aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌταν ο Νούνο φιλά δύο φορές το χέρι

Όταν ο Νούνο φιλά δύο φορές το χέρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για το ποιος είναι ο Νούνο Μοράις, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα πεπραγμένα του εξάλλου στον ΑΠΟΕΛ εδώ και μια σχεδόν δεκαετία μιλούν από μόνα τους, με τον Πορτογάλο να αποτελεί αναπόσπαστο στέλεχος του αρχικού σχήματος. Ένα μηχανάκι που δεν σταματά να τρέχει, κόβει-ράβει και ενίοτε σκοράρει. Ασφαλώς, το γκολ δεν… ρέει στο αίμα του, δεν είναι η «σπεσιαλιτέ» του αφού δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα μετρήσει πολλές τελικές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι. Όποτε του δίνεται η ευκαιρία, πάντως, τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή, αναζητώντας την ευκαιρία για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Προς αίσιο τέλος με Ενσούε

Στο προχθεσινό ματς με τον Άρη, μάς έχει αποδείξει ένα άλλο (κρυφό) ταλέντο του. Τις εκτελέσεις πέναλτι. Δύο φορές πήρε με περίσσια αυτοπεποίθηση την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα, ισάριθμες την έστειλε στην αριστερή γωνία, πανηγυρίζοντας δύο γκολ. Τέρματα που πανηγύρισε με τον λατρεμένο του τρόπο. Δηλαδή, φίλησε το χέρι του και κάπου τα αφιέρωσε. Αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά που χρίζεται δύο φορές σκόρερ! Ο εκ των αρχηγών του ΑΠΟΕΛ, σκόραρε δις στον αγώνα κυπέλλου με τον Ακρίτα στις 11 Ιανουαρίου 2012 (9-1). Το έκανε ξανά στις 22 Οκτωβρίου 2012, στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (4-0). Εν ολίγοις, δηλαδή, έχουν περάσει πέντε χρόνια και τρεις μήνες από την τελευταία φορά που έστειλε δύο φορές σε ένα ματς την μπάλα στο πλεκτό.

Τα «πρέπει» για Ενσούε και Οφόρι στον ΑΠΟΕΛ

Τα προχθεσινά, ήταν τα πρώτα του στη φετινή σεζόν. Το προηγούμενο παιχνίδι που είχε χριστεί σκόρερ ήταν την 1η Απριλίου του 2017, στο εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ για την 29η στροφή του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος άσος είχε ανοίξει τότε το σκορ (8΄), αλλά η ομάδα του είχε δεχθεί δύο τέρματα στη συνέχεια (Μυτίδης 81΄, Λαρένα 90΄+2) χάνοντας έτσι με 1-2.

Τελειώνει του Ενσούε στον ΑΠΟΕΛ!

Για τον ΑΠΟΕΛ, ο Μοράις αποτελεί «βαρύ» όνομα καθώς επί θητείας του ο σύλλογος άνοιξε τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του. Είναι εκ των παικτών με τεράστια συμβολή, από τους πλέον έμπειρους στην ομάδα και στη φετινή σεζόν, όποτε παραστεί ανάγκη αγωνίζεται και στην αμυντική γραμμή. Μια θέση, υπενθυμίζουμε, στην οποία μάς είχε συστηθεί στα κυπριακά γήπεδα. Το συμβόλαιό του εκπνέει τέλος της τρέχουσας σεζόν και θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρο πως η διοίκηση θα προσπαθήσει να τον κρατήσει, διατηρώντας έτσι τη… σημαία στον ιστό. Ασφαλώς, το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω, με το οικονομικό να παίζει σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη συμφωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ