aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌταν χάλασαν τα σχέδια του Μιχαηλίδη

Όταν χάλασαν τα σχέδια του Μιχαηλίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1999-2000, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ήθελε επιτυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Λίγους μήνες προηγουμένως αποχώρησε από την Ομόνοια και ήθελε να κερδίσει αμέσως τον κόσμο της νέας του ομάδας.

Η Νέα Σαλαμίνα, όμως, του χάλασε τα σχέδια. Σε ένα από τα τελευταία ματς των γαλαζοκίτρινων ως οικοδεσπότες στο Μακάρειο γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τους ερυθρόλευκους.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και σκόραραν με τους Πάμπη Ανδρέου και Μίρκο Μίχιτς. Για τους ηττημένους χρίστηκε σκόρερ ο Γιασουμής Γιασεμάκης. Έτσι πήραν το τρίποντο και μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Ήταν η τελευταία νίκη της Νέας Σαλαμίνας στην έδρα του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια που ακολούθησαν διεξήχθησαν στο ΓΣΠ, 13 στο σύνολό τους. Το καλύτερο που πέτυχε η ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία κάποτε θεωρείτο δαίμονας της λευκωσιάτικης μα όχι πια, ήταν τρεις ισοπαλίες. Δύο με 1-1 (2000-01 και το 2002-03) και μία με 0-0 (2009-10).

Στα άλλα δέκα παιχνίδια, οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν. Μάλιστα προέρχονται από έξι σερί εντός έδρας επιτυχίες απέναντι στους ερυθρόλευκους. Με την προϊστορία να είναι συντριπτικά υπέρ τους, οι γηπεδούχοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο επιτυχημένο σερί.

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να βάλουν τέλος στην αρνητική ροή αποτελεσμάτων απέναντι στον σημερινό αντίπαλό τους. Άλλωστε, 17 χρόνια δίχως νίκη είναι πολλά, έστω και απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης εμβέλειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ