aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟι τρεις καλοί πράσινοι λόγοι

Οι τρεις καλοί πράσινοι λόγοι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αιώνιο «ντέρμπι» σε απόσταση βολής στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου. Σε περίπτωση νίκης της Ομόνοιας, πέραν από το ότι θα είναι η πρώτη της επί του ΑΠΟΕΛ μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειες, θα έχει σημασία και για άλλους λόγους.

Καταρχάς, θα τον πιάσει στους 27 βαθμούς και θα τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Κάτι που έχει να συμβεί -αναφορικά με τη βαθμολογία του πρώτου μισού της α’ φάσης του πρωταθλήματος- εδώ και εφτά σεζόν!

Ήταν η περίοδος 2009-10, όταν με το πέρας 13 αγωνιστικών, οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στους 28 πόντους, με τρίτο της παρέας τον Απόλλωνα. Οι πράσινοι υπερείχαν όμως λόγω των αποτελεσμάτων στα ματς μεταξύ των τριών ομάδων, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν δεύτεροι και οι κυανόλευκοι τρίτοι. Στις επόμενες έξι αγωνιστικές περιόδους, όμως, ο ΑΠΟΕΛ βρισκόταν σε καλύτερη θέση από την Ομόνοια.

Η σημερινή, πάντως, δεν θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην αγωνιστική με την οποίαν ολοκληρώνεται ο α’ γύρος, από την περίοδο 2009-10. Πρόκειται για την πέμπτη φορά και στις προηγούμενες τέσσερις σημειώθηκαν τρεις νίκες για τους γαλαζοκίτρινους (2011-12: 3-1, 2013-14: 2-0, 2014-15: 1-0) και μία ισοπαλία (2009-10: 1-1).

Συνεπώς, η Ομόνοια σήμερα έχει τρεις καλούς λόγους για να θέλει το τρίποντο, πέραν των αυτονόητων (βαθμολογικών, ψυχολογικών, γοήτρου): 1) Ψάχνει την πρώτη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ μετά από 13 παιχνίδια. 2)

Θέλει να προσπεράσει τον «αιώνιο» αντίπαλό της για πρώτη φορά με το τέλος του α’ γύρου, μετά από εφτά σεζόν. 3) Θα προσπαθήσει να σπάσει την γκίνια στα μεταξύ τους ματς (και) της τελευταίας στροφής του α’ γύρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ