Λέει πως εάν ο καθένας υπερβεί τον εαυτό του, αν ο καθένας βοηθήσει τον συμπαίκτη του, τότε μπορεί μία ομάδα από καλή να γίνει πολύ καλύτερη. Βασικό ζητούμενο για τον ίδιο είναι η ενεργοποίηση του κάθε παίκτη ώστε να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Προσδοκεί πως ο ΑΠΟΕΛ θα βγάλει στο γήπεδο τον πληγωμένο του εγωισμό, θα βγάλει αντίδραση για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν κερδίσει μεθαύριο την Ομόνοια, τότε θα μπορέσει να μπει ξανά στον δρόμο που οδηγεί στην ηρεμία.

Σε αντίθετη περίπτωση, το μουρμουρητό και η αμφισβήτηση θα αυξηθούν. Το τελευταίο που θα ήθελαν στην ομάδα, λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης του μαραθωνίου. Μια νίκη λοιπόν θα επαναφέρει αρκετά πράγματα σε πιο νορμάλ επίπεδα.

«Τα παιδιά αισθάνονται περισσότερη πίεση από όσο θα έπρεπε. Πρέπει εδώ να δείξουμε χαρακτήρα. Θεωρώ ότι θα βελτιωθούμε… Χρειάζεται μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα στο ματς της Δευτέρας. Είναι παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει πράγματα για να είμαστε καλύτερα στη συνέχεια», τόνισε με νόημα ο 51χρονος προπονητής.

Όπως λένε στον ΑΠΟΕΛ είναι ώρα να μιλήσει ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Εξάλλου μόνο αυτό τους έχει απομείνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ