aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Ομόνοια: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την Ανόρθωση που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, με την ΑΕΚ που ήταν ανώτερή της, με τον Απόλλωνα, θα τα βγάλει πέρα με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ τον οποίο έχει να κερδίσει 4 χρόνια; Ιδού το ερώτημα που απασχολεί τους φίλους της Ομόνοιας ενόψει του σημερινού ντέρμπι. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πέρα από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Η μπάλα είναι στα δικά τους πόδια, έστω και τώρα, την προτελευταία αγωνιστική να «φωνάξουν» ότι είναι εδώ και είναι σε θέση να ελπίζουν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Ομόνοια να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ να χάσει από την ΑΕΚ και όλα να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια στο Τσίρειο.

Το σημερινό ντέρμπι, λοιπόν, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους πράσινους. Σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος σβήνουν και μαθηματικά οι όποιες ελπίδες τους για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και επικεντρώνονται στη νέα σεζόν. Επειδή, όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, στην Ομόνοια θέλουν και επιβάλλεται ως μεγάλη ομάδα, να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Φαντάζει δύσκολο το εγχείρημα και λίγοι το πιστεύουν, βάσει της εικόνας που παρουσίασε στο προηγούμενο διάστημα η ομάδα ότι, είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα απέναντι στον επίδοξο πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.

Ωστόσο, ποτέ μην πεις ποτέ! Ο κόσμος της ομάδας, που απογοητεύτηκε πλήρως από την πορεία της Ομόνοιας, αναμένει πως οι ποδοσφαιριστές έστω και αργά θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σημαντικού αγώνα, θα βγάλουν εγωισμό και πείσμα. Ότι οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν για τη φανέλα, την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Αν μη τι άλλο θα αποτρέψουν στον «αιώνιο» αντίπαλό τους να πανηγυρίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι τον τίτλο πρωταθλήματος. Αν μπορούν οι πράσινοι να επαληθεύσουν τα πιο πάνω, θα «μιλήσει» το γήπεδο.

Ιωακείμ και Φρέντμπεργκ, μετρούν και πάλι απουσίες. Σημαντικότερη αυτή του Χριστοφή που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στους κοιλιακούς. Επίσης, δεν πρόλαβαν και οι Κύπρου και Δημητρίου, ενώ δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Κατελάρης. Έτοιμος είναι ο Σοϊλέδης αλλά αποτελεί ερωτηματικό εάν θα προτιμηθεί για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Επανέρχεται ο Άρνασον και μαζί με τον Βύντρα θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Παναγιώτου και Κωνσταντινίδης ενδέχεται να καλύψουν τις θέσεις στο δεξί άκρο, σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα. Στην αντίθετη πλευρά θα κινούνται εκτός απροόπτου και πάλι οι Καρλίτος και Αζίζ, εκτός κι αν προτιμηθεί αντί του πρώτου ο Σοϊλέδης. Στη μεσαία γραμμή, οι Μαργκάσα, Τουρέ και Κλέιτον έχουν τον πρώτο λόγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ