aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌλα του Δώνη δύσκολα

Όλα του Δώνη δύσκολα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο προβληματισμός και η αμηχανία ήταν έκδηλοι στα πρόσωπα όλων στον ΑΠΟΕΛ, μετά την ισοπαλία με τον Άρη. Πέντε βαθμοί χαμένοι σε δύο αγώνες, βλέπετε, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στους γαλαζοκίτρινους. Πόσο μάλλον να μένουν και άσφαιροι! Το ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ουσιαστικά για ομάδα που αναδομείται και αλλάζει (και αγωνιστικά και σε πρόσωπα), περί τούτου καμία αμφιβολία. Δεν μπορεί επίσης να αμφισβητηθεί το γεγονός πως οι πρωταθλητές έχουν ξεμείνει από «ιδέες» (επιθετικής τουλάχιστον) ανάπτυξης και οργάνωσης του παιγνιδιού.

Η αδυναμία στο σκοράρισμα δεν έχει να κάνει αυτό καθ’ αυτό με αδυναμία των επιθετικών (βλ. Ποτέ ή Ντε Καμάργκο), αλλά με τον επιθετικό οίστρο ολόκληρης της ομάδας. «Η επίθεση αρχίζει από την άμυνα», λέει ένα γνωστό μότο και το γεγονός πως από το παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ απουσιάζει η φαντασία είναι κάτι που φωνάζει. Ο Δώνης, μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται από παιγνίδι σε παιγνίδι σε παιγνίδι να ανακατεύει την τράπουλα, κάτι που επίσης δεν βοηθά. Όλα αυτά θέλουν χρόνο και ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει (πλέον) άλλο χρόνο στη διάθεσή του, αφού από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται στη μέγκενη! Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Αν ρίξετε, μάλιστα, μια ματιά στο πρόγραμμα των γαλαζοκίτρινων, έχουν να αντιμετωπίσουν κατά σειρά: την Αλκή εκτός έδρας, τη Δόξα στο ΓΣΠ, την ΑΕΚ εκτός και τον Απόλλωνα στη Λευκωσία! Υποχρεώσεις που κάθε άλλο παρά εύκολες μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού, όπως αποδεικνύεται στο φετινό πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν «εύκολοι» αντίπαλοι και «εύκολα» παιγνίδια.

Ο Γιώργος Δώνης έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει «πρέπει να κάνουμε άμεσα restart», αλλά αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τον ίδιο μέσα από τη δουλειά που θα γίνει στον Αρχάγγελο τις επόμενες μέρες. Το υλικό και η ποιότητα δεν λείπουν από τον ΑΠΟΕΛ (παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών ή ντεφορμαρίσματος που είναι προφανές πως υπάρχουν), οι γαλαζοκίτρινοι ωστόσο καλούνται να βρουν τις λύσεις και τις απαντήσεις στα όποια και όσα προβλήματα τους ταλανίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ