aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌρθιος στο Ισραήλ και αφεντικό για πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ (pics & video)

Όρθιος στο Ισραήλ και αφεντικό για πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ (pics & video)

Με θετικό αποτέλεσμα φεύγει από το Ισραήλ ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος με το ισόπαλο 2-2 έχει αυτός το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι παρόλο που πήραν το προβάδισμα με 2-0 με Μοράις και Ντελατόρε δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το υπέρ του προβάδισμα δίνοντας την δυνατότητα στην Μπερ Σεβά να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Χωρίς τον Ντελατόρε στον επαναληπτικό ο ΑΠΟΕΛ αφού ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Εξαιρετικό ξεκίνημα…

Πολύ καλά διαβασμένος ο ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, έβαλε πίεση στην Μπερ Σεβά και με ταχύτητα στα άκρα δημιούργησε πολλά προβλήματα κυρίως με τον Τάμαρι από την δεξιά πλευρά.

Ο Ιορδανός μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής στην φάση του 11ου λεπτού όταν από δική του ατομική ενέργεια άδειασε την άμυνα της Μπερ Σεβά η οποία δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει κερδίζοντας το πέναλτι. Ο αρχηγός Νούνο Μοράις ανάλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας το προβάδισμα στους γαλαζοκίτρινους.

Το γκολ ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Μπρούνο Μπαλταζάρ οι οποίοι αύξησαν την πίεση και κατάφεραν στο 28΄ να πετύχουν και 2ο γκολ. Αυτή την φορά με τον Γκιγιέρμε Ντελατόρε ο οποίος ανάλαβε να χαζέψει τους αμυντικούς της Μπερ Σεβά αφού με ανάποδο ψαλίδι έκανε το 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

Αδράνεια και μείωση σε 1-2

Εκεί που ο ΑΠΟΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο ήρθε απρόσμενο γκολ για την Μπερ Σεβά που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Η άμυνα των γαλαζοκιτρίνων αδράνησε στην φάση του 42΄ μετά από εκτέλεσε κόρνερ, δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Ογκό με πλασέ μείωσε σε 2-1 αποτέλεσμα το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ανοικτό παιχνίδι… ευκαιρίες και ισοφάριση για Μπερ Σεβά

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν αναμενόμενο η Μπερ Σεβά θα πίεζε για την ισοφάριση. Έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 51΄ για να αναλάβει δράση μετά ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος στις κόντρα επιθέσεις έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ισραήλ. Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις με Τάμαρι, Ντελατόρε και Σάλαϊ.

Από την στιγμή που δεν σκόραρε ο ΑΠΟΕΛ, η Μπερ Σέβα παρέμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση του αποτελέσματος βάζοντας επιπλέον πίεση στην ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Και το πέτυχε 70ο λεπτό όταν από λάθος και πάλι της άμυνας του ΑΠΟΕΛ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Η αποβολή του Ντελατόρε με 2η κίτρινη κάρτα, έβαλε πίεση στον ΑΠΟΕΛ ο οποίος όμως διαχειρίστηκε άριστα τα εναπομείναντα λεπτά και έφυγε με το ισόπαλο 2-2 από το Ισραήλ και παραμένει το αφεντικό στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι-οφ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Μπερ Σεβά: Γκόρες, Μ. Μπιτόν, Τζέντεκ, Νουακαέμε, Εϊνμπίντερ, Ο. Μπιτόν, Ταχά, Μέλικσον (65’Έζρα), Μπεν Μπασάτ (59’Πέκχαρτ), Μαμάν (82’Μπεν Σαχάρ), Ογκού.

Στον πάγκο: Χάρους, Σαχάρ, Οχαγιόν, Εζρά, Καμπχά, Σετού, Πέκχαρτ

ΑΠΟΕΛ:Βάτερμαν, Ενσούε, Βούρος, Καρλάο, Καζού, Σόουζα, Μοράις, Αλ Τάμαρι (72’Ιωάννου), Σάλαϊ, Ντε Βινσέντι (60’Γκέντσογλου), Ντελατόρε.

Στον πάγκο: Ρομό, Γκέντσογλου, Εφραίμ, Ζαχίντ, Μιλάνοφ, Ταβάρες, Ιωάννου

Σκόρερ: 42΄ Όγκου, 82΄ Νουακαέμε / 12΄ Μοράις (πέν), 28΄ Ντελατόρε

Κίτρινες: Εϊνμπίντερ, Νουακαέμε, Μπιτόν / ΒούροςΝτελατόρε, Ντε Βινσέντι, Κάζου, Βάτερμαν

Κόκκινες: Ντελατόρε (2η κίτρινη)



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ