aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια: Η αξιοπρέπεια απέναντι στον Ουζόχο και τα ερωτήματα

Ομόνοια: Η αξιοπρέπεια απέναντι στον Ουζόχο και τα ερωτήματα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Όσο κι αν υπήρχε επιθυμία να παραμείνει στην Ομόνοια ο Φρανσίς Ουζόχο, από τους ανθρώπους της ομάδας, μέσω αγοράς των δικαιωμάτων του από τη Λα Κορούνια, τελικά ο Νιγηριανός θηριώδης κίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στον «αιώνιο» αντίπαλο των πρασίνων, ΑΠΟΕΛ.

Η επιθυμία και η πρόθεση για προσπάθεια να παραμείνει «πράσινος», εκφράστηκε, για όσους θυμούνται και από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου. Και επίσης, ο Νεόφυτος Λάρκου είχε πει στις 29 Μαΐου: «Δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις για Ουζόχο λόγω της διαδικασίας αλλαγής διοίκησης στην Ντεπορτίβο. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα επικοινωνήσουμε ξανά. Ο Ουζόχο έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τη Λα Κορούνια, συνεπώς δεν μιλάμε για δανεισμό. Μιλάμε για αγορά του ποδοσφαιριστή».

Εάν και οι τρεις τερματοφύλακες που διαθέτει τη δεδομένη στιγμή η Ομόνοια (Φαμπιάνο Ριμπέιρο, Κωνσταντίνος Παναγή και Χαράλαμπος Κυριακίδης) παραμείνουν υγιείς και μακριά από ατυχίες τραυματισμού, τότε η οι πράσινοι θα πορευθούν με αυτό το τρίο τερματοφυλάκων. Την ίδια στιγμή που γλιτώνουν και την καταβολή σημαντικών απολαβών, αν έμενε ο Ουζόχο.

Διαβάστε επίσης: «Οκτάσφαιρη» η Ομόνοια, με καρέ τερμάτων του Κακουλή σε 9’ (pics & video)

Το ερώτημα ή μάλλον τα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι τι θα γινόταν με τους τερματοφύλακες εάν έμενε ο Ουζόχο. Ποιος θα αποχωρούσε, αν κάποιος θα δινόταν δανεικός και κυρίως, ποιος από τους δύο (Ουζόχο-Φαμπιάνο) θα αγωνιζόταν ως βασικός. Ήταν γνωστή άλλωστε η επιμονή του Ουζόχο να θέλει να αγωνίζεται ως βασικός, όπου κι αν πήγαινε, ενώ υπήρχε και ως όρος αυτό από την Κορούνια, στο συμβόλαιο του δανεισμού του, τόσο στην Ανόρθωση πέρυσι, όσο και στην Ομόνοια στη διακοπείσα σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να αναφέρουμε και το γεγονός πως φάνηκαν αξιοπρεπέστατοι οι άνθρωποι της Ομόνοιας απέναντι στον Ουζόχο (το ίδιο ισχύει και για τον Νταβίντ Ακιντόλα), καθότι ακόμη μετά από την ολοκλήρωση του δανεισμού τους από Λα Κορούνια και Μίντιλαντ αντίστοιχα, οι άνθρωποι των πρασίνων, παραχώρησαν άδεια και στους δύο να κάνουν χρήση του «Ηλίας Πούλλος» για να προπονούνται και να διατηρούνται σε φόρμα. Από καλή τους θέληση και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ