aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟρ: «Η Κύπρος αποτελεί εχθρικό περιβάλλον για ποδόσφαιρο»

Ορ: «Η Κύπρος αποτελεί εχθρικό περιβάλλον για ποδόσφαιρο»

Τις εμπειρίες που έζησε στην Κύπρο από τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ περιγράφει σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα goal.com ο Τόμι Ορ. Ο Αυστραλός εξτρέμ εξήγησε γιατί ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στην Αυστραλία, χαρακτήρισε εχθρικό το περιβάλλον στην Κύπρο για τους ποδοσφαιριστές εξαιτίας των συχνών αλλαγών προπονητών και ποδοσφαιριστών στις ομάδες, ενώ υπογράμμισε ότι έχει άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά η συνέντευξη

«Όταν αγωνιζόμουν στην Κύπρο, είτε έπαιζα είτε όχι ο κόσμος (σ.σ. της Αυστραλίας) δεν το αναγνώριζε. Αυτή είναι η πραγματικότητα όταν βρίσκεται σε μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν σε βλέπουν κάθε Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με το πρωτάθλημα Αυστραλίας που είσαι συνεχώς στο προσκήνιο και αναγνωρίζεσαι. Πέρσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και εγώ ήμουν σημαντικό μέλος αυτής της ομάδας. Έπαιξα σε 27-28 αγώνες, επομένως για μένα ήταν μια πετυχημένη χρονιά.

Ήθελα να επιστρέψω στο προσκήνιο, να παίξω καλά και να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα. Ήταν σημαντικό για μένα να παίζω σε ένα πρωτάθλημα όπου ο κόσμος θα πρόσεχε τι κάνω».

Ακολούθως, ο Τόμι Ορ χαρακτήρισε εχθρικό το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Κύπρο, τονίζοντας τις συχνές αλλαγές προπονητών στον ΑΠΟΕΛ: «Η Κύπρος αποτελεί πολύ εχθρικό περιβάλλον όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Ήμουν εκεί 15-16 μήνες και αλλάξαμε πέντε ή έξι προπονητές, οπότε αυτό δείχνει την εικόνα του πώς πάνε εκεί τα πράγματα. Με τον κάθε προπονητή είχα και διαφορετική εμπειρία. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας η ομάδα συμφώνησε με πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Εκεί υπάρχει όριο στους ξένους και η ομάδα είχε πάρα πολλούς, γι’ αυτό ο σύλλογος μου είπε ότι είμαι ελεύθερος να αποχωρήσω. Είχα ακόμα άλλα  δυο χρόνια συμβόλαιο γεγονός που περίπλεκε το σενάριο αυτό. Έτσι ο PFA (σ.σ. Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών Αυστραλίας) βρήκε μια λύση που ήταν καλή και για τις δυο πλευρές».

Ο Αυστραλός εξτρέμ ανέφερε ότι είχε και έχει άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ: «Ακόμα έχω καλή σχέση με τον σύλλογο και μιλάω συχνά με ανθρώπους εκεί. Δεν ήταν εχθρική η αντιμετώπιση που είχα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο μερικές φορές. Η αλλαγή παικτών στην Κύπρο και ειδικά στο ΑΠΟΕΛ είναι συχνή, επομένως δεν το πήρα προσωπικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ