aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν»

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν»

Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ, δεν είναι τόσο το ποιος θα κάνει το σχεδιασμό. Δεν είναι τόσο θέμα του τελικού μπάτζετ και αν υπάρξει ή όχι υπέρβαση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία και αν θα έρθουν ονόματα από αυτά που χαρακτηρίζονται εμπορικά ή απλά ποδοσφαιριστές που θα κριθούν ως απαραίτητοι από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκείνες οι επιλογές που θα περιορίσουν το ετήσιο πήγαινε – έλα ποδοσφαιριστών και την αναγκαιότητα για την ομάδα κάθε καλοκαίρι να προβαίνει σε λίφτινγκ. Είναι δεδομένο ότι ένα από τα βασικά λάθη που έφεραν την ομάδα σε δύσκολη οικονομικά θέση δεν ήταν άλλο από τις λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών. Από τις… καραβιές παικτών που ερχόντουσαν και έφευγαν χωρίς να ακουμπήσουν και βεβαίως από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν σε τύπου Οκριασβίλι, τα οποία αποδείχθηκαν δυσανάλογα με την πραγματική αξία των μετεγγραφικών αποκτημάτων.

Σαφέστατα έγιναν εύστοχες επιλογές και σίγουρα όχι τόσο δαπανηρές με βάση και τις δεδομένα περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την εξαγγελθείσα προσπάθεια για την εξυγίανση. Βλέπετε Φακούντο Σαμπάλα. Ωστόσο, αν μετρήσει κανείς τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έφυγαν, ο αριθμός είναι εντυπωσιακός και σίγουρα δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τη συνήθη μεθοδολογία «χτισίματος» ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί ποτέ να συμβεί όταν κάθε χρόνο φεύγουν δέκα παίκτες (που άρα κακώς αποκτήθηκαν ή δεν δικαιολόγησαν τις προσδοκίες) και αποκτώνται άλλοι δέκα με την προσδοκία ότι θα είναι καλύτεροι από εκείνους που αποχώρησαν.

Επομένως, το μείζον για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως πρέπει να αρχίσει να βάζει μόνιμους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και όχι να καταφεύγει σε ευκαιριακές επιλογές. Δεν πρέπει άλλωστε να είναι τυχαίο ότι από τον κορμό που φτιάχτηκε το καλοκαίρι του 2019 και για δουλειά σε βάθος, αυτοί που παραμένουν είναι μονάχα οι Λούκας Σόουζα, Γιώργος Εφραίμ και Χρίστος Γουίλερ. Βασική επιλογή είναι μονάχα ο πρώτος! Αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ. Να σταματήσει το πήγαινε – έλα ποδοσφαιριστών και κάποια στιγμή να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός συνόλου που θα χρειάζεται απλώς μικρές προσθαφαιρέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ