aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟρλάντι: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, αυτό είναι σίγουρο»

Ορλάντι: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, αυτό είναι σίγουρο»

Συνέντευξη στο επίσημο Match Programme του ΑΠΟΕΛ, που κυκλοφόρησε στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Αναγέννηση παραχώρησε ο Αντρέα Ορλάντι.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την μετεγγραφή του στην ομάδα, για την πορεία του μέχρι τώρα στους «γαλαζοκίτρινους», αλλά και για τους στόχους τους σε πρωτάθλημα και Europa League.

Ήταν εύκολη απόφαση να έρθεις στον ΑΠΟΕΛ; «Ναι για μένα ήταν πολύ εύκολη. Τέλειωσα τη συνεργασία μου με την Ανόρθωση και ήξερα ότι δεν θα παρέμενα εκεί. Μόλις έμαθα το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ δεν είχα κανένα ενδοιασμό. Αποφάσισα αμέσως να υπογράψω. Είναι μια μεγάλη ομάδα κάτι που κατάλαβα και εγώ ο ίδιος μετά από 2,5 μήνες που είμαι στην ομάδα. Πολύ καλά οργανωμένη, με μια φανταστική βάση οπαδών. Η ομάδα και οι συμποδοσφαιριστές μου είναι επίσης πάρα πολύ καλοί επαγγελματίες. Με υποδέχθηκαν εξαιρετικά από την πρώτη μέρα. Δεν είχα ούτε για μια στιγμή ενδοιασμό για να πω το ναι και να υπογράψω.»

Τι γνώριζες πριν έρθεις στην Κύπρο για το ποδόσφαιρο εδώ; «Ήξερα αρκετά πράγματα γιατί είμαι πολύ καλός φίλος με τον Ούρκο Πάρντο. Γι’ αυτό παρακολουθούσα τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη από τον καιρό που βρίσκεται ο Ούρκο στην ομάδα. Ειδικά θυμάμαι τα παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του UEFA Champions League και τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για τους ομίλους.

Πάντα ήμουν περίεργος να γνωρίσω τον ΑΠΟΕΛ από κοντά και να που τώρα αγωνίζομαι εδώ. Για μένα είναι επαγγελματικό βήμα προς τα μπροστά, όσο και αν φαίνεται περίεργο. Για μένα είναι η πρώτη φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χάρηκα πολύ την προσπάθειά μας στην Ευρώπη παρά το ότι είμασταν άτυχοι στο να καταφέρουμε να αγωνιστούμε στον μεγάλο στόχο που ήταν το Champions League.

Όμως για ένα παίκτη να αγωνίζεται και να είναι ανταγωνιστικός σε τέτοιο επίπεδο είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Αγωνίζεσαι σε πιο ψηλό επίπεδο απέναντι σε ομάδες με διαφορετικά στυλ, διαφορετική κουλτούρα. Απέναντι στη Ρόζενμποργκ και στην Κοπενχάγη προσπαθήσαμε για το καλύτερο και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από εδώ και πέρα.»

Από τις νέες μεταγραφές, είσαι αυτός που κατάφερε να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Πιστεύεις υπάρχει συγκεκριμένος λόγος; «Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο γιατί ήδη αγωνιζόμουν στην Κύπρο. Ήξερα τα καλά και τα κακά. Δεν χρειαζόμουν να προσαρμοστώ σε ότι αφορά στις ιδιαιτερότητες της χώρας και του ποδοσφαίρου. Γνώριζα την ομάδα και αυτό ήταν πραγματικά πολύ βοηθητικό. Ήξερα από πέρσι την ποιότητα της ομάδας. Μπορώ να πω ότι και με τις νέες προσθήκες, η ποιότητα του ΑΠΟΕΛ έχει ανέβει ακόμα περισσότερο.

Ο προπονητής έχει πολλές επιλογές αλλά και διαφορετικού στυλ ποδοσφαιριστές που μπορούν όμως να αγωνιστούν στην ίδια θέση. Ο προπονητής μπορεί να προσαρμόζει την ομάδα με αυτό τον τρόπο ανάλογα και με τον αντίπαλο. Αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι πεποίθησή μου ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα.»

Πολλοί λένε ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη στον ΑΠΟΕΛ. Το νιώθεις αυτό; «Ναι το γνωρίζω αυτό. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη γιατί είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Αυτό για μένα είναι καλό. Δεν σου δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσεις, να εφησυχάσεις. Πρέπει να δίνεις το 100% σε κάθε παιχνίδι γιατί είναι αυτό που ζητά ο κόσμος από εσένα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρσι που ο ΑΠΟΕΛ ήταν 7 βαθμούς πίσω και έκανε μια απίστευτη αντεπίθεση για να επανέλθει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν είσαι μεγάλη ομάδα. Και ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Άρα κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ πρέπει να προσαρμοστεί και να συνηθίσει την πίεση.»

Ο ΑΠΟΕΛ θα ‘χει και φέτος τρία «μέτωπα» για να αγωνιστεί. Πιστεύεις μπορεί να τα καταφέρει; «Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Αυτό είναι το σίγουρο. Βεβαίως στο ποδόσφαιρο αυτό πρέπει να το αποδείξεις και στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ευρώπη έχουμε παίξει απέναντι σε ανταγωνιστικές ομάδες και δείξαμε ότι μπορούμε. Άρα θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε το καλύτερο για την ομάδα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ