aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟυζόχο: Προφορικές συμφωνίες, προσύμφωνα και πράσινα/κίτρινα… άλογα

Ουζόχο: Προφορικές συμφωνίες, προσύμφωνα και πράσινα/κίτρινα… άλογα

Oμόνοια από τη μία, ΑΠΟΕΛ από την άλλη και στη μέση ο Φράνσις Ουζόχο. Το έχει η… μοίρα του Νιγηριανού κάθε τρεις και λίγο να γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας. Η υπενθύμιση της περιπετειώδης πορείας του στην Κύπρο είναι περιττή. Μέχρι και πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία των 8:00 έγινε ο διεθνής με την Νιγηρία τερματοφύλακας.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, 24 ώρες μετά την κάθοδό του στην Κύπρο είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Ανόρθωσης στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Αργότερα αποβλήθηκε λόγω άσεμνης χειρονομίας σε οπαδούς της Αλκής, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν με ρατσιστικά επιφωνήματα. Τον διεκδίκησε ο ΑΠΟΕΛ το περασμένο Καλοκαίρι, βρέθηκε μία… ανάσα από την απόκτησή του, όμως η απαίτηση της Λα Κορούνια να είναι βασικός «χάλασε» τη μετεγγραφή.

Η Ομόνοια τον «άρπαξε» και ο Ουζόχο την δικαίωσε. Ο 22χρονος πορτιέρε έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις στην αρχή της προηγούμενης σεζόν και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ομόνοιας. Μια άτυχη στιγμή στο διεθνές φιλικό της Νιγηρίας με την Βραζιλία μετατράπηκε σε εφιάλτης για τον Ουζόχο. «Ρήξη πρόσθιου χιαστού, έσω πλάγιου συνδέσμου και έξω μηνίσκου», ήταν η ιατρική διάγνωση και μπήκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση της ζημιάς.

Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου ή ακόμα και αρχές Οκτωβρίου, όμως τ’ όνομα του από την αρχή της μετεγγραφικής περιόδου βρίσκεται στον «αφρό» της επικαιρότητας. Μετά από αρκετό καιρό Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια διεκδικούν ένα ποδοσφαιριστή και αυτό από μόνο του προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον.

Το γεγονός πως ο Ουζόχο ανήκει σε τρίτη ομάδα (σ.σ. Λα Κορούνια) κάνει τη «μάχη» ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Η διοικητική αβεβαιότητα στην ισπανική ομάδα καθυστερεί τις εξελίξεις και οι δύο «αιώνιοι» αναγκαστικά περιορίζονται στο «φλερτ» με τον Νιγηριανό τερματοφύλακα περιμένοντας τις εξελίξεις.

Το τελευταίο 24ωρο διέρρευσαν πληροφορίες (αρχικά) ότι ο Ουζόχο υπέγραψε προσύμφωνο με τον ΑΠΟΕΛ και (αργότερα) συμφώνησε προφορικά με την Ομόνοια. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως είτε ο Νιγηριανός το παίζει σε διπλό ταμπλό, είτε θα αθετήσει τη μία εκ των δύο συμφωνιών, είτε οι πληροφορίες είναι λανθασμένες.

Πάντως, οι μετεγγραφικές περιόδους του παρελθόντος διδάσκουν ότι εάν δεν μπει υπογραφή σε συμβόλαιο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ιδίως στην περίπτωση Ουζόχο τα πάντα είναι ρευστά, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από την Λα Κορούνια. Και όσο στην ομάδα της Γαλικίας επικρατεί αβεβαιότητα δύο… άλογα (ένα πράσινο και ένα κίτρινο) θα «τρέχουν» για την διεκδίκηση του διεθνούς Νιγηριανού τερματοφύλακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ