aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΟμάδα προετοιμασίας ο ΑΠΟΕΛ, σχήμα οξύμωρο με τον Σίλβα

Ομάδα προετοιμασίας ο ΑΠΟΕΛ, σχήμα οξύμωρο με τον Σίλβα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε τρία βήματα εμπρός και ένα πίσω αναφορικά με τις εμφανίσεις του: μετά τις ελπιδοφόρες παρουσίες του, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, απέναντι σε ΑΕΛ (1-0), Καϊσάρ (4-1) και Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2-0), προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα κόντρα στη Ζρίνσκι (2-2, 4-2 πεν.) και δεινοπάθησε ώσπου να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Απέναντι στους Βόσνιους, ο ΑΠΟΕΛ έμοιαζε με ομάδα σε προετοιμασία, που έχει μεν καλούς ποδοσφαιριστές, πλην όμως έκαναν λίγες προπονήσεις μαζί και κάποιοι εξ αυτών δεν είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής προηγουμένως.

Προσέξτε! Σε σχέση με το αρχικό σχήμα του πρώτου παιχνίδιού της σεζόν απέναντι στην Καρμιώτισσα, ψες ήταν στην ενδεκάδα μόνο τρεις ποδοσφαιριστές: ο τερματοφύλακας Μιγκέλ Σίλβα, ο κεντρικός αμυντικός Ράφαελ Σάντος και ο κεντρικός μέσος Γκάγιας Ζαχίντ. Κανένας τους δεν βρισκόταν στο ρόστερ της προηγούμενης σεζόν.

Άλλοι εφτά, όμως, ήταν ακόμα πιο φρέσκοι νεοαποκτηθέντες (στην παρένθεση η ημερομηνία απόκτησής τους): Ντιμερσί Εντονγκαλά (18/9), Ομέρ Ατζίλι (23/8), Εμίλιο Ενσούε (3/9), Αρτούρ Ζορζ (5/9), Ανουάρ Τουχαμί (7/9), Αντρέ Ζεράλδες (8/9), Άντχε Νούχιου (12/9).

Μένει άλλος ένας ψεσινός ενδεκαδάτος, ο οποίος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού καθώς ήταν ο μοναδικός παλιός. Ο λόγος για τον Τομάς ντε Βινσέντι.

Μιλάμε για ενδεκάδα που έδειξε ότι ατομικά δεν στερείται ταλέντου και ποιότητας, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα ώσπου να πει ότι έγινε ΟΜΑΔΑ. Ουσιαστικά είναι σύνολο που προετοιμάζεται εν μέσω σοβαρών επίσημων υποχρεώσεων, δίχως προηγουμένως να έχει δώσει έστω ένα φιλικό!

Άλλωστε κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έμοιαζαν να χρειάζονται φιάλες οξυγόνου από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Κάτι που μαρτυρά πως χρειάζονται χρόνο για να είναι αγωνιστικά στο 100% ετοιμότητας.

Σχήμα οξύμωρο με τον Σίλβα

Είναι σχήμα οξύμωρο και ίσως να αποτελεί… παγκόσμια πρωτοτυπία: ο Μιγκέλ Σίλβα ήταν ο ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι με δύο αποκρούσεις και όμως, γίνεται δέκτης σκληρής κριτικής! Ακόμα και με κάποιες καλές αποκρούσεις που έκανε στις εφτά εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, με τη συνολική εικόνα του δεν… γέμισε την εστία, ούτε το μάτι των οπαδών της ομάδας του.

Οι γαλαζοκίτρινοι ευελπιστούν ότι ο καταλυτικός ρόλος που διαδραμάτισε για να πάρουν την πρόκριση θα τον βοηθήσει να χτίσει αυτοπεποίθηση. Θα τη χρειαστεί τουλάχιστον ώσπου να έρθει η ώρα που θα φορέσει τα γάντια ο Φρανσίς Ουζόχο. Πολύ περισσότερο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σλόβαν, την ερχόμενη Πέμπτη για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στο Στάδιο Γιου Νίσι του Λίμπερετς. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και τα λάθη πιο δύσκολα διορθώνονται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ