aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌταν ο Βούρος... έγραφε ιστορία

Όταν ο Βούρος… έγραφε ιστορία

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Πραξιτέλης Βούρος έγραφε ιστορία. Ο λόγος;

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί από το gazzetta.gr:

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Τρίτης ο Πραξιτέλης Βούρος! Ο 20χρόνος αμυντικός του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος που προέρχεται από σχολή ποδοσφαίρου και έπαιξε σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

Aφιέρωμα: Ο συνεχιστής του… Κεντέρη Βούρος και ο «Τζόλε»!

Ο Βούρος και η Χόφενχαϊμ

«Λύση» με Πραξιτέλη και αγώνας για εξτρέμ

Ο Βούρος αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Άρσεναλ στο Emirates και ήταν και αυτός στους 14 που «άλωσαν» το Λονδίνο. Ο νεαρός άσος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την σχολή του Ολυμπιακού στην Μυτιλήνη και από εκεί μεταπήδησε στον Αιολικό. Το καλοκαίρι του 2012 ενώ ήταν διεθνής με την Παίδων υπέγραψε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί στην Ακαδημία του στα 17 του. Ο κεντρικός αμυντικός που είναι τα τελευταία χρόνια μέλος της πρώτης ομάδας έχει κατακτήσει και με τους Νέους του Ολυμπιακού 2 πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2013 και το 2015.

Έρχεται Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ ο Βούρος (επιβεβαίωση)

Ο Βούρος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο δεύτερος από την Ακαδημία! Είχε προηγηθεί ο Νίκος Βέργος ο οποίος είχε συμμετοχή στον αγώνα με την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» τον Μάρτιο του 2014. Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ο Πραξιτέλης Βούρος έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο του Emirates τα μέλη της ομάδας Νέων, που ήταν στην εξέδρα του γηπέδου, σηκώθηκαν όρθια και τον χειροκρότησαν με θέρμη.

Eξέλιξη με Βούρο

Όλοι ονειρεύονται να έχουν την πορεία του και βλέπουν στο πρόσωπο του πως στον Ολυμπιακό, εάν δουλέψουν σκληρά, μπορεί να ζήσουν τα πάντα. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού συνεχίζει να «τροφοδοτεί» με παίκτες υψηλού επιπέδου την πρώτη ομάδα αλλά και συλλόγους που συμμετέχουν στη Super League και σε σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός ρίχνει μεγάλο βάρος στην Ακαδημία του και αυτό πιστοποιείται και από τη συνεχή άνοδο της ομάδας Νέων που πέρσι έφτασε στους «16» του Youth League και φέτος διεκδικεί και πάλι το εισιτήριο.

ΑΠΟΕΛ: «Παίζει» και του Πραξιτέλη Βούρου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ