aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛOμόνοια: Τα δοκιμαστικά στον ΑΠΟΕΛ, η πρόταση €20.000 και η Ανόρθωση

Oμόνοια: Τα δοκιμαστικά στον ΑΠΟΕΛ, η πρόταση €20.000 και η Ανόρθωση

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αγώνα δρόμου για την απόκτηση άνεργου τερματοφύλακα κάνει η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» μετά τον σοβαρό τραυματισμό των Φράνσις Ουζόχο και Κωνσταντίνου Παναγή βγήκαν στην «αγορά» για την απόκτηση άνεργου πορτιέρε, τον οποίο θ’ αντικαταστήσουν με τον Κύπριο κίπερ.

Ουζόχο και Παναγή θα μείνουν εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα και το πιθανότερο είναι πως θα χάσουν ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο. Πρόθεση της Ομόνοιας είναι να προχωρήσει το συντομότερο στην απόκτηση τερματοφύλακα και αν είναι δυνατό να τον έχει διαθέσιμο στο κυριακάτικο (20/10) ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει ο εκλεκτός της επιτροπής προγραμματισμού του «τριφυλλιού» να βρίσκεται στην Κύπρο πριν την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να προλάβει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να δηλωθεί στο δυναμικό της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η FIFA θα πληρώνει τον μισθό των Ουζόχο και Παναγή!

Πέραν τούτου, για να πάρει γάντια βασικού θα πρέπει να κριθεί από τον Χένινγκ Μπεργκ έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς, νοούμενου πως όποιος και να είναι δεν ήταν ενεργός τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο. Επομένως, πολύ πιθανόν η Ομόνοια να πάει στο ντέρμπι με τον Χαράλαμπο Κυριακίδη στην εστία.

Ο οσονούπω 21χρονος πορτιέρε άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ακρίτα Χλώρακας και ακολούθως μετακόμισε στις ακαδημίες της Άρσεναλ, προτού καταλήξει στην Πάφος FC το 2015.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η λίστα των άνεργων κίπερ – Γλύκος, Φαμπιάνο, Βορμ και Σορεντίνο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, Goal.com.cy, σε ηλικία 17 ετών ο Κυριακίδης μετά από υπόδειξη του Μιχάλη Μορφή πήγε για δοκιμαστικά στον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα άφησε καλές εντυπώσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι κτύπησαν την πόρτα της Πάφος FC για να αγοράσουν τον νεαρό τερματοφύλακα και πρόσφεραν 20.000 ευρώ, με την παφιακή ομάδα να αρνείται την προσφορά του ΑΠΟΕΛ και να προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Κυριακίδη.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Φέρνει τερματοφύλακα πριν το ντέρμπι με την Ανόρθωση

Λίγο αργότερα ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός στον μηνίσκο και η διαμάχη με την Πάφος FC για το κόστος της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να χωρίσουν. Το καλοκαίρι του 2017 ο Κυριακίδης έφυγε ως ελεύθερος από την Πάφος FC και εντάχθηκε στον Άρη Λεμεσού. Στην «ελαφρά ταξιαρχία» κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές, όμως στην παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Βουλγαρία εντυπωσίασε τον προπονητή τερματοφυλάκων της Ομόνοιας, Άντρο Λουγκρίδη, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του. Από τρίτος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων της Ομόνοιας ο Χαράλαμπος Κυριακίδης αποτελεί αυτή την στιγμή τη βασική επιλογή για τη θέση του «άσου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ