aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌταν ο Γκέραρντ έγραψε ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ…

Όταν ο Γκέραρντ έγραψε ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ…

Τα θλιβερά ποδοσφαιρικά μαντάτα της χθεσινής (2/1) ημέρας δεν σταμάτησαν στον θάνατο του Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Ο Έγκε Γκέραρντ, ο θρυλικός προπονητής του ΟΦΗ για 15 συναπτά έτη (1985-2000), απεβίωσε χθες στο Ηράκλειο, σε ηλικία 77 ετών. Αν μη τι άλλο, πρόλαβε να αποθεωθεί για τελευταία φορά σε εκείνη τη συγκλονιστική βραδιά στις 20 του περασμένου Νοεμβρίου στο γήπεδο του ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γκέραρντ: Ένα βίντεο σκέτη ανατριχίλα…

Ο Γκέραρντ συνέδεσε το όνομά του με τις καλύτερες στιγμές των ασπρόμαυρων, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 απέναντι στον Ηρακλή. Ο Ολλανδός διετέλεσε προπονητής του ΑΠΟΕΛ, διαδεχόμενος μετά τη 2η αγωνιστική της σεζόν 2001-02 τον Μάικ Γουόλκερ. Οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1996, ενώ αποχώρησε μεσούσης της περιόδου 2002-03 για να εργαστεί στον Ηρακλή. Πρόλαβε, όμως, να καταστήσει τον ΑΠΟΕΛ ως την πρώτη κυπριακή ομάδα που έδωσε δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μία σεζόν, αρχίζοντας από τον α’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και σταματώντας στον β’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ