aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι υποχρεώσεις, η κούραση και το «ροτέισιον»

Οι υποχρεώσεις, η κούραση και το «ροτέισιον»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η καλύτερη διαχείριση των ποδοσφαιριστών κρίνουν αρκετοί πως μπορεί να αποτελέσει τη βάση προς την υλοποίηση των στόχων. Οι αγώνες που έπονται εκτός από σημαντικοί είναι και απανωτοί για τον ΑΠΟΕΛ, οπότε ο Τόμας Κρίστιανσεν επιβάλλεται να βρει εκείνη τη «συνταγή» που θα διατηρήσει σε ετοιμότητα σχεδόν όλους τους παίκτες.

Εάν το «ροτέισιον» θα αρχίσει από το επικείμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ή αργότερα, αυτό θα το κρίνει ασφαλώς ο Δανός προπονητής. Ενόψει της «εξόδου» στη Λάρνακα για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, πάντως, ο Κρίστιανσεν έχει να προσμετρήσει και την κούραση τριών Κύπριων διεθνών ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος για τους Γιώργο Εφραίμ, Νεκτάριο Αλεξάνδρου που αγωνίσθηκαν σε όλη τη διάρκεια του προχθεσινού ματς με την Εθνική μας ομάδας κόντρα στο Βέλγιο, αλλά και του Πιέρου Σωτηρίου που έπαιξε για 70 λεπτά.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως θα ακολουθήσει η δοκιμασία με την Αστάνα (ΓΣΠ, 15 Σεπτεμβρίου), προφανώς ο Κρίστιανσεν θα τους ήθελε όσο γίνεται πιο «φρέσκους». Εάν στη θέση του Εφραίμ υπάρχουν καλές υπαλλακτικές λύσεις και σε αυτήν του Σωτηρίου ο Ντε Καμάργκο, τα δεδομένα είναι διαφορετικά όσον αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Λάγο ακόμη ψάχνεται, γι’ αυτό ο Αλεξάνδρου που φόρτωσε 90λεπτο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αγωνίζεται ανελλιπώς από την αρχή της σεζόν. Σχετικά με το «μέτωπο» των διεθνών, ο Κώστας Αρτυματάς είχε περάσει προχθές ως αλλαγή στο 70ό λεπτό και ο Γιάννης Γιαννιώτας αγωνίσθηκε για 28 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη της Ελλάδας επί του Γιβραλτάρ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ