aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟυζόχο: Τεράστια οικονομικά προβλήματα, αναλαμβάνει ο Βιδάλ και αποφασίζει

Ουζόχο: Τεράστια οικονομικά προβλήματα, αναλαμβάνει ο Βιδάλ και αποφασίζει

Όχι μια, αλλά δύο κυπριακές ομάδες περιμένουν να ομαλοποιηθεί η διοικητική αναταραχή που παρατηρείται στην Λα Κορούνια, η οποία χωρίς υπερβολές, μοιάζει σαν… καράβι ακυβέρνητο. Τόσο η Ομόνοια, όσο και ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκουν τρόπο επικοινωνίας με την ισπανική ομάδα, ώστε να διαπραγματευτούν για το μέλλον του Φρανσίς Ουζόχο.

Ο Νιγηριανός, που στάθηκε πολύ άτυχος την λήξασα σεζόν, αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμος τον Οκτώβριο, καθώς ζημιά που έπαθε τον ίδιο μήνα πέρσι, ήταν αρκετά μεγάλη. Προπονείται, δουλεύει σκληρά, ωστόσο για να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας ώστε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο.

Η Λα Κορούνια, ομάδα στην οποία ανήκει ο 21χρονος τερματοφύλακας, αντιμετωπίζει σωρεία οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων. Στις 19 Ιουλίου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, και πριν από τότε, δεν αναμένεται να αποφασιστεί τι θα πράξει η εν λόγω ομάδα για το μέλλον του Νιγηριανού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «mundiario.com», ο Φερνάντο Βιδάλ θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία της Λα Κορούνια. Στις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με τους μετόχους να δίνουν το παρών τους, ώστε να ψηφιστεί αύξηση κεφαλαίου αξίας 70.000.000 ευρώ. Είναι σημαντικό να τονιστεί, πως η εν λόγω συνέλευση θα πραγματοποιείτο στις 17 Μαρτίου, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού, πάγωσε τα πάντα.

Η Abanca, η οποία διαχειρίζεται τα οικονομικά της Λα Κορούνια, προχώρησε σε ανάλυση του χρέους το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Υπάρχει δάνειο που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019 ύψους 5.000.000 ευρώ, άλλο ένα με υπόλοιπο 7.800.000 ευρώ που εξοφλείται το 2028, άλλο ένα με υπόλοιπο 43.700.000 ευρώ που λήγει στο 2032 και τέλος ένα δάνειο με οφειλόμενο υπόλοιπο 7 εκατομμυρίων, λήγει το 2031. Ο σκοπός της αύξηση του κεφαλαίου, είναι η μείωση του χρέους κατά 35.000.000 ευρώ, ώστε να μειωθεί στα 27.500.000.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο οικονομικός… βραχνάς είναι μεγάλος, με τον Φερνάντο Βιδάλ να αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή για να φέρει εις πέρας. Μάλιστα, το ενδεχόμενο υποβιβασμού, είναι εξαιρετικά ορατό. Το κεφάλαιο Ουζόχο ίσως… τραβήξει λίγο περισσότερο, αφού μέχρι τις 19 Ιουλίου υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ εννέα μέρες μετά θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση. Αναμφίβολα, ο Νιγηριανός αποτελεί διακαή πόθο τόσο της Ομόνοιας όσο και του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι θα… δώσουν τα ρέστα τους για να τον αποκτήσουν.

Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας που δημοσιεύτηκαν προ ημερών, οι γαλαζοκίτρινοι τα έχουν βρει σε όλα με τον τερματοφύλακα, την ίδια ώρα που στο στρατόπεδο των πρασίνων δηλώνουν άγνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ