aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΌλα να δουλέψουν στην εντέλεια

Όλα να δουλέψουν στην εντέλεια

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ)

Είναι παραδεκτό πως ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κατέλθει με τις καλύτερες ψυχολογικές προϋποθέσεις στο αποψινό παιχνίδι (21:45) κόντρα στην Ντόρτμουντ. Η αναστάτωση (μικρή ή μεγάλη λίγες ώρες πριν από τον αγώνα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία) λόγω της ισοπαλίας στο Δασάκι υποχρέωσε τη διοίκηση να επιστήσει την προσοχή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Τα βαθμολογικά δεδομένα ωστόσο, του επιτρέπουν να διεκδικεί θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του αφού θα κληθεί να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς στο περίφημο Signal Iduna Park, η προϊστορία των γαλαζοκιτρίνων είναι τέτοια που αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας.

Η ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα εδράζεται και από το γεγονός πως ούτε η αντίπαλος τους βρίσκεται στα καλύτερά της. Στο πρωτάθλημα δεν έχει νίκη μέσα στον Οκτώβριο αφού δέχθηκε εντός έδρας ήττα από τη Λειψία με 2-3 ακολούθησαν οι εκτός έδρας ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ (1-1) και Άιντραχτ Φραγκφούρτης (2-2)  ενώ το περασμένο Σάββατο έχασε πάλι εκτός έδρας 2-4 από το Ανόβερο. Οι απώλειες αυτές της στοίχισαν την πρώτη θέση ενώ το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν που είναι μπροστά δύο βαθμούς. Δεν είναι μόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα που η Ντόρτμουντ δυσκολεύεται να κερδίσει. Ούτε στην Ευρώπη έχει θετικά αποτελέσματα. Στα τελευταία της οχτώ παιχνίδια μετρά μόλις μία νίκη. Έχασε τα πέντε ενώ έφερε δύο ισοπαλίες.

Ο Δώνης περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον αγώνα, να κρατήσουν τις θέσεις τους και να μπορέσουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Απέναντι σε μια «διψασμένη» για επιτυχία ομάδα προφανώς το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Από την άλλη όμως μπορούν και οι παίκτες των πρωταθλητών Κύπρου να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών παίζοντας με το χρόνο, αλλά και την κακή ψυχολογία των αντίπαλων τους.

Ο Πίτερ Μποζ ούτε αυτός αισθάνεται άνετα πλέον στον πάγκο της Ντόρτμουντ και επειδή οι ποδοσφαιριστές του έστω και αν έχουν μεγάλα συμβόλαια δεν παύει να είναι άνθρωποι και να καταλαβαίνουν πόσο σημασία έχει για εκείνους η επιτυχία.  Προφανώς αυτό το γαϊτανάκι συναισθημάτων επηρεάζει και θα γίνεται εντονότερο κάθε λεπτό που περνά. Αυτό θα είναι ένα στοίχημα για τον ΑΠΟΕΛ στο κατάμεστο γήπεδο.  Σε τέτοιους αγώνες τα λάθη δεν επιτρέπονται. Όλοι θα πρέπει να βρίσκονται υπερδιέγερση, αλλά και σε εγρήγορση αφού κάθε αποτυχημένο τάκλιν, πάσα, μαρκάρισμα κ.τ.λ. μετρά. Για να μπορέσει να φύγει με βαθμολογικό κέρδος θα πρέπει όλα να δουλέψουν στην εντέλεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ