aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Όσο ο Αΐλτον θα παίζει μπάλα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πάλι ο Αΐλτον Αλμέιδα λοιπόν! Από το καλοκαίρι του 2012 που έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ, σχεδόν σε κάθε μετεγγραφική περίοδο «παίζει» σενάριο επιστροφής του. Αν παραδειγματιστούμε μάλιστα από τα διδάγματα του παρελθόντος, οι οπαδοί της ομάδας δεν θα ησυχάσουν αν δεν γίνει πράξη η επιθυμία τους.

Διότι ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ο πρώτος που έφυγε από τον Αρχάγγελο και άφησε τους πορτοκαλί να ζουν με τον καημό της επιστροφής του. Ήταν πολλοί και απλώς, θα αναφέρω κάποιους από τους σημαντικότερους. Ήταν το 1993 όταν η Ανόρθωση άδραξε την ευκαιρία και καπάρωσε τους Τόζα Σάπουριτς και Σίνισα Γκόγκιτς. Βλέποντάς τους να διαπρέπουν με τα κυανόλευκα, οι ΑΠΟΕΛίστες το φυσούσαν και δεν κρύωνε.

Ο πρώτος επέστρεψε σχετικά σύντομα. Το καλοκαίρι του 1995 επανεντάχθηκε στο ρόστερ των Λευκωσιατών και έκλεισε την καριέρα του με το νταμπλ (1995-96). Ο δεύτερος, όμως, άργησε πολύ. Διότι μετά τη «Μεγάλη Κυρία», έκανε το μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς και στα ποδοσφαιρικά του γεράματα έκανε πράγματα και θαύματα. Τελικά, το καλοκαίρι του 2000, εφτά χρόνια μετά, επέστρεψε με περιπετειώδη τρόπο (δικαστική μάχη με την Ανόρθωση) στα 37 του χρόνια. Δύο χρόνια μετά έφυγε πρωταθλητής για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Η τρίτη περίπτωση που έφτασε τα όρια του παροξυσμού ονομαζόταν Εστέβαν Σολάρι. Ο Αργεντινός κάτοχος του χρυσού παπουτσιού της περιόδου 2006-07, έφυγε πρωταθλητής για την Πούμας, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Μεξικού και μετεγγράφηκε στην ισπανική Αλμερία. Δεν θυμάμαι πόσες φορές διαβάσαμε σε κάποια είδηση, ότι «η Βικιπαίδεια γράφει παίκτη του ΑΠΟΕΛ τον Σολάρι». Χαμός!

Μέχρι που το καλοκαίρι του 2010, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον ντύσει ξανά στα γαλαζοκίτρινα. Την ημέρα της άφιξής του, οπαδοί των πρωταθλητών έτρεξαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας να τον υποδεχτούν και μετά πληροφορήθηκαν ότι η άφιξή του θα γινόταν στην Πάφο. Δεν πτοήθηκαν και πήραν ξανά τον αυτοκινητόδρομο, επιφυλάσσοντας υποδοχή Μεσσία στον Σολάρι. Δυόμισι χρόνια μετά, έφυγε δίχως να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο ποδοσφαιριστής που πρωτοστάτησε στην πιο ένδοξη πορεία κυπριακής ομάδας στην Ευρώπη (2012), δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική μοίρα. Όσο θα παίζει μπάλα ο Αΐλτον, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θα τραγουδά το τραγούδι του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου: «Καλοκαίρια και χειμώνες περιμένω να φανείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ