aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια – ΑΠΟΕΛ: Του πήρε τον «αέρα» και «τρέχει» πρώτη για τον τίτλο (vid)

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: Του πήρε τον «αέρα» και «τρέχει» πρώτη για τον τίτλο (vid)

Από την κορυφή της βαθμολογίας θα αρχίσει την προσπάθειά της για κατάκτηση του πρωταθλήματος η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι «αιωνίων» της 26ης αγωνιστικής με «χρυσό» σκόρερ τον Ερνέστ Ασάντε στο 7’ της αναμέτρησης.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2010 που το «τριφύλλι» κερδίζει σε δύο συνεχόμενους αγώνες τον ΑΠΟΕΛ και πρώτη μετά το μακρινό 1998-99 που επικρατεί και στα δύο παιχνίδια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Οι «κατάρες» που έτρεχαν για χρόνια την Ομόνοια στους αγώνες με τον «αιώνιο» αντίπαλο έσβησαν μια μονοκονδυλιά τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ την ανωτερότητά της και θα μπορούσε αν ήταν εύστοχη να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Πιο κραυγαλέα ευκαιρία ήταν το χαμένο πέναλτι του Φώτη Παπουλή στο 43’.

Στους 56’ βαθμούς το «τριφύλλι», «κλείδωσε» την πρώτη θέση στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος (με απολογισμό εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε ντέρμπι) και στην πρεμιέρα των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις, παρά τη θέληση των παικτών του δεν μπορούσε να κρυφτεί η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και συνεχίζει (όπως οριστικοποιήθηκε) από χθες για πρώτη φορά στην ιστορία του στο γκρουπ υποβιβασμού. Η προσοχή των γαλαζοκιτρίνων που ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λέτσγιακς στο 14’, στρέφεται στον πρώτο προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου με την Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ματς

Με πατημένο «γκάζι» άρχισε τον αγώνα η Ομόνοια. Οι πράσινοι από το πρώτο σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου έδειξαν άγριες διαθέσεις. Στο 5΄ ο Ασάντε βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Φράνσις Ουζόχο με τον Λούκα Σωτηρίου να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και το VAR να επιβεβαιώνει τον διαιτητή για την ορθότητα της απόφασής του. Δύο λεπτά αργότερα οι πράσινοι με το… γνωστό σενάριο, δηλαδή ασίστ του Γιαν Λέτσγιακς, αλλά διαφορετικό εκτελεστή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο «μίστερ ασίστ» με τη δωδέκατη ασίστ του στο πρωτάθλημα και 14η φετινή βρήκε τον Ερνέστ Ασάντε στην «καρδιά» της περιοχής του ΑΠΟΕΛ και ο Γκανέζος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο.

Το τέρμα πανηγυρίστηκε με καθυστέρηση από τους παίκτες των πρασίνων, αφού αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό, Όμηρο Τζιωρτζή, όμως μετά από εξέτασης της φάσης στο VAR ο Λούκας Σωτηρίου μέτρησε το τέρμα.

Στο 14’ ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι όταν ο Κλωναρίδης έκανε σέντρα από δεξιά η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Γιαν Λέτσγιακς και αφού έφυγε κόρνερ ο Λούκας Σωτηρίου περίμενε ενημέρωση από τον VAR (Τιμόθεος Χριστοφή) για το κατά πόσο υπήρχε παράβαση.

Αφού έγινε έλεγχος της φάσης κρίθηκε πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Τσέχου αμυντικού, όμως η ετυμηγορία του VAR ήταν πως η βρήκε στο αριστερό χέρι του Τσέχου που ήταν σε φυσική θέση και όχι στο δεξί που ήταν ανοικτό.

Τιάγκο στο 19’ και Γκόμεθ στο 30’ δεν βρήκαν στόχο, με τον ΑΠΟΕΛ να καταγράφει την πρώτη και μοναδική καλή ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο στο 32’ με τον Κατσαντώνη να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42’ ο Ανουάρ «γκρέμισε» τον Τιάγκο ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως ο Φώτης Παπουλής έστειλε την μπάλα στην εξέδρα και μαζί «πέταξε» την ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ομόνοια.

Η υπεροχή του «τριφυλλιού» ήταν αισθητή και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ οι πράσινοι έχασαν τεράστια τριπλή χαμένη ευκαιρία με τον Ουζόχο να αποκρούει με διπλή προσπάθεια τη σέντρα του Λέτσγιακς αρχικά, στη συνέχεια το σουτ του Τιάγκο, ενώ στην κατάληξη της φάσης ο Σαβάλα έδιωξε προ της γραμμής τέρματος την μπάλα στο σουτ του Παπουλή.

Έξι λεπτά αργότερα ο Τζιωνής δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί από τα δύο μέτρα την υπέροχη ασίστ του Ασάντε. Στο 67’ ο ΑΠΟΕΛ απείλησε με το σουτ του Ζαχίντ να κοντράρει στον Κούσουλο και την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 82′ καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία στο ματς με τον Τζιωνή να σουτάρει άστοχα μετά από πάσα του Παπουλή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Παπουλής, Τιάγκο, Ασάντε (90+3′ Ντούρις).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Σιέλης, Μερκής, Βινίσιους (82′ Εντονγκαλά), Κλωναρίδης, Ντε Βινσέντι (86′ Σατσιάς), Ανουάρ (70′ Λουντεμό), Σαβάλα, Ζαχίντ, Κατσαντώνης (86′ Μπεν Σαχάρ), Γκάρνερ.

Σκόρερ: Ασάντε 7′

Κίτρινες: Λέτσγιακς, Γκόμεθ, Χούμποτσαν, Λούφτνερ /

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ