aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια-ΑΠΟΕΛ: Ισόπαλο το… νιγηριανό μετεγγραφικό ντέρμπι, τούς ξέφυγε ένας

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Ισόπαλο το… νιγηριανό μετεγγραφικό ντέρμπι, τούς ξέφυγε ένας

TΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Συμβαίνει σχεδόν κάθε Καλοκαίρι, πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών να διαρρέουν μέσω των μετεγγραφικών ρεπορτάζ και να αναφέρεται πως κινούνται για την απόκτησή τους από δύο μέχρι τρεις ή τέσσερις ομάδες. Σε σπάνιες περιπτώσες δε, ποδοσφαιριστές προτείνονται και στις έξι ομάδες του λεγόμενου Big-6. Κάπως έτσι ήταν και η φετινή θερινή μετεγγραφική παρίοδος, καθώς τρεις έγιναν… σίριαλ, είτε με πολλά είτε με λίγα επεισόδια.

Νταβίντ Ακιντόλα, Φρανσίς Ουζόχο, Αμπντουλαΐ Σιεού. Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές απασχόλησαν έντονα τόσο το ρεπορτάζ της Ομόνοιας, όσο και αυτό του ΑΠΟΕΛ, μαζί με κάποια άλλα ονόματα παικτών από το Ισραήλ και κάποιων άλλων χωρών/πρωταθλημάτων. Με τους «αιώνιους» εν τέλει να… αναδεικνύονται ισόπαλοι, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν τον Νιγηριανό κίπερ, ενώ ο Σιεού που είναι και συμπατριώτης του Ουζόχο, αλλά και συμπαίκτης του στην Εθνική των «Σούπερ Αετών», ανακοινώθηκε από την Ομόνοια στην… παράταση της μετεγγραφικής περίοδου. Όσον αφορά στον επίσης Νιγηριανό Ακιντόλα, σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο λόγο είχε η Μίντζιλαντ, η οποία απέρριψε τις προσφορές των «αιωνίων» και τούς έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα.

Ο Ακιντόλα ήταν ένα σίριαλ που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου, αλλά η ομάδα της Δανίας αποφάσισε να μην απαντήσει καν και έτσι ο 24χρονος δεν κατέληξε στην Ομόνοια που τον περίμενε για τρεισήμισι μήνες! Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ εγκατέλειψε την προσπάθεια απόκτησής του αρκετά πιο νωρίς λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της δανέζικης ομάδας, ενώ προχώρησε έγκαιρα και έκλεισε τις «τρύπες» στα άκρα της επίθεσης με τους Ντιμερσί Εντονγκαλά και Ομέρ Ατζίλι.

Όσον αφορά στον Ουζόχο, και αυτός απασχόλησε την επικαιρότητα για αρκετές εβδομάδες. Ο 22χρονος κίπερ απασχολούσε τους δύο «αιώνιους» και αμφότεροι υπέβαλαν πρόταση αγοράς του θηριώδους κίπερ στην Λα Κορούνια, η οποία έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι λόγω δυσλειτουργίας στα διοικητικά και οικονομικών προβλημάτων. Οι μέρες περνούσαν, και ο Ουζόχο κατέληξε τελικά στον Αρχάγγελο, όταν και ξεκαθάρισε ο υποβιβασμός της ισπανικής ομάδας. Μάλιστα, πάτησε… χορτάρι εδώ και καιρό και αναμένεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Ο Σιεού ήταν ίσως το πιο μικρό σίριαλ του Καλοκαιριού. Η Ανόρθωση ρώτησε, βολιδοσκόπησε την πλευρά του διεθνούς πολυθεσίτη άσου, όμως το κασέ του ήταν απαγορευτικό. Από την άλλη, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, αξιολόγησε θετικά την περίπτωση του, όμως και πάλι οι οικονομικές απαιτήσεις του Σιεού δεν ήταν στα μέτρα αυτών που μπορούσε να προσφέρει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει ένα ποσό που ακουμπούσε τις 400.000 ευρώ και έτσι προχώρησε στην απόκτηση άλλων παικτών για το κέντρο και την αμυντική γραμμή.

Η Ομόνοια ήταν αυτή που ήλθε… από την εξωτερική και στην… παράταση (έληξε ψες το χρονοδιάγραμμα για απόκτηση άνεργων παικτών) τα βρήκε σε όλα με τον Νιγηριανό ανακοινώνοντας την απόκτησή του και με ένα ποσό αρκετά πιο κάτω από αυτό που αξίωνε αρχικά ο παίκτης.

Πάντως, οι πράσινοι αξιοποίησαν έτσι και την οικονομική ευχέρεια μετά από την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την εξασφάλιση της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ